Żarówki LED w światłach dziennych ASX |
Autor |
Wiadomość |
igorek
Forumowicz
Auto: Mitsubishi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-01-2017, 09:54
|
|
|
Jak kupowąć LEDy to jakieś profesjonalne, które będą widoczne. Nie ma nic gorszego od kierowcy który jedzie w czasie mgły czy półmroku na ledwo świecących światłach typu LED. |
|
|
|
 |
Boni1962
Nowy Forumowicz
Auto: Asx
|
Wysłany: 26-01-2017, 11:41
|
|
|
Witaj kola12.Też myślę,że ten moduł jest tam nie bez przyczyny.W twoim poście było(nie wiem cz to twoje podłączenie,czy cytowałeś kogoś innego),że można zrezygnować z tego trzeciego porzewodu i podpiąć się do jednej wtyczki dziennych.Wtedy po przełączeniu na drogowe ledy zgasną.A tak wogóle,to warte jest to zachodu?Jak to świeci?Będę montował w sobotę(pięć dni na sprawdzenie),to się sam przekonam.A ty jak,jesteś zadowolony? |
|
|
|
 |
regis70
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 26-01-2017, 12:31
|
|
|
Ja cały czas myślę o dołożeniu do oryginalnych dziennych jakichś pasków ledowych ale gdzieś w grillu na wysokości świateł mijania.
Dla mnie pomysł ze światłami dziennymi na wysokości halogenów to nieporozumienie.
Dodatkowo chciałbym żeby zapalały się na dziennych postojowe z tyłu :/
Opcjonalnie myślałem o uruchomieniu trybu skandynawskiego ale nie wiem czy to dobry pomysł przy światłach ksenonowych, bo pewnie będzie to miało wpływ na trwałość palników. |
|
|
|
 |
kola12
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Intense
|
Wysłany: 04-02-2017, 23:24
|
|
|
Witaj Boni.
Ze świateł jestem zadowolony. Działa wszystko bez zarzutu. 3 przewód jest po to aby światła ledowe przygasały po włączeniu się świateł mijania i jak najbardziej ma to sens - w nocy mogłyby oślepiać kierowców jadących z przeciwnej strony.
Co do sensu zamieszczania świateł na wysokości halogenów to każdy może mieć swoje zdanie. Moje jest takie, że ma to sens (fabryczne światła też są tak montowane). |
|
|
|
 |
Boni1962
Nowy Forumowicz
Auto: Asx
|
Wysłany: 08-02-2017, 10:47
|
|
|
Kola12,ja właśnie chcę zrezygnować z tego trzeciego przewodu.U mnie są światła dzienne w halogenach.Do jednej wtyczki chcę podłączyć plus i minus i w momencie, gdy automat przełączy na drogowe,to ledy zasną i odwrotnie.Bardzej intrgował mnie ten moduł,bo bez niego zamieniam wtyczki na ledowe i działa,ale skoro mówisz,że moduł musi być to podłączę przez moduł.Narazie jest za duży mróz,a trzeba się położyć pod zedeżak,więc podłączenie się odwleka.Cieszy mnie,że dobrze działają. |
|
|
|
 |
marrok
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 290 Skąd: Biegun Północny
|
Wysłany: 08-02-2017, 13:15
|
|
|
kola12 napisał/a: | Witaj Boni.
3 przewód jest po to aby światła ledowe przygasały po włączeniu się świateł mijania i jak najbardziej ma to sens - w nocy mogłyby oślepiać kierowców jadących z przeciwnej strony.
|
identyczne rozwiązanie fabrycznie jest w ASX model 2015,5, LEDy do jazdy dziennej przygasają po zapaleniu świateł mijania, świecą natomiast cały czas - w tym modelu (wersje z fabrycznym LEDem) nie ma świateł pozycyjnych z przodu, LED do jazdy dziennej po ściemnieniu zastępuje światła pozycyjne |
_________________ zawsze z podniesionym czołem...
Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1924 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 09-09-2017, 14:33
|
|
|
Ja dostałem chyba inny rodzaj okablowania. Są dwa przewody zasilajśce, czarny i czerwony, a z wtyczek od ledów wychodzi po jednym żółtym kablu, Schematu oczywiście nie dołaczyli.
Ktoś wie jak to podłączyć?
Dodam, że ja nie mam świateł dziennych w halogenach. |
|
|
|
 |
|