Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 12:55 |
carisma - prośba o opinię |
| Autor |
Wiadomość |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 02-07-2010, 12:53
|
|
|
| joszka napisał/a: |
nie jestem zwolennikiem LPG i z tego co czytam wiekszosc z was ma problemy z instalacja gazowa w bezposrednim wtrysku, wiec tutaj mi problem odpadnie
|
GDI + LPG to coś wyjątkowo wyjątkowego
wszystkie 1.6 to są zwykłe benzyniaki z wtryskiem do kolektora
praktycznie bez konfliktowe jeśli jest założona dobra instalacja LPG - np. Prinsa |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
| Ostatnio zmieniony przez gulgulq 02-07-2010, 18:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
joszka
Nowy Forumowicz
Auto: brak
|
Wysłany: 02-07-2010, 13:05
|
|
|
| ja nie zagazuje swojego |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: NX300h
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 02-07-2010, 13:36
|
|
|
| Ludzie nie bujcie się lpg, jeśli założymy dobrą instalację i u dobrego fachowca to naprawdę nic się nie będzie działo. No ale jeśli naprawdę nie chcesz lpg to kup sobie 1.8 gdi. Spalanie będzie podobne jak w 1.6, czasem mniejsze, a satysfakcja z jazdy będzie napewno wieksza. |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 02-07-2010, 13:40
|
|
|
joszka, dokładnie tak jak napisał plecho1.
Jeśli się boisz gazu to kup GDI tylko zadbanego!
Co do gazu. Miałem w poprzednim i mam w Cari gaz i jestem zadowolony. Wszystko zależy od gazownika, czy jest profesjonalistą czy zakłada by tylko założyć. Jest sporo osób które się nie skarżą na gaz bo zakładali u prawdziwego fachowca dobrą instalację. |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 02-07-2010, 21:58
|
|
|
No bo też nie należy oszczędzać na instalacji, bo 1000PLN mniej. Przed oddaniem samochodu sprawdzić jak montują gaz w innym samochodzie, czy jest porządek w kablach, jak się w nie wpinają (żeby nie były skręcane i zaklejone taśmą izolacyjną), jak je prowadzą (raz widziałem wiązkę nad kolektorem wydechowym .) Większość późniejszych problemów bierze się z niewłaściwego montażu lub kiepskich elementów np:wtrysków gazu). Co nie zmienia faktu, że ja jestem wrogiem gazu. Zresztą po lekkiej korekcie stylu jazdy stwierdziłem , że nie jest źle ze spalaniem. Wyszło mi 7l/100km w mieście na klimatroniku zamiast 11l/100km. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
|
|