Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA5A/W 2.5] Nie zapali pod górkę
Autor Wiadomość
serKlakier 
Forumowicz

Auto: Lancer 92r 1.5 12v+ Galant 2.5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-09-2011, 14:33   

Owczar - czy filtr paliwa będzie miał coś wspólnego z położeniem ułożeniem auta na pochyle albo na prostym?
Myślełem, że to wina małej ilości benzyny więc zatankowałem właśnie za 150zł (do tej pory utrzymywałem ilość paliwa na poziomie migającej rezerwy (puźniej dotankowanie za 50zł - raz na 2 miesiące). Tak więc jak jeszcze zatankuje za 200zł to nie wiem czy przez resztę żywota auta wykorzystam taką ilość paliwa.
Tak samo nie sądzę żeby projektanci Galanta byli takimi debilami żeby nie sprawdzić czy auto na pochyle będzie zapalać czy też pompka się nie będzie maczać.
m6riano - jak stoję dziobem pod górkę to właśnie nie chce zapalać. Ale mam wrażenie że to nie wina ilości benzynki bo 1/4 baku to nie tak mało.

Może jest jakiś czujnik w silniku pochyłu auta i on coś blokuje czy coś w tym stylu ??

Odpowiedz do tematu