LANCER 88-92 Ręczny hamulec - problem z trzymaniem |
Autor |
Wiadomość |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 25-07-2005, 11:31
|
|
|
No tak nie do końca bo jak się jeździ z zapieczonym tłoczkiem to pracuje podczas jazdy tylko jedna połowa szczęki co bezpośrednio podczas postoju wpływa na jakość trzymania . Jedna strona jest poprostu bardziej zużyta . Rozpórka czy jak jej tam rozwiera obydwie części i to jest fakt . Może i to ma mniejszy wpływ niż zapieczone linki brak szczęk , Rów Marjański w bębnach / tarczach bo rozpórka też ma ograniczoną długość . A co jeszcze to jest tam taki mechanizm do samoregulacji "podstawiania" się szczęk do bębna . |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 892 Skąd: Zawiercie/Zabrze
|
Wysłany: 25-07-2005, 21:28
|
|
|
Josie mozesz wstawic tu fotki Twoich rozebranych bebnow. Bo w moich bebnach cos nie chce dzialac mechanizm samoregulacji. (ten "palec" wygina sie obok trybka podczas naciskania na hamulec). Wszystko niby jest ok ale sie nie rozkreca.
Mozliwe ze jak mi mechanik wymienial szczeki to cos zle zlozyl, no ale dzis sam patrzalem i wszystko jest ok tylko ze recznego brak (rantu nie ma i nie bylo). |
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 26-07-2005, 00:07
|
|
|
Artii - ta blacha co się rusza podczas naciskania hamulca musi haczyć o ząbki rozpórki szczęk... Mam samo zdjęcie zespołu szczęk wyjętych z bębna, zamieszczeę jutro bo dzisiaj jestem po kilku piwach i nie za bardzo wiem jak to zrobic... |
|
|
|
 |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 892 Skąd: Zawiercie/Zabrze
|
Wysłany: 26-07-2005, 00:12
|
|
|
No ona haczy ale jak wcisne hamulec to odchodzi w bok - mam tu na mysli taka blaszke wygladajaca jak wskazowka .
Ma ktos moze fotke zalozonych szczek? No chyba nie da sie tego zle poskladac |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-07-2005, 20:15
|
|
|
Jak to wygląda w serwisówce |
Just think...
. |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 29-07-2005, 21:36
|
|
|
Artii - spróbuj skręcić regulator na 0 i zobaczyć czy ta blacha nim pokręci przy naciskaniu hamulca albo zaciąganiu ręcznego. Nie mogę załadować zdjęcia na serwer. Mówi że to nie jpg
tutaj opisałem moją przygodę. Miałem jeszcze zdjęcie z drogiej strony gdzie tą blachę widać... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-07-2005, 21:44
|