Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Juiceman
17-02-2011, 19:41
ASV LIDER Wrocław - UWAGA !!! UWAGA !!!
Autor Wiadomość
dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-08-2011, 10:48   

mitsu00 napisał/a:
gershar napisał/a:
Przecież masz dobry serwis w Opolu (Szic) a to tylko 80km od Wrocka i to autostradą. Cokolwiek będziesz potrzebował zrobić, to i tak w Opolu jest taniej, także nawet na paliwo nie musisz dokładać. Kolejną zaletą serwisu SZIC jest nieodpłatne wypożyczenie auta zastępczego... (Przynajmniej mi i bratu tak zaproponowali).
LIS w Kaliszu też jest bardzo rzetelny. Kierownik serwisu wspomniał mi kiedyś, że większośc klientów przyjeżdża do nich właśnie z Wrocławia i okolic...... :wink:

Jam ci to wlasnie (m.in.) :D
Bylem juz w Kaliszu dwukrotnie i ponownie za 2 tygodnie tam bede :D
Na mysl o ASV mam drgawki.... :?
Zaciekawiles mnie tym Opolem...lepszy dojazd niz do Kalisza i jesli obsluga na podobnym poziomi to moze sie do nich przejade..
dzieki

Kemot 
Mitsumaniak

Auto: Outlander Intense+ 2.0 DI-D
Wysłany: 17-09-2011, 19:08   

Ostatnio z radoscią stwierdziłem, że we Wrocławiu pojawił się nowy dealer Mitsubishi - Germaz, czy ktoś już tam był, jak wrażenia, może nie trzeba będzie wyjeżdżać z Wrocławia żeby pomóc naszym Misiakom? Przepraszam, nie zauważyłem wątku ASO Germaz

Haniball 
Forumowicz

Auto: 1.8 DID MIVEC 4WD, 150 KM
Wysłany: 31-01-2012, 21:47   

Sam dziś miałem nieprzyjemność z ASV Lider. ASX trafił do ASO na lawecie, objaw- szarpaniem silnika. ASO stwierdziło tryba awaryjny jednak żadnych błędów, auto niby sprawne w jeździe przez pracownika ASV, jednak gwarancji nie dają, że szarpanie nie wróci. Obsługa klienta ASV Lider jest tragiczna. Przejechałem 4 km objaw silnika wrócił. Czyli co zrobili? NIC!

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 31-01-2012, 21:53   

Haniball napisał/a:
Sam dziś miałem nieprzyjemność z ASV Lider. ASX trafił do ASO na lawecie, objaw- szarpaniem silnika. ASO stwierdziło tryba awaryjny jednak żadnych błędów, auto niby sprawne w jeździe przez pracownika ASV, jednak gwarancji nie dają, że szarpanie nie wróci. Obsługa klienta ASV Lider jest tragiczna. Przejechałem 4 km objaw silnika wrócił. Czyli co zrobili? NIC!
No przeciez jak wszechmogacy MUT-III nie zarejestruje bledow to nawet jakby auto nie odpalilo, to w oczach magikow z ASO, auto jest sprawne..... :butthead: Zenua.

Dominik

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 01-02-2012, 20:12   

Haniball napisał/a:
ASX trafił do ASO na lawecie, objaw- szarpaniem silnika.

Przyszła zima. Dolej coś do baku przeciw wytrącaniu sie parafiny.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 02-02-2012, 13:09   

tomekrvf napisał/a:
Haniball napisał/a:

No właśnie miałem to samo napisać. Japońskie wtryski denso, a tu polskie paliwo i -30 stopni.... Aż dziwne, że w ogóle pali.

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 02-02-2012, 13:37   

krzychu napisał/a:
No właśnie miałem to samo napisać. Japońskie wtryski denso, a tu polskie paliwo i -30 stopni.... Aż dziwne, że w ogóle pali.

W Jeleniej nie było mniej niż -15. Tu chyba nie za bardzo chodzi o paliwo, bo skoro był w ASO to chyba na zewnątrz go nie sprawdzali.
Powiem tylko, że ja tankowałem na Shellu (jest jeden w Jeleniej) ostatnie 3 razy i żadnych problemów - wiem, wiem wtryski Bosha :D :lol:

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 02-02-2012, 13:58   

A to ciepło macie. U nas nocami już parę razy poniżej -20. Dzisiaj co prawda nie w BB, ale Żywiec i okolic -26 stopni.... A co do nie odpalania, to raczej na pewno paliwo, jak jeszcze nie wykryli błędów to na 99% to... Nie koniecznie musi być złe, może po prostu nie jest za dobre... Zatankował bym na innej stacji.... A jak bym miał nowoczesnego diesla to bym tylko zalewał na najdroższych stacjach i to tam gdzie jest zawsze mega kolejka do dystrybutora (mniejsza szansa wpakować się na bardzo kosztowną minę).

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-02-2012, 14:57   

krzychu napisał/a:
A jak bym miał nowoczesnego diesla to bym tylko zalewał na najdroższych stacjach i to tam gdzie jest zawsze mega kolejka do dystrybutora (mniejsza szansa wpakować się na bardzo kosztowną minę).

Właśnie na Shellu jest prawie zawsze kolejka. Raz że teraz jest promocja z Lidla, a oni sami tez robią promocje o określonych godzinach i ciężko dobrać sie do dystrybutora, a poza tym masę ludzi ze służbowymi kartami.

krzychu napisał/a:
to bym tylko zalewał na najdroższych stacjach

Najdroższe nie znaczy najlepsze.

