Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:16
C-crosser w czym gorszy od OII??
Autor Wiadomość
mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 05-06-2011, 17:48   

MetalMania napisał/a:
O ile się nie mylę, we wcześniejszym katalogu była pozycja "czujnik parkowania przód". Masz pewność, że czujniki na przód nie są tymi samymi co na tył ?? Masz pewność, że wszystko co w katalogach firmowych jest robione przez, a nie dla danej firmy ?? Bo ja nie.
A co do gwarancji, jak na każdą nową rzecz w UE masz 2 lata
Mam pewność, bo czujniki w wersji Instyle montowane sa w fabryce a nie dokładane przez dealera. I mam pewność że w katalogu akcesoryjnym (zarówno do wersji przedliftowej jak i do glonojada)nie ma nic takiego jak ori czujniki parkowania na przód. Tyle w temacie.... :wink:

Dominik

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-06-2011, 22:47   

A nie można dostać listew poza ASO .

tommay 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0DiD Intense+
Wysłany: 12-06-2011, 12:15   

a z tym silniekiem 2.2 HDI to jak to jest? ma ktoś praktyczne porównanie? tzn doświadczenie i na jednym i na drugim,,..

MetalMania 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.4 MT
Wysłany: 12-06-2011, 14:53   

mitsu00 napisał/a:
MetalMania napisał/a:
O ile się nie mylę, we wcześniejszym katalogu była pozycja "czujnik parkowania przód". Masz pewność, że czujniki na przód nie są tymi samymi co na tył ?? Masz pewność, że wszystko co w katalogach firmowych jest robione przez, a nie dla danej firmy ?? Bo ja nie.
A co do gwarancji, jak na każdą nową rzecz w UE masz 2 lata
Mam pewność, bo czujniki w wersji Instyle montowane sa w fabryce a nie dokładane przez dealera. I mam pewność że w katalogu akcesoryjnym (zarówno do wersji przedliftowej jak i do glonojada)nie ma nic takiego jak ori czujniki parkowania na przód. Tyle w temacie.... :wink:

Tak z nudów zajrzałem na niemiecką stronę Mitsu. Katalog akcesoriów w naszej globalnej wiosce jest dość ubogi... i w tym niemieckim są czujniki parkowania, generalnie dużo bajerów jest 8)

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 12-06-2011, 17:17   

MetalMania napisał/a:
Tak z nudów zajrzałem na niemiecką stronę Mitsu. Katalog akcesoriów w naszej globalnej wiosce jest dość ubogi... i w tym niemieckim są czujniki parkowania, generalnie dużo bajerów jest
Ja o 1 a ty o 2gim...... To ze w lokalnych katalogach sa wyjatki nie znaczy nic.....Po raz kolejny: w ogólnoeuropejskim katalogu Mitsubishi nie ma czujników parkowania do OII na przód jako ori akcesorium.

Dominik

sound_designer 
Mitsumaniak

Auto: OII Instyle 2.0DID 170KM
Wysłany: 15-06-2011, 21:50   

Muciek napisał/a:
sound_designer napisał/a:
Jest też jeszcze maly drobiazg ale bardzo fajny. Chromowana listwa na tylnej bocznej szybie. w CC to standart a w OII nawet w wersji Instyle tego moze nie być. Dopiero w OII po lifcie jest juz w standarcie ten element jest. To sie kiedys chyba nazywalo pakier chrom? No i chyba, ze zalozenie tego do OII to nie problem montazowy i fonansowy. A bez tego Outek duzo traci na wygladzie (oczywiscie to tylko moja subiektywna opinia)

Na stronie Mitsubishi koszt takiego elementu to 370zł, a montaż pewnie jest prosty, znając Mitsu to albo klej albo Magnes... :rolleyes:

A jak te listwy dokadnie sie nazywaja katalogowo? W sumie jakby koszt z montazem zamknąl w ok 500zl to spoko ;) uważam ze OII MUSI to mieć aby fajnie wyglądal...

borsak1 
Forumowicz
2.2D MiVEC Intense+

Auto: Outlander II
Wysłany: 28-06-2011, 09:06   

Samym tym że to francuz nie kupuje się francuskiego samochodu NIGDY

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 28-06-2011, 13:24   

borsak1 napisał/a:
Samym tym że to francuz nie kupuje się francuskiego samochodu NIGDY
taki on francuski jak obecnie Outek japoński ;)

borsak1 
Forumowicz
2.2D MiVEC Intense+

Wysłany: 28-06-2011, 14:23   

@rezon no nie wiem ja ma japończyka ale nie o to chodzi francuzkie autka to zabawaki fajne wygodne do pierwszych kilku tysiecy kilometrów a później to już badziew sypiacy się jak moja sąsiadka

PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Wysłany: 28-06-2011, 15:15   

borsak1 napisał/a:
francuzkie autka to zabawaki fajne wygodne do pierwszych kilku tysiecy kilometrów a później to już badziew

Hm.. wiesz , nie żebym bronił za wszelką ceną francuzów ale .... mam obok innych samochodów dwa francuskie , jeden Citroen Picasso 290 tyś ( 10 lat) drugi Peugeot Partner 315 tyś ( 13 lat) . I mają jedną wadę , nie sa upierdliwe i aż nie chce się ich sprzedawać bo jeżdżą bez większych problemów. I zastanawiam się ile jeszcze lat będą u mnie jeżdziły ?? :wink:
A swoją drogą ciekawe jak będzie wyglądał mój Pajero przy 300 tyś. ?? Czy mnie wcześniej zniechęci ??

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 28-06-2011, 19:44   

borsak1 napisał/a:
no nie wiem ja ma japończyka
sprawdzałeś po VIN-ie? BO chyba od rocznika 2008 japończyk to rzadkość w EU

borsak1 
Forumowicz
2.2D MiVEC Intense+

Wysłany: 29-06-2011, 09:25   

@rezon nie po vim-ie w papierkach miałem wpisaną Japonię ale nie powiem masz racje mój ojciec miał UE.

[ Dodano: 29-06-2011, 09:34 ]
@PiotrKw cieszę się że masz taką opinię o francuzach tylko partner to inna półka. Ja mam takie a nie inne miałem 2 206-ki (jedną mam nadal) nikt tego nie chce i jeśli uważasz że co roku w samochód trzeba utopić około 2 tys złotych to masz rację są bez zarzutów. Z tym że ja uważam że w samochód nie topi się 2 k na rok, oczywiście klocki, tarcze olej, płyny eksploatacyjne ale nie do diaska drązki stab. co 10 tys, wachacz co 20 tys, cewki zapłonowe co 2 lata, ciągłe gaśniecie silnika zasówasz sobie 100 a tu wyciskasz sprzęgło silnik zdycha musisz hamować a tu wspomagania do hamulca nie ma i zastanawaisz się czy rozwalisz dupę tej audicy która hamuje przed tobą. Jedziesz do ASO i co słyszsysz wszystko OK, ma pan kiepskie paliwo robisz eksperyment tankujesz przez 2 miechy tylko u nich jedziesz ponownie koleś znów o kiepskim paliwie wyciągasz fakturki i nagle zdziwka bo słyszsysz że wpieli do kompa wszystko OK spadaj gościu. Największym mankamentem francuzów jest ZAWIESZENIE i możecie pisać co chcecie te auta nie są stworzone dla nas jeśli ktoś był we francji wie o czym piszę tam jest po czym jeździć a na nasze drogi ich miękkie zawieszenia się po prostu nie nadają. Kolejnym słabym punktem jest kiepskiej jakości elektronika, wszelkiego rodzaju przełączniki i dzwignie, gdy miałem zaledwie 80 tysięcy kierownica wyglądała jak bym zrobił z milion kilometrów.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 30-06-2011, 09:06   

borsak1 napisał/a:
w papierkach miałem wpisaną Japonię ale nie powiem masz racje mój ojciec miał UE.
To kraj producenta, a nie miejsce wyprodukowania ;)

borsak1, oj francuzów miałem bardzo dużo (205-tki, 206-tkę, 406-tki, Xsantię, Berlinga, Saxo) i żaden mnie nie zawiódł. Owszem, zawieszenie mniej trwałe niż VW ale za to dużo bardziej precyzyjne (jedna 205 była rajdówką i żaden Golf do niej nie równał jeśli chodzi o trakcję) i tańsze w serwisowaniu. Jednego dokręciłem do 350 tyś, a drugiego do 540 tyś. i oba jeszcze sprawne sprzedałem. Życzę Ci żeby Twój Outek wytrzymał przynajmniej połowę tego :)

michu300 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DiD
Wysłany: 30-06-2011, 10:29   

cns80 napisał/a:
Owszem, zawieszenie mniej trwałe niż VW

To w VW jest trwałe zawieszenie? Co tam jest trwałe - wahacze, czy amortyzatory? :mrgreen:

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 01-07-2011, 09:48   

michu300 napisał/a:
cns80 napisał/a:
Owszem, zawieszenie mniej trwałe niż VW

To w VW jest trwałe zawieszenie? Co tam jest trwałe - wahacze, czy amortyzatory? :mrgreen:
Np. simerbloki i końcówki oraz sworznie wahacza :) Porównuję ze starym golfem, bo trwałości nowych VW w zakresie zawieszeń nie znam.

Odpowiedz do tematu