|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
obroty silnika |
Autor |
Wiadomość |
BARTZ
Nowy Forumowicz

Auto: PAJERO INT.TURBO 2800 97r SS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-01-2011, 17:54
|
|
|
moj blad polegal na tym ze sie sluchalem nie potrzebnie znajomych posiadajacych inne marki 4x4 hehe.
Ale glownie moj blad bo w sumie wszystkie testy robilem pod gorke hehe i skrzynia po prostu nie wlaczala na ostatni bieg ale teraz juz wiem jak go urzywac ale nauka jeszcze wielka przedemna a to muj pierwszy automat i nauka na nowo bo technika calkiem inna niz w manualu
tak wiec w mojej pojarce wszystko gra i buczy jak powinno w symie mam tylko walniete dwa czujniki z przedniego napedu i z tylniego dyfra ale nie bede tego robic bo wystarczy mi swiadomosc ze dzialaja czeka mnie jeszcze robota przedniej czesci bo mam kola 33" i przud jest dosc nadwyrezony i sa dosc spore luzy na kierownicy, zbierznosc i tak dalej. Ale ja tego nie bede robil tylko wybiore sie do mechanika bo az tak dobrze na naprawach to ja sie nieznam:)
a dla potomnych przede wszystkim duzo czytac i testowac samemu a jak dalej cos nie jasne to tylko na tym forum moga sie douczyc:)
pozdrowionka dla wszystkich
[ Dodano: 13-01-2011, 17:57 ]
moj blad polegal na tym ze sie sluchalem nie potrzebnie znajomych posiadajacych inne marki 4x4 hehe.
Ale glownie moj blad bo w sumie wszystkie testy robilem pod gorke hehe i skrzynia po prostu nie wlaczala na ostatni bieg ale teraz juz wiem jak go urzywac ale nauka jeszcze wielka przedemna a to muj pierwszy automat i nauka na nowo bo technika calkiem inna niz w manualu
tak wiec w mojej pojarce wszystko gra i buczy jak powinno w symie mam tylko walniete dwa czujniki z przedniego napedu i z tylniego dyfra ale nie bede tego robic bo wystarczy mi swiadomosc ze dzialaja czeka mnie jeszcze robota przedniej czesci bo mam kola 33" i przud jest dosc nadwyrezony i sa dosc spore luzy na kierownicy, zbierznosc i tak dalej. Ale ja tego nie bede robil tylko wybiore sie do mechanika bo az tak dobrze na naprawach to ja sie nieznam:)
a dla potomnych przede wszystkim duzo czytac i testowac samemu a jak dalej cos nie jasne to tylko na tym forum moga sie douczyc:)
pozdrowionka dla wszystkich |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 13-01-2011, 18:33
|
|
|
BARTZ napisał/a: | i nauka na nowo bo technika calkiem inna niz w manualu | i to kolosalnie inna->>> abyś nie był zaskoczony śliskością na drodze potrenuj na dużym parkingu/placu hamowanie bo się zdziwisz->> delikatnie hamując,bo na śliskim inaczej nie da rady,jeśli poczujesz że nadal koła ciągną wrzuć na neutral->> tylko nie rozpędź się abyś na parking nie wrzucił.
BARTZ napisał/a: | mam tylko walniete dwa czujniki z przedniego napedu i z tylniego dyfra ale nie bede tego robic bo wystarczy mi swiadomosc ze dzialaja | tylko czy aby ta świadomość nie zawiedzie w ekstremalnej sytuacji??? BARTZ napisał/a: | i przud jest dosc nadwyrezony i sa dosc spore luzy na kierownicy, zbierznosc i tak dalej. Ale ja tego nie bede robil tylko wybiore sie do mechanika bo az tak dobrze na naprawach to ja sie nieznam | i dobrze że do mechanika ->> to On ponosi odpowiedzialność BARTZ napisał/a: | juz wiem jak go urzywac ale nauka jeszcze wielka przedemna | no wielka, to jest prawda |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
|
|