Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] Duże spalanie
Autor Wiadomość
HouseM 
Mitsumaniak
Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-10-2010, 14:47   

DOdam tylko od siebie ,że pomiar przy pomocy cyfrowego voltomierza jest zwykle nieprawdziwy ze względu na dużą bezwładność takiego sprzętu. Jak badać woltomierzem to tylko wskazówkowym. No chyba ,że masz dostęp do drogiego profesjonalnego miernika cyfrowego.

kicek86 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 97'
Wysłany: 28-10-2010, 14:53   

u mnie najtańszy miernik dawał radę. Chodzi jedynie o sprawdzenie czy oscyluje w odpowiednich przedziałach sonda. na wolnych obrotach na tyle wolno oscyluje sonda, że takim miernikiem jest się w stanie sprawdzić. Oczywiście nie można generalizować, ale można sprawdzić czy w ogóle cokolwiek miernik pokazuje :)

wuerce 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Wysłany: 28-10-2010, 20:20   

tak czy inaczej trochę podejrzane te wartości jak dla mnie, bo przy wolnych też mam skokowy wykres w niewiele niższym zakresie.....
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92

zenek_bb 
Mitsumaniak
Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Wysłany: 30-10-2010, 09:59   

HouseM napisał/a:
DOdam tylko od siebie ,że pomiar przy pomocy cyfrowego voltomierza jest zwykle nieprawdziwy ze względu na dużą bezwładność takiego sprzętu. Jak badać woltomierzem to tylko wskazówkowym. No chyba ,że masz dostęp do drogiego profesjonalnego miernika cyfrowego.

zenek_bb napisał/a:
jeżeli czujesz się na siłach wbić w 2 kabelki (powiem Ci jakiego koloru i gdzie) małe igły i do nich miernik analogowy (wskazówkowy) na prąd stały to sprawdzisz lambdę sam

już zaznaczyłem że cyfrowym się nie mierzy...

jak dla mnie to sonda działa, zostaw ją w spokoju, zajmij się zapłonem...

Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj :D

Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...

Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!!

paxel 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1g
Wysłany: 30-10-2010, 18:55   

zenek_bb napisał/a:
jak dla mnie to sonda działa, zostaw ją w spokoju, zajmij się zapłonem...

Dobra dobra, ale jeśli możesz to powiedz mi co ma zapłon do spalania ?? bo ja to tak nie bardzo się w tych sprawach orientuje :D A co do sondy to jeszcze nie zdążyłem jej wykręcić i zobaczyć jaki nalot na niej jest, mam nadzieje że po weekendzie znajdę chwilę i to ogarnę.

zenek_bb 
Mitsumaniak
Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Wysłany: 30-10-2010, 23:23   

pierdziel sondę puki co zrób zapłon

co ma zapłon do spalania? :D szkoda że nie jestem Dr. House, jakoś fajnie bym to ubrał w ripostę, ale nie umiem ;p jak zapłon jest ładnie spieprzony i jeszcze np wałek ssący źle ustawiony o 1 ząb to silniczek będzie pracował dla laika normalnie, a spali 25L :)

Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj :D

Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...

Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!!

paxel 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1g
Wysłany: 31-10-2010, 12:10   

Dobra dobra tylko bez ciętej riposty mi tu :D ok to pierwsze podjadę do jakiegoś mechaniora co by sprawdził mi ten zapłon i jeśli będzie okej to podjadę w tedy na diagnostykę silnika bo przecież gdzieś coś musi być nie tak.

Odpowiedz do tematu