Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie GPS?
Autor Wiadomość
krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-09-2011, 19:13   

Ja co prawda rzadko używam, ale najlepiej się sprawdza przyklejona nad nawiewami (tylko że wtedy przyssawka musi mieć żel). A Nokię to wrzucam w uchwyty na napoje i jadę na słuch. Miła pani dość trafie i precyzyjnie nawiguje. Swoją drogą Jaca71 mam cały tutorial jak wgrać na symbiana Garmina i cały zapas rożnego rodzaju map (łącznie z taką co ma szlaki górskie jak byś chciał). Ovi jest spoko na króciutkich trasach (na szybko po mieście) albo pieszo przy dłuższych niestety daje ciała szczególnie wyznaczanie sensownej trasy.

BRUNNER 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer SB
Wysłany: 20-09-2011, 09:55   

Chyba (!) znalazłem fajne miejsce: uchwyt z krótkim ramieniem przyssałem na tej listwie ozdobnej, w jej najszerszym miejscu, po prawej stronie kontrolki airbagu i włącznika świateł awaryjnych. Trzyma się pewnie, urządzenie jest na wyciągnięcie ręki, komunikaty słychać dobrze, a zerknięcie na wyświetlacz nie jest problemowe. Może stuknę jakieś fotki - lada dzień umieszczę na forum.

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 21-09-2011, 00:44   

To uważaj na tą listwę. Ja przykleiłem na kilka dni kawałek taśmy klejącej i mam w tym miejscu odbarwienie. Tak jakby zeszła warstewka lakieru.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 21-09-2011, 11:40   

Brodit ma proclipy mocujące uchwyty do nawigacji dedykowane dla poszczególnych modeli samochodów.

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 21-09-2011, 11:55   

sla, Brodit to produkuje uchwyty w cenie nawigacji ;)

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 21-09-2011, 12:22   

Trik napisał/a:
To uważaj na tą listwę. Ja przykleiłem na kilka dni kawałek taśmy klejącej i mam w tym miejscu odbarwienie. Tak jakby zeszła warstewka lakieru.

Ja przykleiłem na taśmę dwustronną, ale do czarnego plastiku pod radiem. Przykleiłem na płasko sam uchwyt (bez jakiegokolwiek ramienia). Telefon to HD2 4,3". Mieści się idealnie. Minus - niestety słońce się czasami odbija i nie widać za dobrze wyświetlacza. Za to wygląda jakby była fabryczna nawigacja :)

BRUNNER 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-09-2011, 12:30   

E, tam... Brodit ma rozwiązanie, które raczej się nie sprawdzi... http://www.brodit.se/prod...=854051&pn=prod
w tym miejscu umocowana nawigacja będzie zasłonięta przez kierownicę...

Trik: na taśmie klejącej jest jakaś tam chemia. Ja po prostu przyssałem przyssawkę. Jeżeli od tego coś odlezie z listwy to po prostu będę szmelca reklamował. :evil:

[ Dodano: 21-09-2011, 12:32 ]
Luk: miejsce pod radiem faktycznie jest niezłe, ale ja niestety w tym miejscu mam zamontowany przycisk do bluetooth'a

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 21-09-2011, 12:56   

BRUNNER napisał/a:
E, tam... Brodit ma rozwiązanie, które raczej się nie sprawdzi... http://www.brodit.se/prod...=854051&pn=prod
w tym miejscu umocowana nawigacja będzie zasłonięta przez kierownicę...

Nie masz racji, ja mialem taką, przesunęłem bardziej w prawo i było naprawdę idealnie. Nawet mają strukturę plastiku dobraną do kokpitu danej marki a wykonanie profesjonalne i solidne.

BRUNNER 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-09-2011, 09:21   

Dzisiaj będę testował nowy pomysł na umieszczenie GPS. Przyssawkę przyssałem tym razem do górnej ścianki wnęki za popielniczką. Wygląda to nawet profesjonalnie, wstawiłbym zdjęcia, ale coś nie mogę ich tu wrzucić...

Chyba będzie troszkę za nisko i nie jestem pewien czy nie będzie gubił sygnału. Przydałby się też bardziej ustawialny uchwyt...

Potestuję - dam znać.

O udało się link umieścić.

Edit mkm: a ja Ci ten link zamienilem na miniaturkę.
Ostatnio zmieniony przez mkm 03-10-2011, 02:25, w całości zmieniany 1 raz  

Luk 
Forumowicz

Wysłany: 22-09-2011, 11:18   

BRUNNER napisał/a:
Chyba będzie troszkę za nisko i nie jestem pewien czy nie będzie gubił sygnału.

Gubić nie powinien, ja czasami jeżdżę z nawigacją wrzuconą w ten schowek i działa (na słuch). Problemem może być to, że niewygodne będzie spoglądanie tak nisko, a czasami przydaje się zerknąć...

fargo 
Mitsumaniak

Auto: 2.0 GTS '08 CVT
Wysłany: 22-09-2011, 13:34   

BRUNNER napisał/a:
Chyba będzie troszkę za nisko

Ja bym ci mandat wlepił za to rozwiązanie :mrgreen: Każde spojrzenie na navi to minimum 2 sekundy :shock: policz sobie ile wtedy przejedziesz nie patrząc przez przednią szybę jadąc 130km/h :scratch: Ja w służbowej furze (w miśku niestety się nie da przestawić) zawsze mam navi w lewym dolnym rogu przedniej szyby żeby patrząc na nią, patrzeć na drogę :yawinkle:

BRUNNER 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-09-2011, 13:59   

Ja bym CI mandat wlepił za jazdę 130km/h :twisted:

Nie mogę mieć GPSa na szybie "przed oczami". W moim przypadku to jest właśnie niebezpieczne. Zaczynam wówczas patrzeć bardziej na to co jest na wyświetlaczu, zapominając o przeszkodach na drodze. Trochę jakbym grał w grę na kompie. Kurcze, a może powinienem sobie jakieś działko zamontować? :mrgreen:

Też nie jestem przekonany do tego miejsca. Fakt, jak wspominałem wcześniej, jeżdżę głównie na słuch. Ale pokombinuję jeszcze...

Umiejscowienie w rogu szyby wymaga podniesienia zadka w przypadku chęci pogmerania w GPS... No chyba, że ktoś ma długie ręce :lol:

fargo 
Mitsumaniak

Auto: 2.0 GTS '08 CVT
Wysłany: 22-09-2011, 14:08   

BRUNNER napisał/a:
Ja bym CI mandat wlepił za jazdę 130km/h

Proponuję lekturę kodeksu drogowego :mrgreen: poczytaj jak szybko wolno w Polsce jechać na autostradzie :rolleyes:

BRUNNER 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-09-2011, 14:33   

Iiii, na autostradzie z GPSem? a gdzie tam zabłądzić? :biggrin:
a na poważnie: na co dzień poruszam się po mieście. średnia prędkość 25 km/h :sign11:
Ostatnio zmieniony przez BRUNNER 22-09-2011, 14:36, w całości zmieniany 1 raz  

Luk 
Forumowicz

Wysłany: 22-09-2011, 14:36   

BRUNNER napisał/a:
Iiii, na autostradzie z GPSem? a gdzie tam zabłądzić? :biggrin:

Można zjazd przegapić...

Odpowiedz do tematu