|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Układ chłodzenia i syki pomiędzy silnikiem a kabiną (3L V6) |
Autor |
Wiadomość |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 05-03-2011, 22:33
|
|
|
Jak woda nawet delikatnie pójdzie na gorący silnik to zawsze zobaczysz obłoczek pary spod maski gdy się zatrzymasz. Jak mi górny wąż od chłodnicy puszczał to zawsze widziałem. A puszczał odrobinkę. |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
Aussie
Mitsumaniak

Auto: Pajero Exceed 3.5 V6 2003r.
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 06-03-2011, 04:40
|
|
|
OK dzięki wszystkim za rady.... tak jak pisałem napuściłem wody. Sporo pojeździłem, posprawdzałem i drugi dzień płynu nie ubywa (silnik też się nie przegrzewa). Przyjrzałem się szczególnie przewodom pomiędzy silnikiem a grodzią i okazało się że jeden wężyk pękł przy dolnym mocowaniu. Tak nisko pod kolektorem że miałem prawo nie widzieć, a i dziurka bardzo mała więc ciekło niewiele - czas zrobił swoje (wężyk prowadzący wodę do nagrzewnicy). Dziś niedziela i nie mogłem dostać zamiennika więc odłączyłem nagrzewnicę i innym wężykiem zrobiłem "pętlę". Pojeżdżę chwilę na wodzie, wymienię wężyk, zrobię mu czyszczenie układu i zaleje nowy płyn. Mam nadzieję że tym razem skończy się tylko na tej pierdułce:) |
_________________ Pajero Exceed 3.5 V6 2003r.; Bullbar Xrox, 2in lift, Snorkel, UHF, Namiot na dachu
 |
|
|
|
 |
lukas 78
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 31 razy Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 814 Skąd: Szepietowo/Hamburg
|
Wysłany: 06-03-2011, 12:11
|
|
|
na zdrowie
wymień przy okazji wszystkie gumowe przewody i obejmy bo to samo moze byc z nimi
przy okazji uzupełnij klime bo szkoda kompresora na sucho |
|
|
|
 |
|
|