Przesunięty przez: Juiceman 17-02-2011, 19:41 |
ASV LIDER Wrocław - UWAGA !!! UWAGA !!! |
Autor |
Wiadomość |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 19-08-2011, 10:48
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | gershar napisał/a: | Przecież masz dobry serwis w Opolu (Szic) a to tylko 80km od Wrocka i to autostradą. Cokolwiek będziesz potrzebował zrobić, to i tak w Opolu jest taniej, także nawet na paliwo nie musisz dokładać. Kolejną zaletą serwisu SZIC jest nieodpłatne wypożyczenie auta zastępczego... (Przynajmniej mi i bratu tak zaproponowali). | LIS w Kaliszu też jest bardzo rzetelny. Kierownik serwisu wspomniał mi kiedyś, że większośc klientów przyjeżdża do nich właśnie z Wrocławia i okolic...... |
Jam ci to wlasnie (m.in.)
Bylem juz w Kaliszu dwukrotnie i ponownie za 2 tygodnie tam bede
Na mysl o ASV mam drgawki....
Zaciekawiles mnie tym Opolem...lepszy dojazd niz do Kalisza i jesli obsluga na podobnym poziomi to moze sie do nich przejade..
dzieki |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
Kemot
Mitsumaniak
Auto: Outlander Intense+ 2.0 DI-D
|
Wysłany: 17-09-2011, 19:08
|
|
|
Ostatnio z radoscią stwierdziłem, że we Wrocławiu pojawił się nowy dealer Mitsubishi - Germaz, czy ktoś już tam był, jak wrażenia, może nie trzeba będzie wyjeżdżać z Wrocławia żeby pomóc naszym Misiakom? Przepraszam, nie zauważyłem wątku ASO Germaz |
|
|
|
 |
Haniball
Forumowicz
Auto: 1.8 DID MIVEC 4WD, 150 KM
|
Wysłany: 31-01-2012, 21:47
|
|
|
Sam dziś miałem nieprzyjemność z ASV Lider. ASX trafił do ASO na lawecie, objaw- szarpaniem silnika. ASO stwierdziło tryba awaryjny jednak żadnych błędów, auto niby sprawne w jeździe przez pracownika ASV, jednak gwarancji nie dają, że szarpanie nie wróci. Obsługa klienta ASV Lider jest tragiczna. Przejechałem 4 km objaw silnika wrócił. Czyli co zrobili? NIC! |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 31-01-2012, 21:53
|
|
|
Haniball napisał/a: | Sam dziś miałem nieprzyjemność z ASV Lider. ASX trafił do ASO na lawecie, objaw- szarpaniem silnika. ASO stwierdziło tryba awaryjny jednak żadnych błędów, auto niby sprawne w jeździe przez pracownika ASV, jednak gwarancji nie dają, że szarpanie nie wróci. Obsługa klienta ASV Lider jest tragiczna. Przejechałem 4 km objaw silnika wrócił. Czyli co zrobili? NIC! | No przeciez jak wszechmogacy MUT-III nie zarejestruje bledow to nawet jakby auto nie odpalilo, to w oczach magikow z ASO, auto jest sprawne..... Zenua. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-02-2012, 20:12
|
|
|
Haniball napisał/a: | ASX trafił do ASO na lawecie, objaw- szarpaniem silnika. |
Przyszła zima. Dolej coś do baku przeciw wytrącaniu sie parafiny. |
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 02-02-2012, 13:09
|
|
|
tomekrvf napisał/a: | Haniball napisał/a: | ASX trafił do ASO na lawecie, objaw- szarpaniem silnika. |
No właśnie miałem to samo napisać. Japońskie wtryski denso, a tu polskie paliwo i -30 stopni.... Aż dziwne, że w ogóle pali. |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1923 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 02-02-2012, 13:37
|
|
|
krzychu napisał/a: | No właśnie miałem to samo napisać. Japońskie wtryski denso, a tu polskie paliwo i -30 stopni.... Aż dziwne, że w ogóle pali. |
W Jeleniej nie było mniej niż -15. Tu chyba nie za bardzo chodzi o paliwo, bo skoro był w ASO to chyba na zewnątrz go nie sprawdzali.
