|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Trzeci rząd siedzeń |
Autor |
Wiadomość |
jaswil
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-05-2016, 13:11 montaż 3 rzędu foteli
|
|
|
Proszę o informację czy montaż 3 rzędu foteli możliwy jest w każdym outlanderze II?
dziura w podłodze jest jakby do tego przystosowana , ale potrzebuje potwierdzenia zanim kupie. A może ktoś z Warszawy lub okolic chce się pozbyć tej kanapy z pasami?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
jurellas
Forumowicz

Auto: outlander 2008 2.0DiD
|
Wysłany: 09-05-2016, 07:58
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | diament napisał/a: | Czy ktoś z kolegów może podpowiedzieć na temat tych śrub którymi dokręcone jest to siedzonko?a w zasadzie to chodzi mi tylko o to czy mają one nagwintowane gniazda w podwoziu czy mają nakrętki od spodniej strony podwozia (czyli cz po odkręceniu siedzenia mogą się one gdzieś tam zawieruszyć? czy po prostu, po demontażu wkręcam śruby ponownie i sprawa załatwiona?)Ponieważ mam obawy czy po tej operacji nie będzie trzeba szukać nakrętek, a zdaję sobie sprawę że trzeba je wkręcić ponownie bo i po co dodatkowa wentylacja i napływ wilgoci. Pozdrawiam i proszę o podpowiedź. | Nie pytaj o to samo w 3 watkach na raz |
Zdemontowałem ten trzeci rząd,zważyłem i wyszło 41,5 kg balastu który w zasadzie nie jest mi potrzebny. Trzeba uważać przy odkręcaniu zawiasów ponieważ od spodu gwint śrub może być bardzo zanieczyszczony lub wręcz troszkę przyrdzewiały,nakrętki są jakoś dospawane czy zgrzane od spodu. Podczas odkręcania spryskiwałem gwint śruby wd-40 kręcąc tam i z powrotem,niestety za ostro podszedłem do sprawy i urwałem tzn odspoiła się nakrętka od podwozia. Zawiasy jednak udało się zdemontować ale śrubka z nakrętką została. Potwierdziło się stare porzekadło - co nagle to po diable :-/ Mogłem poświęcić więcej czasu i zobaczyć czy jest dojście od spodu w celu oczyszczenia gwintu tych czterech śrub. |
_________________ 126p,Zastava,126p,Golf,126p,Wartburg,125p,Polonez,Taunus,Punto,Croma,Vectra,Astra,Frontera,Audi,Jimny,Outlander 1986-20015 Zabudowa miśka - http://forum.karawaning.p...-nasza-salonka/ |
|
|
|
 |
alojso
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DI-D
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2016 Posty: 194 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 09-05-2016, 09:05
|
|
|
Imo największym problemem będzie nie tyle ławeczka, co montaż pasów. Nie zapomnij też o dowodzie rejestracyjnym - nie wiem czy tak łatwo zwiększyć ilość miejsc. |
|
|
|
 |
emil_d
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0DID Intense+ 2010
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2011 Posty: 248 Skąd: Stare Babice
|
Wysłany: 09-05-2016, 23:10
|
|
|
alojso napisał/a: | Imo największym problemem będzie nie tyle ławeczka, co montaż pasów. Nie zapomnij też o dowodzie rejestracyjnym - nie wiem czy tak łatwo zwiększyć ilość miejsc. |
Ja ten zabieg przeprowadziłem dwa lata temu - jak są wszystkie śruby to sprawa jest prosta, ale WD40 rulez . Trzeba ściągnąć manual do trzeciej ławki i pasów bo trzeba zakładać podkładki dystansowe i nie ma sensu robić tego metoda prób i błędów.
Co do rejestracji - niezbędna jest faktura od mechanika za założenie ławki (więc sam jej nie musisz montować) -> stacja z uprawnieniami, parę zdjęć + 100 zł -> kwitek -> urząd ds. komunikacji -> 2 tygodnie później nowy dowód rejestracyjny |
|
 |
|
|