przyczepa do Pajero |
Autor |
Wiadomość |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 22-09-2012, 08:02
|
|
|
Ja tam nie wiem jak jest w UK. Znając życie to całkiem inaczej i pewnie prościej (ale ten vin w kwitach to masz jakiś nie teges ).
Nas niestety obowiązuje polskie zawiłę prawo. |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 28-10-2012, 18:43
|
|
|
Pytanie mam do posiadaczy krótkich Pajero II z silnikami benzynowymi...Chodzi mi o to jaka jest DMC przyczepy którą może ciągnąć króciak? |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
Bushey
Mitsumaniak

Auto: Pajero II 3.0 V6 auto 1991
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 14-03-2013, 15:59
|
|
|
Przepisy mówią jakoś o przyczepie z hamulcem > 750kg oraz o potrzebie kat. E na te ciężkie. Przyczepa + ładunek nie może być cięższa niż pojazd holujący. Ja mam kat. E od 20 lat więc nie jestem pewien na 100% czy coś się nie zmieniło. Proponuję poszukać w Kodeksie jak to teraz wygląda w Polsce. |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 368 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 14-03-2013, 20:00
|
|
|
Bushey napisał/a: | Przepisy mówią jakoś o przyczepie z hamulcem > 750kg oraz o potrzebie kat. E na te ciężkie. Przyczepa + ładunek nie może być cięższa niż pojazd holujący. Ja mam kat. E od 20 lat więc nie jestem pewien na 100% czy coś się nie zmieniło. Proponuję poszukać w Kodeksie jak to teraz wygląda w Polsce. |
DMC przyczepy może być większa od "holownika", jeśli holownikiem jest samochód terenowy. Teraz jednak piszę "z doskoku" i nie bardzo mam czas, aby się podeprzeć przepisami.
Poza tym w Polsce przepisy są zozsypane nie tylko w Prawie o ruchu drogowym, ale i w kilku innych ustawach, często mogą nawet wystąpić sprzeczności |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
|