Powiem tylko, że ja tankowałem na Shellu (jest jeden w Jeleniej) ostatnie 3 razy i żadnych problemów - wiem, wiem wtryski Bosha |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 02-02-2012, 13:58
|
|
|
A to ciepło macie. U nas nocami już parę razy poniżej -20. Dzisiaj co prawda nie w BB, ale Żywiec i okolic -26 stopni.... A co do nie odpalania, to raczej na pewno paliwo, jak jeszcze nie wykryli błędów to na 99% to... Nie koniecznie musi być złe, może po prostu nie jest za dobre... Zatankował bym na innej stacji.... A jak bym miał nowoczesnego diesla to bym tylko zalewał na najdroższych stacjach i to tam gdzie jest zawsze mega kolejka do dystrybutora (mniejsza szansa wpakować się na bardzo kosztowną minę). |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-02-2012, 14:57
|
|
|
krzychu napisał/a: | A jak bym miał nowoczesnego diesla to bym tylko zalewał na najdroższych stacjach i to tam gdzie jest zawsze mega kolejka do dystrybutora (mniejsza szansa wpakować się na bardzo kosztowną minę). |
Właśnie na Shellu jest prawie zawsze kolejka. Raz że teraz jest promocja z Lidla, a oni sami tez robią promocje o określonych godzinach i ciężko dobrać sie do dystrybutora, a poza tym masę ludzi ze służbowymi kartami.
krzychu napisał/a: | to bym tylko zalewał na najdroższych stacjach |
Najdroższe nie znaczy najlepsze. |
|
|
|
 |
Haniball
Forumowicz
|
Wysłany: 24-02-2012, 11:11
|
|
|
tomekrvf napisał/a: | Haniball napisał/a: | ASX trafił do ASO na lawecie, objaw- szarpaniem silnika. |
Panowie depresator to już od początku jesieni dodaję do paliwa (przejściowemu ON albo letniemu i dobry depresator nie pomoże, chodzi o temperaturę mętnienia ON) , miałem jakieś śliskie tankowanie na S..L-u, ponieważ zrobiłem test paliwa , tzn. zlałem trochę ON z baku i wlałem do kieliszka a później za okno i przy -18~~-20 zrobiło się takie ciało stałe, że kieliszek można było odwrócić do góry dnem. Do drugiego kieliszka wlałem ON arktyczny od Sta....l coś Gold w nazwia , i po całej nocy a było niższa temperatura niż -20paliwo nawet nie zmętniało. To do jakości paliwa.
Teraz dla: apikus to zdjęcie ( termometr samochodowy zdjęcie z telefonu kiepska jakość) zrobiłem ok 6:30 przy Szpitalu na Ogińskiego w Jeleniej Górze 01.02.12 temp. ok-30stC http://www.fotoszok.pl/sh...012-30.jpg.html , więc nie pisz, iż nie było niżej niż -15stC, ponieważ w poprzednim tygodniu nad ranem było -26~~-27stC
Finał taki, po zmianie filtra ON oraz zalaniu Arktycznego ON ASX zapala od cyku i nie szarpie nie dławi się. P.S. znajomy mechanik mówił, iż nie tyko ja trafiłem na takie oszukane paliwo z S...ll, chyba u niego zlawetowało 5 czy 6szt common rail, tankowanych jeszcze przed mrozami na S..ll
Druga sprawa, iż ASO prawdopodobnie wstawiło auto do ciepłego parafina odpuściła i byli zadowoleni, że problemu nie ma.... |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-02-2012, 11:29
|
|
|
Haniball napisał/a: | Teraz dla: apikus to zdjęcie ( termometr samochodowy zdjęcie z telefonu kiepska jakość) zrobiłem ok 6:30 przy Szpitalu na Ogińskiego w Jeleniej Górze 01.02.12 temp. ok-30stC http://www.fotoszok.pl/sh...012-30.jpg.html , więc nie pisz, iż nie było niżej niż -15stC, ponieważ w poprzednim tygodniu nad ranem było -26~~-27stC |
Nie wiem, gdzie tak było. I może lokalnie były jakieś wahania. Ja patrzyłem na III i do początku stycznia nie było takich mrozów. Później tak.
