|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E55A 2.0] Brak mocy, obroty falują, na benzynie potrafi zga |
Autor |
Wiadomość |
DoCiK
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsu Galant 2.0 E55A 4G63
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-11-2011, 03:48
|
|
|
Gdyby tak było to przepływomierz i lambda teoretycznie miałyby jakiś wpływ na prace na lpg. Ale raczej tak nie jest, bo instalacja stara i biedna na "śrubie", bez attuatora czy tam krokowca, elektronika ogranicza się jedynie do sterowania emulatorem i elektrozaworem.
Co do tej benzyny to jest jednak możliwość że coś z przepływką nie tak i komp puszcza za dużo benzyny stąd stuki na pb? Bo z tym zapłonem i rozrządem to sam już nie wiem, tak jak pisałem na gazie praca w miarę normalna, żadnych strzałów w filtr itp, tylko ten muł i minimalne falowanie na niskich.
jacek11, ciśnienia bd sprawdzał bo już i tak dawno się do tego przymierzałem, przy okazji sprawdzę sobie układ na obecność CO2, coby tą uszczelkę pod głowicą wykluczyć.
Widzę trochę grzebania po godzinach mnie od poniedziałku czeka:/ |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=67978
 |
|
|
|
 |
|
|