|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ciecie kosztow telefonicznych |
Autor |
Wiadomość |
eMBe [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2006, 20:40
|
|
|
arekp napisał/a: |
Chetnie poczytam argumenty przemawiajace za podpisaniem umowy na 24 miesiace z ktorymkolwiek operatorem. Miesiecznie wydaje na rozmowy miedzy 100-150 zl |
Mój argument jest taki, że nie chce mi się doładowywać konta, zastanawiać się ile mam jednostek i analizować ile kosztuje mnie minuta, czy dany operator ma lepsza stawkę itp. Nie mam czasu i ochoty i telefony i telefonowanie mnie nie podnieca. Płacę miesięcznie 39,04 zł brutto za abonament (minus VAT i dochodowy bo na firmę) i mam w tym grubo ponad godzinę gadania (0,5 zł za minutę standard, 0,1 zł do wybranych numerów), co przy moim uzywaniu telefonów powoduje, że np 17 go kończy mi się abonament a dziś mam dopiero parę złotych jego wykorzystania (zbierają się minuty z poprzednich okresów). I może mając telefon na kartę płaciłbym mniej, ale przy takim rozmawianiu szkoda zabiegów na anlizowanie, kupowanie kart itp. A co do wymiany telefonów, nie interesuja mnie cuda techniki, telefon mam do rozmów, aparatu, dyktafonu itp nie muszę mieć.
Każdy ma inne potrzeby, ja z kolei nie rozumiem jak ktoś może wydawać 150 zł na rozmowy, tyle to ja wydaję łącznie na 2 komórki, stacjonarny i internet |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-12-2006, 10:05
|
|
|
eMBe napisał/a: | ja z kolei nie rozumiem jak ktoś może wydawać 150 zł na rozmowy |
Ja w Warszawie, żona w Gdańsku .... no i uzbiera się tyle trochę gadania w miesiącu, ale poza tym mam drugi phone z którego załatwiam sprawy służbowe - czyli kontaktuje się z klientami i wydaje 200 netto |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2006, 12:26
|
|
|
eMBe napisał/a: | ... nie chce mi się doładowywać konta, zastanawiać się ile mam jednostek i analizować ile kosztuje mnie minuta, czy dany operator ma lepsza stawkę itp. Nie mam czasu i ochoty i telefony i telefonowanie mnie nie podnieca | Ja też sobie tak beztrosko żyłem przez kilka lat, aż przypadkiem przyjrzałem się swoje taryfie, ile płacę za minutę, czy istnieją możliwości obniżenia kosztów. I złapałem się za głowę jak bardzo przepłacałem. Nie twierdzę że należy na bieżąco śledzić promocje wszystkich sieci, ale gdy zbliza się koniec umowy rozejrzeć się za najkorzystniejszymi warunkami dla następnej. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-12-2006, 13:16
|
|
|
Alek napisał/a: | Nie twierdzę że należy na bieżąco śledzić promocje wszystkich sieci, ale gdy zbliza się koniec umowy rozejrzeć się za najkorzystniejszymi warunkami dla następnej. |
Warto przy podpisywaniu umowy sprawdzic po jakim czasie mozna dokonac zmiany taryfy - zazwyczaj w polowie czasu trwania umowy - i jzu wtedy sie zastanawiac nad optymalizacja kosztow.
[ Dodano: 2006-12-07, 13:19 ]
eMBe napisał/a: | Każdy ma inne potrzeby, ja z kolei nie rozumiem jak ktoś może wydawać 150 zł na rozmowy, tyle to ja wydaję łącznie na 2 komórki, stacjonarny i internet |
Wszystko zalezy od przeznaczenia telefonu. Robiac interesy i kursujac po kilka razy w tygodniu miedzy Szczecinem a Poznaniem mialem rachunki do 600 zl miesiecznie.
ps. to byly czasy polaczen w cenie ~1,5 zl za minute z taktowaniem co 30s. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2006, 14:02
|
|
|
arekp napisał/a: | Warto przy podpisywaniu umowy sprawdzic po jakim czasie mozna dokonac zmiany taryfy - zazwyczaj w polowie czasu trwania umowy. | Trzeba tylko sprawdzić, czy z przewidywaną zmianą taryfy w trakcie obowiązywania umowy nie wiążą się jakieś dodatkowe opłaty. Czasem warto poczekać do końca umowy (zakładam że rocznej, a nie np. trzyletniej), bo wtedy podpisujemy nową, dzięki czemu wspomnianych opłat nie ma (w każdym razie w Plusie), a przy okazji załapujemy się na jakieś darmowe minuty czy tp. |
|
|
|
 |
|
|