Zobacz oficjalne zapisy, mozesz wybrać datę.
http://pogoda24.jelenia-gora.pl/pogoda,2012-02-01 |
|
|
|
 |
Haniball
Forumowicz
|
Wysłany: 24-02-2012, 11:38
|
|
|
apikus napisał/a: | Haniball napisał/a: | Teraz dla: apikus to zdjęcie ( termometr samochodowy zdjęcie z telefonu kiepska jakość) zrobiłem ok 6:30 przy Szpitalu na Ogińskiego w Jeleniej Górze 01.02.12 temp. ok-30stC http://www.fotoszok.pl/sh...012-30.jpg.html , więc nie pisz, iż nie było niżej niż -15stC, ponieważ w poprzednim tygodniu nad ranem było -26~~-27stC |
Nie wiem, gdzie tak było. I może lokalnie były jakieś wahania. Ja patrzyłem na III i do początku stycznia nie było takich mrozów. Później tak.
Zobacz oficjalne zapisy, mozesz wybrać datę.
http://pogoda24.jelenia-gora.pl/pogoda,2012-02-01 |
Spoko, ta Twoja temperatura to mierzona na wysokości 2m jest, przy gruncie możne być różnica rzędu do -10 stC. Jak zrobiłem to zdjęcie to Ogińskiego koło szpitala było usiane zamarzniętymi ropniakami ( sam naliczyłem 3 osobówki + 1 TIR przy działkach)
Fota felernego ON wyciągnięte za okna http://www.fotoszok.pl/upload/b8c73ffc.jpg a tu po chwili w cieple jak się rozmraża http://www.fotoszok.pl/upload/de057492.jpg
A u mnie ASX jako drugie auto stoi pod chmurką i takie efekty tankowania. PS. W ASO nie wiedzieli, że ASX w dieslu ma podgrzewany elektrycznie filtr paliwa to jest dopiero żenada
i teraz powiedz jak ci biedni ludzie mają naprawiać auta... |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-02-2012, 16:31
|
|
|
Haniball napisał/a: | Spoko, ta Twoja temperatura to mierzona na wysokości 2m jest |
To może z tego to wynikać. Ja tankuję od jakiegoś czasu na S..llu i nie miałem problemu, ale najnizsza temperatura, przy której odpalałem to -23. |
|
|
|
 |
boski
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 2010
|
Wysłany: 02-02-2013, 18:11
|
|
|
ASV lider to penery którym nic się nie chce. Sam doświadczyłem "jakości" obsługi. Kupiłem tam samochód i od tego czasu moja noga tam więcej nie stanęła i już nigdy nie stanie. Szkoda, że ludzie tak nie dbają o swój "własny" biznes. 2 tygodnie temu kupiłem passata cc w VW, obsługa bez porównania, aż chce się tam wrócić, w przeciwieństwie do ASV. Swoją drogą to ciekawe że istnieją takie miejsca ze nawet w kryzysie gospodarczym można mieć tak w d.pie, ale pamiętający czasy wojny sprzedawcy chyba kultury się już nie nauczą.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
del toro
Forumowicz
Auto: Mitsubishi LANCER 1,8 sedan
|
Wysłany: 03-02-2013, 13:33
|
|
|
....a możesz dokładniej opisać o co chodziło? samego zakupu samochodu czy serwisu?
Pytam bo jestem z Wrocławia i zbliża mi się kolejny przegląd a w takim wypadku to zajadę do Germaza bo słyszałem o nich pozytywne opinie.......dzięki |
|
|
|
 |
|