Haniball 
Forumowicz

Wysłany: 24-02-2012, 11:11   

tomekrvf napisał/a:
Haniball napisał/a:

Panowie depresator to już od początku jesieni dodaję do paliwa (przejściowemu ON albo letniemu i dobry depresator nie pomoże, chodzi o temperaturę mętnienia ON) , miałem jakieś śliskie tankowanie na S..L-u, ponieważ zrobiłem test paliwa , tzn. zlałem trochę ON z baku i wlałem do kieliszka a później za okno i przy -18~~-20 zrobiło się takie ciało stałe, że kieliszek można było odwrócić do góry dnem. Do drugiego kieliszka wlałem ON arktyczny od Sta....l coś Gold w nazwia :) , i po całej nocy a było niższa temperatura niż -20paliwo nawet nie zmętniało. To do jakości paliwa.

Teraz dla: apikus to zdjęcie ( termometr samochodowy zdjęcie z telefonu kiepska jakość) zrobiłem ok 6:30 przy Szpitalu na Ogińskiego w Jeleniej Górze 01.02.12 temp. ok-30stC http://www.fotoszok.pl/sh...012-30.jpg.html , więc nie pisz, iż nie było niżej niż -15stC, ponieważ w poprzednim tygodniu nad ranem było -26~~-27stC

Finał taki, po zmianie filtra ON oraz zalaniu Arktycznego ON ASX zapala od cyku i nie szarpie nie dławi się. P.S. znajomy mechanik mówił, iż nie tyko ja trafiłem na takie oszukane paliwo z S...ll, chyba u niego zlawetowało 5 czy 6szt common rail, tankowanych jeszcze przed mrozami na S..ll

Druga sprawa, iż ASO prawdopodobnie wstawiło auto do ciepłego parafina odpuściła i byli zadowoleni, że problemu nie ma....

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-02-2012, 11:29   

Haniball napisał/a:
Teraz dla: apikus to zdjęcie ( termometr samochodowy zdjęcie z telefonu kiepska jakość) zrobiłem ok 6:30 przy Szpitalu na Ogińskiego w Jeleniej Górze 01.02.12 temp. ok-30stC http://www.fotoszok.pl/sh...012-30.jpg.html , więc nie pisz, iż nie było niżej niż -15stC, ponieważ w poprzednim tygodniu nad ranem było -26~~-27stC

Nie wiem, gdzie tak było. I może lokalnie były jakieś wahania. Ja patrzyłem na III i do początku stycznia nie było takich mrozów. Później tak.
Zobacz oficjalne zapisy, mozesz wybrać datę.

http://pogoda24.jelenia-gora.pl/pogoda,2012-02-01

Haniball 
Forumowicz

Wysłany: 24-02-2012, 11:38   

apikus napisał/a:
Haniball napisał/a:

Nie wiem, gdzie tak było. I może lokalnie były jakieś wahania. Ja patrzyłem na III i do początku stycznia nie było takich mrozów. Później tak.
Zobacz oficjalne zapisy, mozesz wybrać datę.

http://pogoda24.jelenia-gora.pl/pogoda,2012-02-01

Spoko, ta Twoja temperatura to mierzona na wysokości 2m jest, przy gruncie możne być różnica rzędu do -10 stC. Jak zrobiłem to zdjęcie to Ogińskiego koło szpitala było usiane zamarzniętymi ropniakami ( sam naliczyłem 3 osobówki + 1 TIR przy działkach)

Fota felernego ON wyciągnięte za okna http://www.fotoszok.pl/upload/b8c73ffc.jpg a tu po chwili w cieple jak się rozmraża http://www.fotoszok.pl/upload/de057492.jpg

A u mnie ASX jako drugie auto stoi pod chmurką i takie efekty tankowania. PS. W ASO nie wiedzieli, że ASX w dieslu ma podgrzewany elektrycznie filtr paliwa to jest dopiero żenada
i teraz powiedz jak ci biedni ludzie mają naprawiać auta...

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-02-2012, 16:31   

Haniball napisał/a:
Spoko, ta Twoja temperatura to mierzona na wysokości 2m jest

To może z tego to wynikać. Ja tankuję od jakiegoś czasu na S..llu i nie miałem problemu, ale najnizsza temperatura, przy której odpalałem to -23.

boski 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 2010
Wysłany: 02-02-2013, 18:11   

ASV lider to penery którym nic się nie chce. Sam doświadczyłem "jakości" obsługi. Kupiłem tam samochód i od tego czasu moja noga tam więcej nie stanęła i już nigdy nie stanie. Szkoda, że ludzie tak nie dbają o swój "własny" biznes. 2 tygodnie temu kupiłem passata cc w VW, obsługa bez porównania, aż chce się tam wrócić, w przeciwieństwie do ASV. Swoją drogą to ciekawe że istnieją takie miejsca ze nawet w kryzysie gospodarczym można mieć tak w d.pie, ale pamiętający czasy wojny sprzedawcy chyba kultury się już nie nauczą.

pozdrawiam

del toro 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi LANCER 1,8 sedan
Wysłany: 03-02-2013, 13:33   

....a możesz dokładniej opisać o co chodziło? samego zakupu samochodu czy serwisu?
Pytam bo jestem z Wrocławia i zbliża mi się kolejny przegląd a w takim wypadku to zajadę do Germaza bo słyszałem o nich pozytywne opinie.......dzięki

Odpowiedz do tematu