|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.8 TD] Cisnienie opon na wakacje. |
Autor |
Wiadomość |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 03-07-2010, 10:51
|
|
|
Cytat: | Bagaznik dachowy 470 a wraz z nim sporo bagarzu | no to czeka "Cię" duży opór powietrza. Mam zamontowany bagażnik własnej produkcji ale z przeznaczeniem tylko do rozstawiania namiotu "Qecha" natomiast wszystkie bagaże w środku bo to i bezpieczniej i w/w opór powietrza.Faktem jest że w części ładunkowej,zrezygnowałem z dwóch tylnych siedzeń,mam dwie szuflady z niezbędnikami samochodowymi i turystycznymi,a wierzch po złożeniu tylnych siedzeń za miejsce do spania robi więc bagaże (też dla 3 osób ) na półce leżą. Specjalnie dla tego celu torby były zakupione aby wymiarami się mieściły jako ekstremalna ciekawostka to nie zabrałem koła zapasowego ale mam dobry kompresor zapasową dętkę a na feldze 2w1->> opona bezdętkowa+dętka. Na jakich oponach jedziesz?? |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
stegano
Forumowicz
Auto: Pajero II 1994 2.8TD japończyk
Kraj/Country: Mexico
Pomógł: 7 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 341 Skąd: z lasu
|
Wysłany: 03-07-2010, 10:58
|
|
|
Na standardowych koreanckich roadston AT.
Mam swb dlatego bagarze wszystkie ida na dach.
Pozatym noge mam bardzo lkka i leze zazwyczam 90 na h
[ Dodano: 14-07-2010, 17:42 ]
diWhizZ napisał/a: | jawaldek napisał/a: | Właśnie jestem na objeździe po Polsce i samochód jest sam w sobie ostro dociążony + bagaże + pasażerowie i na tył zaaplikowałem 2,8. Wcześniej miałem 2,4 koła wyglądały jak by miały kapcia. sam zobaczysz w czasie jazdy ale spróbuj 2,8->>> opony nie rozerwie |
O, jak miło ... Waldek z wojaży wrócił, powitać i o zdrowie pytać ... nie jestem pewien tych 2,8, IMHO, za dużo jak na "normalnie" załadowane pajero ... nie mówię tu o Twoim aucie, bo tym masz na nim tyle różności, że wazy już chyba ze 3 tony z załogą Porównywaliśmy ostatnio, jak "siedzi" Twoje auto w stosunku do mojego, Fakt jest faktem, że im bardziej nabita opona tym więcej idzie w zawieszenie |
Ok zrobilem tak ja pisales 2,3 przod 2,4 tyl
Pozdrawiam |
_________________ Dziennik - z życia Pajero
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=39397 |
|
|
|
 |
|
|