Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harpagan
15-10-2007, 02:28
głowica czy będzie pasować??
Autor Wiadomość
kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2006, 14:40   

wojmi1 napisał/a:
lepiej kup na szrocie bo zanim zabierzesz bedziesz ja widzial zobaczysz tez silnik stan uszczelki stan walka zaworow -na alegro /dostaniesz do domu zazwyczaj sie bedzie swiecic zanim zamontujesz i sprawdzisz a reklamacj to dopiero korowod/
niezapomnij przed montazem dotrzec zaworow i sprawdz luzy w gniazdach prowadniczek/trzpienia/ zaworow
zwracaj uwage czy glowica nie dosta tlokiem
Popieram w 100% a co do tego mechanika to dobry naciągacz, ciekwe ile weźmie za montarz. Ja robiłem ostatnio silnik komplet uszczelniaczy , uszczelka pod głowicę i uszczelniacz wałka, wymiana panewek, szlif głowicy, komplet pierścieni, olej, filtr za naprwdę promocyjną cenę 1200pln taniej się już chyba nie dało. Oczywiście cena to robocizna + graty. Musicie przyznać że tanio.

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-10-2006, 15:19   

ale duzo ---- dalo by sie samemu nie znam ceny pierscieni moze tak odrobine po pyszczec:
1. Po co planowales glowice i o ile??? nie planowales bloku a to te dwie rzeczy sie stykaja /wiem ze majstry rzezbia na zasadzie ze nalezy ze lepiej/ zwieksza sie ryzyko awarii
2. Czy sprawdziles dlygosci zabraklo mi slowa/chodzi o popychacze miedzy korbowodem a tlokiem/
3. czy wynmieniles sworznie tlokowe z ulozyskowaniem?
4.Zawory wymieniles i dotarles czy tylko dotarles

[ Dodano: 06-10-2006, 15:22 ]
sorki to tylko polemika

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2006, 15:30   

odpowiadam na punkty:
1. głowicę się planuje bo prawie zawsze dostaje odchlenia zaznaczam prawie zawsze
2. nie sprawdzałem bo było ok
3. nie było potrzeby
4. dotarłem nie było potrzeby wymieniać bo po wymianie uszczelniaczy nie było luzów

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 06-10-2006, 15:41   

kostuch napisał/a:
. głowicę się planuje bo prawie zawsze dostaje odchlenia zaznaczam prawie zawsze
Moja nie miała - planowanie o 0,05mm. O ile w tym przypadku można mówić o planowaniu. I jeszcze coś - gniazda zaworowe nie wymagały docierania - były jak nowe.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Wysłany: 06-10-2006, 15:46   

kostuch, to co szlifowales w glowicy
a co do reszty ok nawiasem mowiac czeka mnie sekcja tak to nazywam silnika 4g37 gaznik przed montazem wiec obserwuje jak inni grzebia

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 06-10-2006, 15:51   

Wiecie co? Temat zrobił się trochę zbyt rozbudowany.
najlepiej byłoby Koleżance pomóc znaleźć taką głowicę.

No Panowie - kto pomoże???

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

qbartx
[Usunięty]

Wysłany: 14-10-2006, 22:35   

Chcialem tylko nadmienic ze KARLIK, miala sie zdecydowac do srody czy chce zebym zrobil jej ta glowice czy nie ale odzewu nie widze wiec Hubeeert, jakby co to chcialem pomoc no ale niestety jakos to nie wyszlo.

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2006, 22:32   

wojmi1 napisał/a:
kostuch, to co szlifowales w glowicy
a co do reszty ok nawiasem mowiac czeka mnie sekcja tak to nazywam silnika 4g37 gaznik przed montazem wiec obserwuje jak inni grzebia
ja nie szlifowałem dałem do szlifowania bo z zasady daję bo zawsze ma jakiś kąt odchylenia od normy

KARLIK
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2006, 22:45   ODP

Witam wszystkich. Chiałam bardzo podziękować za pomoc, głowicę już na szczęście mam i autko już naprawiają.
Jesteście super. :-)

Odpowiedz do tematu