|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ASO Częstochowa SOBCZYK |
Autor |
Wiadomość |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-07-2011, 18:10
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Masz oczywiście jakiś dowód na to, że którekolwiek ASO tak postapiło? | przecież nie piszę, że któreś tak zrobiło, tylko zwracam uwagę na fakt, że kontakt z dealerem nie kończy się w momencie zakupu, tylko jest to dłuższa współpraca. W przypadku rzadziutkiej sieci ASO Mitsubishi w przypadku problemów z najbliższym ASO - a taki był początek wątku - szukanie innego w momencie zakupu nie rozwiązuje problemu, bo później należy samochód serwisować i ew. naprawiać. Problem z lokalnym ASO może mieć znacznie większe niedogodności niż konieczność zakupu gdzie indziej, a wspomniane MAP wg mnie nie rozwiązuje go, bo wg warunków zawiezie samochód do najbliższego ASO - którego być może chcielibyśmy unikać. I tak też wyglądała sytuacja do końca gwarancji w moim przypadku - gdyby Outek poważnie się zepsuł i musiałbym skorzystać z MAP, to poważnie zastanawiałbym się co robić. Czy korzystać z MAP i zgodzić się na zawiezienie samochodu do ASO pozwanego przeze mnie do Sądu za oszustwo (nie wiedząc co przy nim zrobią), czy zapłacić za lawetę do Lublina (170km) czy olać gwarancję i zawieźć samochód do nieautoryzowanego mechanika. Na szczęście w okresie gwarancyjnym Outek się nie popsuł, ani nie musiałem korzystać z poważniejszych napraw - więc nie miałem dylematów, ale ich wystąpienie było niestety prawdopodobne. BTW gdyby osoby zgłaszające moje posty do adminów wykazywały się taką samą aktywnością na polu poprawy jakości ASO Mitsubishi mielibyśmy dla naszych autek najlepszą pod względem jakości obsługi i napraw sieć ASO w PL. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-08-2011, 21:07
|
|
|
Nie, rzucasz gównem pod pozorem zadawania pytań.
Męczysz mnie swoją retoryką. Odpoczniemy od Ciebie. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
maniax86
Mitsumaniak

Auto: lancer 1.6 invite 2011r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2011 Posty: 811 Skąd: okolice rybnika
|
Wysłany: 11-01-2012, 09:25
|
|
|
Obsuwy w dostawach samochodów nie są winą dealera. Ja sam czekałem 2 tygodnie dłużej niz zakładało to pisemne zamówienie. Oczywiście wszyscy wtedy wieszają psy na dealerze bo tak najłatwiej. Co wiecej zdarza się tak w każdej marce czy to jest VW czy KIA.... i jest to zawsze niezależne od danego dealera. Wiec to nie powó by jakieś ASO omijać. |
|
|
|
 |
|
|