Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA5A/W 2.5] LPG nie ma mocy
Autor Wiadomość
KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-04-2011, 22:55   

5wi5tak napisał/a:
Jeden z filtrów (czarny, plastikowy) sprawdziłem i jest bez zarzutów

A jak sprawdziles Filgaza :?: Musialbys go rozciac ... wtedy tylko drugi trzeba zalozyc. Po takim okresie nieuzywania - konieczna wymiana.

Samhain napisał/a:
jeżeli auto wcześniej chodziło dobrze to na pewno nie jest to długość przewodów które idą od wtrysków bo wtedy też byś miał spadek mocy fakt że powinny one być jak najkrótsze no ale cóż ja osobiście robiłem kiedyś Vectrę B która miała najdłuższy przewód do gazu jakieś 50cm

Przewody tez moga byc juz zaklejone i konieczna jest wymiana po okresie nieuzywania.

Oczywiscie zaczalbym tez od czyszczenia reduktora lub wymiany bo na bank nie bedzie dzialal ok - i to pewnie glowna przyczyna problemow.

Valteki pewnie tez beda do "naprawy"-nieuzywane i w pozycji lezacej pewnie juz poklejone.

Zobacz tez czy reduktor podczas pracy na gazie nie puszcza ci gazu do plynu chlodzenia. Uszczelnienia w nim moga juz nie trzymac.
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)

danielxc717 
Forumowicz

Auto: w poszukiwaniu gala 2.0/ 2,5v6
Wysłany: 29-04-2011, 08:33   

Po regeneracji reduktora jak i tak długiej nieużywalności gazu przydał by się przede wszystkim ustawienie map gazu. Jestem pewien, że jak przywrócisz gaz pod względem mechanicznym do ładu to bez regulacji auto będzie się dławić/krztusić gasnąć.

szakal222 
Nowy Forumowicz

Auto: galant 1997 2.0
Wysłany: 01-05-2011, 13:23   

no to moja propozycja jest taka po regeneracji i czysczeniu wszystkiego co moze sie zasyfic mapy gazu nowe bo z tego co mowisz ze strzela itd to go poprostu zalewa ma za bogata mieszanke mialem to samo w mondeo i pomoglo i przez to auto nie ma tez mocy :o

5wi5tak 
Forumowicz

Auto: Galant'97 2.5 v6 B/JUNKERS
Wysłany: 01-05-2011, 17:27   

no to tak: filtry w miarę ok, ale jadę niedługo do Polski i kupię filtry oraz interface do gazu (mam nadzieję, że dam radę go sam wyregulować). Reduktor nie cieknie - ani woda, ani gaz. Wczoraj na gazie przejechałem 300 km, kilka razy przełączył się na benzynę na 10 sekund i spowrotem na gaz. Zdarza się, że przełącza z benzyny na gaz (nawet przy pustym zbiorniku), ale to sporadycznie. Samochód przez te 300km jechał nawet ok, zero kichania tylko delikatne drgania jakby mieszanka nie ta. Za kilka tygodni bede miał wszystkie graty i zacznę działać. Mam nadzieję, że jest wśród Was ktoś, kto będzie mógł pomóc z interfejsem..

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu