Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
VI ZLOT POSIADACZY MITSUBISHI '' MITAUTO 2005 "
Autor Wiadomość
Leppe 
Mitsumaniak

Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-09-2005, 12:28   

Moominek napisał/a:
Ad. wypowiedź Matejki...
W zielonym pajero rzeczywiście jeździły dzieciaki???? :shock: Podziwiam właściciela zatem, ja tam swojego bym nie dał ;) Przecież dla dzieciaków do jazdy był colt tylko z pierwszym biegiem i tylko i wyłącznie pod opieką osoby dorosłej.
Co do liny, to rzeczywiście strach był w momencie kiedy ludzie byli na pace, sam spadałem pierwszy.... IMHO fizyka rzuciła by ją na autka, a nie na ludzi.. oczywiście to kwestia dyskusyjna....
No a pyfko w ręku nie oznacza pijany. Zauważ, że większość kierowców była z okolic, a impreza ciągnie sie do późnego wieczora, więc piwko w południe nie oznacza pijany na wieczór. No ale tu akurat trzymam Twoją stronę, bo mi tez widok ten dawał do myślenia... Generalnie można mieć wiele uwag do zlotu tego, jak i każdego innego ale myślę, że koledzy z Piotrkowa zorganizowali zlot na poziomie pomimo braku wsparcia z zewtrz...

A ten czerwony obok eclipsów, jak wjeżdżał to... powaga... myślałem, że to EVO wjeżdża :mrgreen:

Tak w zielonym Pajero jezdily same dzieci bez opieki i to obok boiska na ktorym graly w pilke inne dzieci wiec jak najbardziej popieram Matejkę pozatym jesli idzie o przeciaganie sie aut to lina niebyla jedynym zagrozeniem, duzo wiekszym zagrozeniem byly kamienie ktore mogly kogos udezyc. ( kamien wypadajacy z pod kola takiej furgoetki mialby niezla predkosc a kilkanascie ich polecialo ) Strach pomyslec jakby kogos trafil taki kamien, piwka tez niepopieram, pozatymi malymi uwagami z mojej strony atmosfera byla super, ludzie bardzo przyjaznie nastawieni. Niestety ze wzgledu na dzieci musielismy sie wczesniej ewakuowac.
MITSUBISHI Pajero 3500 V6 GDI
MITSUBISHI Pajero 3000 V6
Chrysler Grand Vojager Town & Country (sprzedany)
Ford Transit
Ford Transit

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 06-09-2005, 13:30   

no tak tylko mnie nie chodzi o to ze kogos ganie za zachowanie poprostu wiecej uwagi, to ze 6 razy udalo sie zrobic zlot i nic sie nie stalo to nie znaczy ze na 9 przypadkiem cos sie nie stanie a wtedy kto oberwie, no my oberwiemy bo podobno mitauto ma sie polaczyc z mmaniakami ale wg mnie jeszcze dluga droga aby to nastapilo
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 06-09-2005, 14:00   

Przypadki, gdzie należałoby zachować więcej ostrożności w trakcie zlotów różnych można by mnożyć ale nie o to chodzi. Fakt, że koledzy z MITAUTO słyną z ekstremalnych zlotów nie oznacza, że robią to nieprzemyślanie. Ile razy z mikrofonu padały słowa ostrzegające, by nie przekraczać wstęgi odgraniczającej boisko od toru i ile razy padły uwagi w kierunku kierowców w trakcie wyścigu na 150m, że ma to być prezentacja aut, a nie rajd ekstremalny (po raz kolejny chylę czoła przed Matejko i kolegą, a jak dobrze widzę na fotkach był to Hubert :) ). Przyznam, że niekiedy obawiałem się o te autka stojące za oponami...

Matejko napisał/a:
bo podobno mitauto ma sie polaczyc z mmaniakami ale wg mnie jeszcze dluga droga aby to nastapilo

Czemu? Co dwie głowy to nie jedna i moga być naprawdę ekstremalnie bezpieczne zloty... generalnie jednak odczuwam jakiś rozłam w diamentowej braci... chciałbym się mylić...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 06-09-2005, 14:18   

No cóż... z tego co opisujecie było po prostu niebezpiecznie (pomijam oczywiście atmosferę i zaangażowanie organizatorów - bo to jest bezsprzeczne). Bardzo chciałbym rozpocząć pełną współpracę z klubem MITAUTO, ale parę warunków musiałoby być spełnionych. Pamiętajcie o jednej zasadzie - nasza pozycja musi być budowana na bardzo solidnych podstawach a tu w grę wchodzi głównie bezpieczeństwo. Także moim zdaniem, a jak widzę nie tylko moim, współpraca jak najbardziej ale nie na tych zasadach.
Pozdrawiam

Moominek 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-09-2005, 14:27   

Jackie napisał/a:
Bardzo chciałbym rozpocząć pełną współpracę z klubem MITAUTO, ale parę warunków musiałoby być spełnionych.

A w czym problem? Skoro planowane jest połączenie to każda ze stron spisuje swoje warunki, siadacie do stołu, flaszka na stół, Matejko doniesie ogórki z avatarka ;) obgadujecie, kreślicie, idziecie na kompromis mając na uwadze najważniejsze dla Was kwestie i po zawodach... wszak mitsumaniacza brać, jak domniemywam dogadywać się potrafi i nic nas nie jest w stanie podzielić...

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 06-09-2005, 14:37   

Moominek napisał/a:
Jackie napisał/a:
Bardzo chciałbym rozpocząć pełną współpracę z klubem MITAUTO, ale parę warunków musiałoby być spełnionych.

A w czym problem? Skoro planowane jest połączenie to każda ze stron spisuje swoje warunki, siadacie do stołu, flaszka na stół, Matejko doniesie ogórki z avatarka ;) obgadujecie, kreślicie, idziecie na kompromis mając na uwadze najważniejsze dla Was kwestie i po zawodach... wszak mitsumaniacza brać, jak domniemywam dogadywać się potrafi i nic nas nie jest w stanie podzielić...

to oczywiste, taki był właśnie zamysł mojego posta.
Pozdrawiam

Moominek 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-09-2005, 14:53   

Nie znam kulisów sprawy połączenia ale tak z ciekawości, czy odbył się w tej sprawie już jakiś "okrągły stół" ?
Jacku, znając Twoje predyspozycje organizatorskie i nie tylko, pomysłowość MITAUTO można stworzyć naprawdę odlotowy klub... kuć żelazo póki gorące!

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Wysłany: 06-09-2005, 16:40   

hehe.. co do połączenia to nic mi nie wiadomo na temat takich rozmów:)Ale być może nastąpią:) Natomiast mogę Wam powiedzieć, że prowadzimy rozmowy na temat wspólnego Spotkania na początku przyszłego roku! Co dalej to nie powiem, natomiast na pewno będzie bezpiecznie i przyjemnie...
Dołożymy do tego wszelkich starań..
Pozdrawiam
Firek

Leppe 
Mitsumaniak

Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
Wysłany: 06-09-2005, 16:49   

Jesli idzie o polaczenie obu klubow to ta mysl bardzo mi sie podoba ale uwazam, ze powinien byc powolany moze nie prezes ale jakis zarzad ktory by wszystkim kierowal z doswiadczenia wiem, ze jesli nie ma komu podjac decyzji w waznej sprawie to nic z tego niewychodzi. Jestem moze swiezynek ale prawo glosu mam wiec gdyby do poaczenia mialo dojsc to do zarzadu warto by bylo powolac adminow i moderatorow poniewaz oni najwiecej uczestnicza na forach a z tym sie wiaze, ze najwiecej wiedza, a jesli idzie o zloty to na nich jak najbardziej pelna wladza dla organizatorow ich wszyscy musza sluchac i basta wtedy powinno byc bezpiecznie.
MITSUBISHI Pajero 3500 V6 GDI
MITSUBISHI Pajero 3000 V6
Chrysler Grand Vojager Town & Country (sprzedany)
Ford Transit
Ford Transit

Moominek 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-09-2005, 16:51   

Ognista pszczółko, to mi wystarczy by spać spokojnie :)

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Wysłany: 06-09-2005, 23:49   

Moominku - spokojnych słów zycze:) Mysle ze styczniowy Spocik wszystkich Was zaskoczy:) to zawierszowałem..

Co do zarządu, byla rozmowa na ten temat.. Nie ma zarzadu i prezesow i nie bedzie..
sa osoby odpowiedzialne za odpowiednie dzialy serwisu (admini, moderatorzy itp) i sa założyciele (Bartek, Hubuś, Jackie i Ja).. Tyle wystarczy, by Klub funkcjonował bez najmniejszych problemów:)

Pozdrawiam
Ognisty Firek:)

rafi
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2005, 00:02   

Na samym początku wielkie podziękowania za przybycie w nasze skromne progi.

Jest nam bardzo miło, że mogliśmy gościć tak wiele wspaniałych osób, spotkać się z Wami i porozmawiać o tym co nas wszystkich jednoczy.

Zdajemy sobie sprawę , że tylko dzięki Wam pasjonatom trzech diamentów mogą odbywać się nasze zloty.

Szczególne podziękowania dla osób z poza Piotrkowa za trud włożony w przybycie do nas, za miłą rodzinną atmosferę.

Było to nasze szóste spotkanie które uznaliśmy za jedno z najlepszych w przeciągu sześciu lat.

Myślimy , że dzięki Waszej wytrwałości i miłości do trzech diamentów nasze zloty będą owocowały nowymi uczestnikami i uczestniczkami.

Jeszcze raz dziękujemy
I do zobaczenia za rok.
MITAUTO :)

[ Dodano: Sro Wrz 07, 2005 12:59 am ]
Teraz sam od siebie chciałbym napisać kilka słów i wyjaśnić parę kwestii związanych z naszym zlotem.

Faktem jest , że to nie nasza strona i nie nasze forum ale myślę , że jednoczy nas jedna ważna sprawa trzy diamenty. Uczestnicy forum mają prawo do własnego głosu i wypowiedzi na temat zlotów i chyba każdy to docenia. Osobiście korzystam z kompa bardzo rzadko dlatego taka mała obecność na forum. Ale na wytknięcia (bo jest to dla mnie szukanie dziury w całym) kolegi odpowiem z szacunkiem :

Cytat:
ale jesli o zloty chodzi to bez urazy dla nikogo ale ten niedzielny nie przekonal mnie bo po pierwsze - przeciaganie liny dwoma autami, a ludzie stali 2m od liny, nie chce myslec co by bylo gdyby strzelila,
druga rzecz dzieciaki po 140cm wzrostu jezdzace po polu zielonym pajero pozniej sie wbily miedzy auta, a nikt nawet sie nie zainteresowal,
trzecia rzecz praktycznie kazdy z kierowcow chodzil z piwkiem w reku,
czwarta czarny eclipse 1G mial fajne slicki :| ,

Jeśli chciałby się podjąć organizacji zlotu do którego będzie miał do dyspozycji pięć osób (bo tyle właśnie przygotowuje nasze zloty ) nie mając żadnej pomocy z zewnątrz myślę tu np. o dilerach,sponsorach,grill barach itp. Na którym dopilnuje każdego aby dostosował się do jego poleceń i zachowywał się zgodnie z jego oczekiwaniami t.j: nie stał za blisko , nie pił piwa jak jest kierowcą , nie przyjeżdżał na zloty na slickah , to ja ze swojej strony dołożę wszelkich starań aby być na tym zlocie i „niestać z boku” lecz pomuc w organizacji.

[ Dodano: Sro Wrz 07, 2005 1:30 am ]
Uczestniczyłem w kilku zlotach związanych z motoryzacją i z mitsu. I każdy z nich był inny
Jedni robią to w taki sposób a drudzy w taki sposób po rozmowach z uczestnikami nasz sposób podoba się , powiem nawet ,że co niektórzy byli troszkę żli brakiem corocznej konkurencji sprawnościowej. A dzieciaki które wyjeżdżają są tak szczęśliwe ,że mówią
rodzicom „a za rok znów przyjedziemy”. Myślę , że jeśli poznamy się lepiej paru kolegów zmieni o nas zdanie.

A co do połączenia sił to ja zaproponowałem reklamę Mitsumaniaków na naszych autach w postaci naklejek klubowych strony www.MITSUMANIAKI.COM Myślę ,że co do konkretów to musimy się spotkać i naprawdę poważnie porozmawiać na ten temat ale to przy najbliższym wspólnym spotkaniu.

Sorki , że tak się rozpisałem ale mam bardzo wielki szacunek dla całego zaplecza organizacyjnego zlotu w Grudziądzu i myślę , że wiedzą ile trzeba sił aby stworzyć coś z niczego.

Gorąco pozdrawiam

jezyk
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2005, 09:51   

Moominek napisał/a:
Jackie napisał/a:

w pelni popieram Moominka
wszak najwazniejsze sa trzy diamenty i ich milosnicy!!!!

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 07-09-2005, 10:17   

Kochani!
Ależ właśnie o to chodzi, że MITAUTO jest klubem, który wspaniale reprezentuje Mitsubishi i ich fanów! Pewne kłopoty organizacyjne są jak najbardziej do przeskoczenia i nie widzę żadnych przeszkód coby się dogadać co do sposobu organizacji spotkań!!! Szczególnie, że udało mi się osobiście poznać Rafiego i facet zrobił na mnie jak najlepsze i konkretne wrażenie. To o czym piszę jest li tylko apelem o zachowanie jak najdalej posunietej ostrożności przy jakichś konkursach i tym podobnych zabawach, i od razu tłumaczę dlaczego:
a) Ma być nas coraz więcej a nie coraz mniej
b) Jak wiecie mamy duże wsparcie ze strony MMC i możemy je szybciutko stracić jeżeli okaże się, że na zlocie coś się stanie
c) Mitsumaniaki, mam nadzieję, będą również promowały bezpieczną jazdę (jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem już w połowie przyszłego roku będzie szkoła bezpiecznej jazdy Mitsumaniaków)
d) Już w niedługim czasie poddam pod głosowanie Mitsumaniaków pomysł na przystapienie klubu do akcji "Stop wariatom drogowym"

Dlatego chcę żeby ustalić pewne zasady gry, których będziemy przestrzegać. Znając Rafiego - to tylko kwestia pogadania i tyle.
Jak na mnie EOT.
Pozdrawiam

rafi
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2005, 13:54   

Chciałbym jeszcze wyjaśnić na czym polega praca naszego klubu.
Cała historia i założenie klubu to trzy osoby. Z roku na rok uczestników zlotów przybywało i przybywa lecz niema osób , które mogłyby lub chciały pomóc w organizacji dlatego zdecydowałem się po rozmowie z Firkiem na wyjazd do Grudziądza. Z myślą o tym , że jako
Osoby które biorą udział w organizacji takich zlotów jak nasze wymienimy opinie i wspólnie się dogadamy. Myślę , że to co napisał Jackie „Jak wiecie mamy duże wsparcie ze strony MMC i możemy je szybciutko stracić jeżeli okaże się, że na zlocie coś się stanie” jest bardzo trafną uwagą i było by wielką stratą dla wszystkich Mitsumaniaków bo z tego co się orientuję to MMC nie był częstym gościem na zlotach.

Dodam na marginesie , że do tej pory nasz sposób na kontynuowanie zlotów ( bez żadnej pomocy finansowej z zewnątrz ) to właśnie pokaz jazdy i naszych aut dzięki którym zloty zaczęły się rozrastać. Jest wśród nas wielu dobrych kierowców którzy nie są tylko mistrzami prostej lub wariatami którzy po piwku wybierają się w trasę, lub ścigają się w nocy poza miastem . Nigdy nie mieliśmy konfliktów z Policją , mogli się o tym przekonać Matejko i Hubert którzy w czasie pobytu na zlocie nie ujrzeli radiowozu który by patrolował okolicę. A do naszych sprawdzianów mamy nasz tor na którym nikomu nie zagrażamy.

Chciałbym także nadmienić iż połowa naszych uczestników to całe rodziny i osoby w średnim wieku , sądzę więc , że jeśli by im to nie odpowiadało to nie przyjeżdżali by do nas przez tyle lat.
Większe obawy miałbym o ludzi młodych ale myślę ,że jeśli uda się nas połączyć to będą oni mogli czerpać od wszystkich Mitsumaniaków dobre cechy.
:wink:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi