Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] stuki w zawieszeniu
Autor Wiadomość
Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-11-2006, 10:46   

Poważnie nie skumałem - nie łapię za słowa.
Na mój stan wiedzy w 4G13 z 1998 zawory regulujesz ręcznie.

sufit
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2006, 11:55   

Kokos- tak. Ale w 1,6 już nie

[ Dodano: 23-11-2006, 12:05 ]
Na pewno zerwanie paska na zdrowie mu nie wyjdzie, ale nic się nie powinno zdeżyć
:)

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2006, 12:53   

dzięki Krzyżak, teraz to już raczej pewne, ssące 0.20 mm, wydechowe 0.25 mm, na gorącym silniku, tylko które są które hihi? i co ile należy regulować?
ps. co sądzisz na temat oleju Opel 10w 40, jest tani na allegro, można to kupic?
pozdr

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 23-11-2006, 13:07   

No przecież ssące to te co są bliżej kolektora ssącego a wydechowe bliżej wydechowego. Co do oleju z Allegro - jestes pewien że dostajesz to co na etykietce? Ja bym za skarby świata nie wlał w silnik czegoś co nie ma oryginalnie zaplombowanego firmowego opakowania i to kupionego w sprawdzonym i zaufanym sklepie.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 23-11-2006, 13:51   

Bastek napisał/a:
co sądzisz na temat oleju Opel 10w 40, jest tani na allegro

No właśnie "jest tani na allegro". Odpowiedź nasuwa się sama. Na takich rzeczach się nie oszczędza.

sufit
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2006, 14:40   

Ssących masz 8, po jednej stronie, a 4 po drugiej- wydechowe.

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2006, 15:35   

Właśnie dlatego pytam kolegów, gościu to supersprzedawca, kupuje u niego widać mnóstwo ludzi, oleje jak twierdzi są oryginalnie zapakowane, i w dodatku jest to niby mobil, olej jest importowany. Wracając do tematu, czy mamy jaką kolwiek pewność co kupujemy?
Ja jestem pewien czym handluję ale inni, nie wiadomo, pozdr wszystkich.

[ Dodano: 23-11-2006, 15:37 ]
hihi oryginalny napewno jest Lotos i Orlen:) :lol:

Robi
[Usunięty]

Wysłany: 02-06-2007, 11:24   

maciej 63, witaj jesli chodzi o stuki i wystepuje to po wymianie oleju na mineral to bardzo zle musisz wiedziec jaki masz silnik bo nieopisałes nic o silniku chyba ze ja nie zobaczyłem ale to nieproblem ściagnac pokrywe zaworowa i spojzec jakie zawory sa jesli hydrauliczne to zle ze wymieniłes olej na minerala mi to samo zrobil serwis ale nie orginalny z hyundaia i trzaska ły klawisze jak ho.... a okazało sie ze niemoze byc mineral jedynie półsyntetyk sprawdz moze to to najlepie do serwisu tylko niejezdzij nim juz teraz pozdrowienia

Odpowiedz do tematu