Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wibracje po raz kolejny. Proszę o radę
Autor Wiadomość
Plastik 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero II 2.5TD 92r SS krótki
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-10-2010, 22:22   

jawaldek napisał/a:
Chłopie a jak jest w Twoim Miśku ze zbieżnością??? Czy masz zamontowany amortyzator drgań kół->> poprzeczny amortyzator z przodu

Niestety nie mam amortyzatora skrętu. Najdalej miesiąc temu auto było na ustawianiu zbieżności po wymianie piast, końcówek drążków i łączników stabilizatora, wszystko wyszło OK, w granicach dopuszczalnej tolerancji.

Pozdrawiam
Łukasz

[ Dodano: 10-10-2010, 04:34 ]
Witam ponownie po krótkiej przerwie. Dziś podnosiłem Misia, w końcu udało się zamontować amorki Dobinsons czekające w szafie, tylne springi od patrola, przód jeszcze nie kręcony, czekam za przypływem gotówki by wsadzić jakieś OME lub coś podobnego. I kolejna sprawa: Człowiek u którego montowałem zawias i amory stwierdził że to drżenie to może być łożysko w tylnym moście, to na króćcu spojonym z wałem pędnym. Jeśli tak, to czy to spore koszta? wymieniał to ktoś?

Pozdrawiam
Łukasz

[ Dodano: 23-10-2010, 22:00 ]
Dziś byłęm w warsztacie zobaczyć jak tam postępy z naprawami misia. Przy okazji wymieniłem sprzęgło, wybór padł na Aisina, oby był wart swojej ceny.
Oba krzyżaki tylnego wału były w tragicznym stanie i to chyba one były odpowiedzialne za wibracje. Dziwne że nie wyczułem luzu, a jeden z nich prawie się rozpadł...
Wymieniony olej w mostach, zmieniony w skrzyni, w której było go aż za dużo, widocznie ktoś dolewał na szybko przed sprzedażą. Skrzynia czasem sobie zgrzytnie przy redukcji biegu i pewnie kiedyś też nadejdzie kolej na jej wymianę.

Pozdrawiam wszystkich
Łukasz

Odpowiedz do tematu