[EA5A/W 2.5] Wyskakujący pierwszy bieg |
Autor |
Wiadomość |
komarsnk
Mitsumaniak mocno uzależniony
Auto: Galant '02 Avance A/T
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 13 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Posty: 1908 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 29-02-2012, 00:01
|
|
|
deejay napisał/a: | komarsnk napisał/a: | Jestem taki złośliwy chochlik i żeby nie było za prosto to powiem, że u mnie po wymianie obu łożysk na wałku sprzęgłowym i wymianie oleju...wyło jeszcze bardziej niż przed naprawą
Działo się tak przy -20st. na zewnątrz. Mój stres z tym związany koił fakt, że robotę wykonał mechanik klubowy Polski południowej i potwierdził, że skrzynia ma działać jak zegarek (tzn. sprawnie) |
To coś zle wykonał swoją robotę |
Weź mnie nawet nie strasz
W obecnych temperaturach (ok. -2) jest cisza. Tylko w te mrozy co były to hałasowało.
Nie zmienia to faktu, że po odpaleniu silnika jak puszczę sprzęgło to obroty spadają chyba o 500/min :/ czuć, że bełta z trudem :/ też tak macie?
[ Dodano: 29-02-2012, 00:02 ]
A tak na marginesie: myślę, że można wnieść prośbę o scalenie tego tematu z tematem o awariach manualnej skrzyni biegów |
|
|
|
 |
motke
Mitsumaniak
Auto: EA5W
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 430 Skąd: Radom
|
Wysłany: 29-02-2012, 08:54
|
|
|
davido1990 napisał/a: | Przeszukałem forum by znaleźć podobny problem ale wszędzie jest o biegu wstecznym |
Coś słabo szukałeś
davido1990 napisał/a: | odpowiedzi w tych tematach nic mi nie pomagają |
Pomogą po naprawie skrzyni
davido1990 napisał/a: | zdjęcie skrzyni 250zl i rozebranie 300zł wiec troche duzo |
Normalna cena i cały dzień spędzony. |
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 29-02-2012, 18:01
|
|
|
komarsnk napisał/a: | Nie zmienia to faktu, że po odpaleniu silnika jak puszczę sprzęgło to obroty spadają chyba o 500/min |
To nie jest normalny objaw nawet przy -20
komarsnk napisał/a: | też tak macie? |
na rozwalonych łożyskach na wałku po puszczeniu sprzęgła może mi spadało o 50...to wszystko...
komarsnk napisał/a: | A tak na marginesie: myślę, że można wnieść prośbę o scalenie tego tematu z tematem o awariach manualnej skrzyni biegów |
Jak najbardziej...nie znosze jak jest milionpięcsetstodziewięcset tematów o podobnych rzeczach.. |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
davido1990
Forumowicz DAVIDO
Auto: Galant Avance 99 2.5 v6 163KM
|
Wysłany: 03-03-2012, 22:24
|
|
|
Okazało sie że jedno łożysko jest do wymiany i że wcześniej ktoś już naprawiał tą skrzynie i nie założył zabezpieczenia i wałek zamiast być sztywno przesuwał sie, do tego sprzęgło całkowicie zjechane. |
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 04-03-2012, 06:12
|
|
|
Wymień dwa.... |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
|