|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Space Star 1.6 Goczałkowice Zdrój |
Autor |
Wiadomość |
rajmund35
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-05-2010, 10:01
|
|
|
nie
powiedział, że w tym roczniku były akurat montowane albo renault albo japońskie,
i mi się trafiło na japońskie |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 21-05-2010, 10:09
|
|
|
Kolego, charakterystycznymi rzeczami dla skrzyni Renault jest pierścień do wstecznego i wsteczny po wciągnięciu pierścienia i przełożenia drążka w miejsce 1. Skrzynia japońska wsteczny ma w miejscu biegu nr 6. Na fotce już widać, że jest to skrzynia francuska. |
|
|
|
 |
Manuela
Mitsumaniak Blue Gwiazdeczka

Auto: Space Star 1,9 DID JAM '02
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 02 Gru 2009 Posty: 699 Skąd: Warszawa - Grochów
|
Wysłany: 21-05-2010, 10:13
|
|
|
rajmund35 napisał/a: | tak kupiony ten za 22 tys. | No to gratulacje i niech się zdrowo turla! |
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 21-05-2010, 10:42
|
|
|
rajmund35 napisał/a: | Mechanik mówił mi, że akurat w tym modelu skrzynia jest japońska. | Zmień mechanika
enanthate napisał/a: | Na fotce już widać, że jest to skrzynia francuska. | Zgadza się.
Tak czy siak ta skrzynia Renault nie jest taka straszna. Jedyna uciążliwość to wyrabiające się tulejki drążka zmiany biegów. |
|
 |
rajmund35
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.6
|
Wysłany: 21-05-2010, 10:51
|
|
|
Dzięki oby się toczył
No to skoro francuska to czeka mnie zmiana tulejek, pewnie za około 100 zł i mam nadzieję że będą dobrze wchodziła już ta jedynka, i może przestanie drążek mi drżeć ))
na mechanice to się nie znam ::((
dzięki za podpowiedzi.
a z ciekawostek dodam, że facet, który sprzedawał przejechał przy mnie z Piaseczna do Marek (spore korki) i przy nas do centrum Warszawy ~ 40 km i spalanie miał na poziomi 6,5/100, prędkość do 65 km.
Mi ta sztuka już nie wyszła i miałem 7,5km /100 oczywiście po Warszawie w dzień powszedni. |
|
|
|
 |
|
|