Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Poszarpywanie w trakcie przyspieszania
Autor Wiadomość
rodman26 
Forumowicz

Auto: Carisma GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-07-2011, 22:46   

Saqu, Podjade do kogoś na barometr bo może faktycznie ciśnienie jest słabe,ale czemu elektrykowi wyszła na (Lambda tester) martwa moja sonda?

zbyszko11 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Wysłany: 05-08-2011, 18:49   

Witam . Czytałem opisany problem i chcę odpowiedzież , mam inne auto i miałem taki sam problem z szarpaniem przy wyprzedzaniu i duszeniu się auta a winę za to ponosił aparat zapłonowy . Wymieniłem go i problem ustąpił . Pozdro dla wszystkich .

Grand 
Forumowicz

Auto: Carisma 95r 1.6 90KM
Wysłany: 06-08-2011, 22:47   

Witam
Czytam ten post i zmieniam zdanie co do mojego przypadku. Mam co prawda 1.6 90 kucy ale u mnie poszarpywanie podczas dodania gazu szczególnie na wyższych obrotach w mojej opinii miało wynikać z tego że kończy mi się prawdopodobnie sprzęgło bo takie same objawy tylko bardziej wkurzające miałem w escorcie

rodman26 
Forumowicz

Wysłany: 09-08-2011, 21:41   

Toczę dalej mój temat,mianowicie po wizycie u elektryka zrobiłem tak jak mówił(wymieniłem filtr paliwa,wyczyściłem pompe w baku)i auto padło do reszty,nie chce odpalić a jak już to zrobi to obroty falują(700-1100) i po nacisnięciu gazu na (3500 obrotów) zaraz gaśnie,ach dodam jeszcze że wymieniłem pompę w baku na nową(tylko tą elektryczną nie całą,orginał)zmieniłem czujnik listwy wtrys.i usunąłem filtr w pompie wysokiego cisnienia i bez zmian.Jakieś pomysły?odp!!!

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 09-08-2011, 21:52   

Skupiasz się nie na tej pompie co trzeba. Z reguły problemy są z pompą WC. Kup kabel albo uderz do kogoś kto go ma i zrób pomiary.

rodman26 
Forumowicz

Wysłany: 09-08-2011, 21:58   

To już wiem!teraz sprawa dotyczy pompy WC.Pytanko?jest tam jeszcze czujnik regulacji obrotów?
I na jaki kabel podjechać?

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Wysłany: 09-08-2011, 22:23   

Jest regulator ciśnienia, jeśli jest problem z obrotami na postoju to wkręcić i wykręcić kilka razy a potem ustawić ciśnienia tak żeby przy 2k rpm bylo 5Mpa.
Tu masz o kablu http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40568

rodman26 
Forumowicz

Wysłany: 10-08-2011, 20:01   

mlun, który to jest ten regulator ciśnienia?Ten najbliżej filtra powietrze(od prawej)taki okrągły?

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Wysłany: 10-08-2011, 21:33   

http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15

johny09990 
Forumowicz
3 diamenty

Auto: carisma 99'-00 1,6 10
Wysłany: 18-08-2011, 19:40   

Witam Wszystkich!
Mam podobny problem. Falowanie obrotów na rozgrzanym silniku. Od początku. Wymieniłem rozrząd 2 tygodnie temu u mojego mechanika. Wszystko ładnie zagrało. Jednak drażnił mnie dziwny dźwięk. Mechanik powiedział,że może pasek rozrządu taki odgłos oddaje . Trochę mnie to zdziwiło, ponieważ jak kiedyś mi wymieniał rozrząd założyłem takie same graty, czyli: pasek Mitsuboshi, rolka Koyo, pompa wody GMB. Czyli powinien teoretycznie tak samo pracować. Pogodziłem się z tym i pojechałem. Następnego dnia pokonałem dystans 50km. Na sam koniec podróży zaczęły mi falować obroty od 3 tys. wzwyż . Dojechałem :) Następnego dnia po odpaleniu obroty były OK. Do pracy mam 10 km. Przez cały tydzień pokonywałem taki dystans i wszystko było OK. Jakiegoś pięknego wieczoru zrobiłem sobie wycieczkę dłuższą niż trasa do pracy. Nagrzał się dobrze motorek i znowu się zaczęło. Ale dojechałem. Wczoraj jednak po też dłuższej podróży zaczęły falować, ale już zdechł. Rano nie dało rady odpalić. Odholowałem do innego mechanika. U niego znowu zaczął grać, ale po chwili znowu.
Cdn

[ Dodano: 18-08-2011, 20:50 ]
Kontynuacja :)

Zdiagnozował,że wtyczka była luźna w czujniku wału(górna). Wpiął. Jazda testowa.Wszystko ładnie, pięknie a tu h...j. No to zwalamy osłony od rozrządu. Diagnoza. Przy wymianie rozrządu nie została wkręcona śruba na wysokości czujnika obrotów w dolnej osłonie. Co spowodowało,że nie było dobrego styku i przepaliło czujnik. Został sprawdzony miernikiem. (ŚMIERĆ) Na dolnej osłonie rozrządu widać wytarte miejsce od koła pasowego( prawdopodobnie to robiło ten szum ). Jestem właśnie w trakcie poszukiwania czujnika. Nigdzie nie mogę znaleźć. Do serwisu jeszcze nie dzwoniłem. Mam numer części j5t20171. U mnie to jest przyczyną. Jeśli ma ktoś jakiś trop do takiego czujnika to pomóżcie.

Enforcer 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9 DID
Wysłany: 18-08-2011, 22:02   

A dlaczego Ty szukasz? Niech mechanik się martwi i naprawia co spaprał na własny koszt...

Odpowiedz do tematu