Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ogólnie jakie głośniki
Autor Wiadomość
Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-01-2007, 08:28   

josie napisał/a:
Czytałem trochę o tych Helixach. No i się zastanawiam.

no wlasnie mi sie przypomnialo - za niecale 200 zl kupisz w Media Helix 16cm (chyba 3-drozne), ktore graja naprawde fajnie - na 100% bylbys zadowolony

Gumbas
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2007, 09:25   

Witam
A ja zapytam właścicieli Carism Hatchback do 98r jakie mają tylne głośniki w oryginalnych miejscach. Dodam również że posiadam radio SONY CDX-GT200 i głośniki Sony 70 W w drzwiach. Te tylne zaczęły już prychać dlatego chciałbym je wymienić ( próbowałem 2 modeli ale grały jeszcze gorzej niż te oryginalne między innymi sprawdzałem BOSCHMANNA SONY niestety nie pamiętam dokładnych oznaczeń.) I jeszcze jedno nie bardzo wiem o co chodzi z wygłuszaniem jak powinienem to wykonać z tyłu w oryginalnych miejscach.
pozdrawiam
dziękuje za ewentualną pomoc

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 04-01-2007, 11:00   

Krzyzak napisał/a:
kupisz w Media Helix

Na właśnie mam zamiar tam dzisiaj podjechać posłuchać trochę. Podobno można tam czasem dostać też Helixy 62 taniej niż na Allegro.

Trociniarz, rozumiem, że jakbym potem iwestował we wzmacniacz to trzebaby kupić coś 4-kanałowego? 2 kanały na przód i 2 w mostku na sub?
W jakich wzmacniaczach z klasy "budżet" szukać?

Trociniarz
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2007, 11:41   

josie napisał/a:
, że jakbym potem iwestował we wzmacniacz to trzebaby kupić coś 4-kanałowego? 2 kanały na przód i 2 w mostku na sub?

No tak byłoby idealnie.
josie napisał/a:
W jakich wzmacniaczach z klasy "budżet" szukać?

Tutaj rynek jest napchany i możliwosci jest naprawde wiele, i pomiedzy śmiećmi można wybrać coś naprawde świetnego... np A-klasowy pionek z czasów kiedy ta firma robiła naprawde niezły sprzet....za 330zł :) To w moim przekonaniu śmiech pieniądze, bo ten wzmak pohula Ci z komponentem nawet za 1000zł i nie będzie wstydu.

I nie kupuj 3 drożnych głośników, kup komponent, ten Helix jest fajny jeśli chcesz nowe, i 300zł uważam rozsadne pieniadze.

pozdr,
Kuba

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Wysłany: 05-01-2007, 18:57   

Wczoraj przypomniałem sobie, że mój ojciec ma na strychu jakiś niedziałający wzmacniacz samochodowy. No i dobrałem się do dziada i naprawiłem :D
Oczywiście nie jest to pożądny wzmacniacz. Nie znalazłem nawet o nim nic w necie.
AudioTech CAT-350 2x150Watt. Na mosfetach. Bezpiecznik ma 30A.
Ale podłączeniu do kompa, zasilacza, kolumn 8 Ohm zniekształca mniej od unitry 2x20W (przy max mocy) no i lepiej nosi te kolumny. Także jakby radyjko w aucie nie podołało z nowym kompletem to jego zastosuję, przynajmniej narazie.

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Wysłany: 05-01-2007, 19:11   

Również jestem ciekaw postępów w tym projekcie. Zobaczymy, zobaczymy... :)

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Wysłany: 05-01-2007, 19:17   

Narazie zastanawiam się czy Phonocary Y-line, czy Helixy Blue. Różnica w cenie dwukrotna...
No i chyba z zakupem i montażem poczekam do końca sesji (połowa lutego), bo inaczej wiadomo jak to będzie :wink:

