|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Czy sprzedawał ktoś katalizator z Carismy? |
Autor |
Wiadomość |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20986 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 25-02-2020, 20:00
|
|
|
Qrcze, teraz to trzeba będzie psa pod autem trzymać . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
|
|
|
 |
lukaszm87
Nowy Forumowicz
Auto: Golf
|
|
|
|
 |
7ukasz
Forumowicz
Auto: Carisma sedan 2000 1,8 GDI
|
Wysłany: 13-10-2022, 11:33
|
|
|
Z tymi katalizatorami to jest tak, że jest nagonka na stare samochody. Specjalnie napędzili kradzieże katalizatorów aby wykluczyć stare samochody z rynku. Mamy kupować nowe i płacić podatki. Z mojego samochodu ukradli katalizator spod blokiem z kamerą. Zgłosiłem na policję. Tam zaczął się cyrk. Najpierw zgłoszenie zrobili nie na protokole. Jak zadzwoniłem do nich z pytaniem jak postępy, to naczelnik dochodzeniówki powiedział, że nie było takiego zgłoszenia. Po miesiącu poszedłem drugi raz, to jeszcze zostałem zrugany za to, że tak późno zgłaszam. Policja walczy ze statystykami, a nie z przestępcami. Mają taki sposób, że wysłuchają poszkodowanego ale nie robią protokołu więc sprawa nie jest zarejestrowana. Poza tym ja wiedziałem o 10 kradzieżach katalizatorów w tym czasie. Wiedziałem też z jakich aut, a naczelnik powiedział, że jestem pierwszy. Następna kpina była z nagraniami z monitoringu. Jak wiecie to weszło RODO. Po co? Po to aby chronić prominentów i ich dzieci. Jeśli to będzie osoba ze świecznika, to się wytnie materiał lub zaginie nagranie. nagranie z mojego monitoringu było ocenzurowane. Nie było całego nagrania i momentu kradzieży. Czasookres był długi, bo kilka dni nie jeździłem autem ale doby na nagraniu miały 8-12 h zamiast 24h. Moim zdaniem nie jest przypadkiem, że policji zakupili sprzęt do sprawdzania emisji spalin. Za mną też chodzili handlarze abym sprzedał samochód. Jak już mi wycięli, to przestali się pytać. Myślę że to ktoś z miejscowych zrobił ale nie da się złapać. Trzeba by było mieć farta aby na gorącym uczynku złapać złodzieja. Co do tych gadek, że pallad i platyna są drogie to też jest taka ściema. Zawsze były drogie ale nie kradli katalizatorów jak te auta były nowe. Zmuszają nas do wymiany samochodów i płacaeia podatków. Tak samo jest z kradzieżą rowerów. Za bardzo policji nie chce się tym zajmować. Poszkodowany przecież pójdzie do sklepu, kupi nowy rower i zapłaci podatek. Państwo więc się wzbogaci. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 13-10-2022, 21:40
|