Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA5A 1.8] Komputer do Mitsubishi colta 1.8 Gti
Autor Wiadomość
sajmon
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2006, 20:55   

starszej nie starszej, wyzszosci slnika 4g67 nad 4g93 nie trzeba nikomu udowadniac :)
szkoda ze nie bede mogl pomoc....

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2006, 20:59   

sajmon napisał/a:
starszej nie starszej, wyzszosci slnika 4g67 nad 4g93 nie trzeba nikomu udowadniac :)

rozwin ten temat w nowym watku bo bardzo mnie interesuje wyzszosc 4G67 nad 4G93:) :?:

jaasiu
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2006, 21:01   

nom :( ale dzieki za dobre checi!! pozdrawiam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-10-2006, 22:09   

deenbe napisał/a:
sajmon napisał/a:

rozwin ten temat w nowym watku bo bardzo mnie interesuje wyzszosc 4G67 nad 4G93:) :?:
Ja tez uważam że jest lepszy.

Ze mną tez chcesz dyskutować??

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

sajmon
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2006, 23:29   

silniki 4g6x - SIRIUS to jedne z najbardziej udanych konstrukcji mitsubishi, do dzisiaj napedzaja kolejne wersje np Lancera Evolution
link
natomiast seria 4g9x jest nowszym dzieckiem mitsubishi ale stanowi jakby krok do tyl w stosunku do 4g6x
link 2

zapraszam takze do przejrzenia tej: link 3 syskusji na podobnym forum
silnik 4g9x zostal tam nazwany slabym i anemicznym 9pod wzgledem konstrukcji ) a seria 4g6x uznana za edna z najlepszych onstrukcji silnikow na swiecie

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2006, 15:01   

Hubeeert napisał/a:
deenbe napisał/a:
sajmon napisał/a:

Ja tez uważam że jest lepszy.

Ze mną tez chcesz dyskutować??

co ty taki wrazliwy :lol:

chcialem sie dowiedziec dlaczego tak uwaza :idea:

sajmon tylko ze 4G67 to nie to samo co 4G63T

sajmon
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2006, 23:04   

no wiesz ale 4g67 to w zasadzie ten sam blok co 4g63 i ta sama rodzina czyli rodzina silnikow sirius ktore sa uwazane za najbardziej trwale... A co do zaawansowania to chociazby 4g6x posiadaja walki balansowe ktorych 4g9x juz nie posiadaja...

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 22-10-2006, 23:17   

sajmon napisał/a:
4g6x posiadaja walki balansowe
nie 4G61

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

sajmon
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2006, 23:29   

4g61 nie posiada? przeciez to ta sama konstrukcja...

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 22-10-2006, 23:42   

sajmon napisał/a:
4g61 nie posiada?
nie ma.
sajmon napisał/a:
przeciez to ta sama konstrukcja...
ale wyżej się kręci.
Krótszy skok tłoka blok niższy o 7mm i te całe wałki niepotrzebne.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

sajmon
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2006, 00:36   

ale przyznasz ze mitsubishi w tych silnikach wprowadzilo to rozwiazanie jako pionierzy i jest calkiem ciekawe

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 23-10-2006, 08:53   

Ano nie. Wałki balansowe w silnikach były stosowane już w latach 30-tych ubiegłego wieku.

;-)

Ja wiem że chciałoby się coby Mitsu było pierwsze i naj ale :) nie zawsze tak jest.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 24-10-2006, 13:45   

Hubeeert napisał/a:
Ja wiem że chciałoby się coby Mitsu było pierwsze i naj ale :) nie zawsze tak jest.

pocieszę kolegę - np. Mercedes wprowadził wałki balansowe (najpierw 1 sztukę) dopiero pod koniec lat 90-tych ubiegłego stulecia :)

milon72
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2006, 15:41   

Poszukuję komputera silnika do Mitsubishi Colt 1,8 GTI 16V o nr MD152983. Wiem że najprosciej byłoby udać się do serwisu, ale koszt tej części przewyższ wartość auta. Może jakaś dobra dusz pomoże w poszukiwaniach?
Pozdrawiam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 18-11-2006, 16:02   

milon72, polecam kontakt z forumowiczem Bartek - jest w stanie zreanimować 99% ECU ;-)

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Odpowiedz do tematu