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2007, 19:39   

Jeżeli juz masz wybierać z tych dwóch to ZDECYDOWANIE lepszym posunięciem będzie Helix Blue 62 mkII (ok. 350 zł)...Są to jedne z nielicznych systemów, które normalnie grają pod samym radiem za takie pieniądze! A jeżeli jeszcze zasilisz je zewnętrznym źródłem, a nie z radia to na prawdę fajnie grają... Bardzo symatycznie sprawdzają się równireż systemy PowerBass S-6C (319 zł). Mają ładne brzmienie i za takie pieniądze warte są uwagi. Nie zatruwaj sobie głowy jakimiś tanimi wyrobami (do 200 zł!), a zwłaszcza z Media Markt, bardzo "znanych firm" (nie będę wymieniał nazw, coby komus odciska nie rozdeptać...), bo w 100-u % są to tylko systemy bez "wyrazu dźwiękowego"!!!! Grają i tylko grają... Natomiast w Helixie, czy PB masz szanse doświadczyć czegoś więcej słuchając muzyki.Taka jest prawda i każdy kto tutaj ma jakieś szersze pojęcie o car audio przyzna mi rację... Oczywiście jest spore mnóstwo innych systemów, ale akurat te dwa znam ze słyszenia i uważam , że za takie pieniadze są warte tego co oddają.
Natomiast jeżeli nie myślisz o wzmacniaczu to nie myśl o głosnikach Hertz`a - potrzebują dużo prądu...
Natomiast jeśli myslisz o wzmacniaczu to polecam 4-kanałowy u-Dimension Jr. 4-300 (700 zł)...
Zabawa sie rozpoczyna... :lol:

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Wysłany: 15-01-2007, 22:51   

Gattsu napisał/a:
Nie zatruwaj sobie głowy jakimiś tanimi wyrobami (do 200 zł!), a zwłaszcza z Media Markt

Hehe, właśnie w MediaMarkt znalazłem Helix Blue 62 (bez mkII czyli te nowsze) za 289zł i ku nim się skłaniałem. Tylko narazie zmiana auta chodzi mi po głowie intensywnie. No i sesja wielkimi krokami się zbliża :evil:

e137
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2007, 19:51   glosniki jakie kupic?

mam radio pioneer 2900 i chcialbym do niego jakies glosniki 16 zeby glos byl czysty, glosno graly i w normalnej cenie
co mi polecicie?

ptwardy
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2007, 20:28   

Zobacz na allegro. Boshmann wydaje się niedrogi, a domorośli tunerzy audio chwalą je sobie. Głoeśniki Pioneera też nie są drogie, ale w małej cenie nie mają dobrych parametrów; lepsze w/g parametrów ma SONY a w EURO-RTV-AGD znajdziesz Magnaty.

dziobak26
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2007, 20:59   

Witam. Mam prawie nowe alphardy dwudrożne. Pisz na priv to dogadamy się. Pozdrawiam.

e137
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2007, 21:26   

http://www.allegro.pl/ite..._pod_radio.html
te by mogly byc?
wole doplacic 30-40zł i miec lepsze nisz kupic za 100zł i potem jak podlacze to przy wiekszej glosnosci beda mi brzeczec i nie czysto grac

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 10-02-2007, 00:42   

Ja bym sie w buszmeny nie pchal. To powinno byc lepsze
http://www.allegro.pl/ite...ati_kielce.html
A jak chcesz uzyskac dobry efekt musisz drzwi wytlumic.

Trociniarz
[Usunięty]

Wysłany: 10-02-2007, 09:57   

e137 napisał/a:
i w normalnej cenie
co mi polecicie?

A jaka to jest normalna cena ?

ptwardy napisał/a:
Boshmann wydaje się niedrogi, a domorośli tunerzy audio chwalą je sobie

A co to jest "domorosły tuner" ? Oświeć mnie, bo przynajmniej bede wiedział, że mają wypaczony gust.

A na poważnie, to określ jakiś przedział cenowy i zapomnij na zawsze o buszmenach alfredach itd itp.

pozdr,
Kuba

Odpowiedz do tematu