Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] Kupno pierwszego samochodu
Autor Wiadomość
keitek 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-06-2013, 22:53   

dzięki za komentarz, zadzwonię jutro pod numer 3 i dopytam o historię auta, bo opis raczej oszczędny. Martwi mnie tylko, że to komis i że każdy z ich samochodów to pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, garażowany, bezwypadkowy. Zobaczymy czy się zgodzi na wizytę w ASO.

Co do 1.6 to po przeczytaniu forum doszedłem do wniosku, że to chyba najlepsza opcja, ale dopuszczam też możliwość kupna DID'a stąd też w linkach diesle.

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 23-06-2013, 23:18   

keitek napisał/a:
dzięki za komentarz, zadzwonię jutro pod numer 3 i dopytam o historię auta, bo opis raczej oszczędny. Martwi mnie tylko, że to komis i że każdy z ich samochodów to pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, garażowany, bezwypadkowy. Zobaczymy czy się zgodzi na wizytę w ASO.

Co do 1.6 to po przeczytaniu forum doszedłem do wniosku, że to chyba najlepsza opcja, ale dopuszczam też możliwość kupna DID'a stąd też w linkach diesle.

Do ASO możesz jechać sprawdzić, jeśli gościu pokaże, że książka jest wypełniona, żeby wiedzieć czy rzeczywiście był serwisowany w ASO, a żeby sprawdzić ogólny stan auta to najlepiej do swojego mechanika :-) Space Star nie jest bardzo skomplikowany technicznie.

Jeszcze jedno, jeśli się zdecydujesz to zwróć uwagę, żebyś dostał środkowy zagłówek tylnej kanapy - często ludzie je demontują ze względu na widoczność do tyłu (sam tak mam :-) )

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Wysłany: 30-06-2013, 02:09   

jeśli jeszcze nie sprawdziłeś tego ss z wawy, to zapraszam na priv. rodzicielka jezdzi podobnym, mam spore porownanie jak i czujnik lakieru jesli Cie to bardzo interesuje

pw

keitek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-06-2013, 13:27   

obejrzałem auto w czwartek, zagłówków miał 5 od razu ;)

Miał byś serwisowany w ASO, a w książce tylko 2 wpisy, ostatni z 2007 przy 30 tys. przebiegu.
Koleś jest handlarzem, a nie użytkownikiem samochodu, więc wiadomo tylko zachwalał.
Przez telefon "jak pan przyjedzie to zapewniam że pan kupi"

Wizualnie prezentował się dobrze, zadbany. Tam przy tym wgnieceniu listwy obcierka/rysy na drzwiach, nie było rdzy na karoserii.

Pierwszy zgrzyt to jak powiedziałem, że odpalę - to stwierdził, że on odpali. Udało mu się za 2 razem (wnioskuję więc, że mi by tak dobrze nie poszło).

Podczas jazdy nie było słychać stuków, niczego niepokojącego acz jechaliśmy po w miarę równej nawierzchni.

Zapytałem czy możemy się umówić, że wezmę ten samochód do zaufanego warsztatu- niestety na drugim końcu miasta. Powiedział, że po co- tyle tu warsztatów w około.
Ale dookoła też wiele komisów i w każdym ogródku coś do sprzedania, więc okolica bardzo auto-handlowa i na pewno bym nie zaufał tamtym warsztatom.

tak więc umówiłem się na sobotę, miałem wpaść z kolegą-fachowcem i miernikiem grubości lakieru, jednak musiałem przełożyć spotkanie na niedzielę. I tu informacja, że koleś wyjeżdża na 2 miesiące więc jutro już nie da rady... a ogłoszenie wisi.

podsumowując - typowy handlarz z gadką niech pan się spieszy, bo mam 5 osób chętnych, a potem- o, nikt nie przyjechał - znów pan ma szansę. Myślę, że coś jest z autkiem nie tak, i niechętnie poddał by je szczegółowej kontroli.

Ostatnio mój kolega sprzedał Astrę, bo ciągle miał problemy z silnikiem i koszty zaczęły przewyższać wartość samochodu- sprzedał ją więc, akurat handlarzowi-znalazł potem ją w ogłoszeniu, gdzie można przeczytać "wyjątkowo niezawodny silnik" :)

Tak czy inaczej szukam dalej i tylko jak się pojawi jakieś ciekawe ogłoszenie sprzedaży z pierwszej ręki to będę wdzięczny za waszą pomoc.

RaVciO 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-06-2013, 16:35   

Niestety tak jak przypuszczałem, zbyt piękne by było prawdziwe...
Ale gratuluję chłodnego podejścia do sprawy.

keitek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-07-2013, 23:28   

Nie lubię jak ktoś tak bardzo zachwala samochód, ale może warto zerknąć?

http://tablica.pl/oferta/...html#c088d87ea2

Comfort czy Family to jest?

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 04-07-2013, 23:34   

keitek napisał/a:
Wygląda na Family ale 4 el. szyby miały chyba tylko Comforty więc może nie z naszego rynku :roll:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 05-07-2013, 07:35   

keitek napisał/a:

Te 4 el. szyby w Polsce były tylko w wersji Comfort tak jak napisał Jacek.
Comfort powinien mieć min. halogeny i lusterka w kolorze nadwozia.

Coś tylna wycieraczka uciekła od poziomu :wink: .

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 05-07-2013, 08:03   

JCH napisał/a:
keitek napisał/a:
Wygląda na Family ale 4 el. szyby miały chyba tylko Comforty więc może nie z naszego rynku :roll:
4 szyb el. to on nie ma, bo na zdjęciu widać korby z tyłu. Zwyczajny Family. "Myty osobiście" więc ciekawe jak mył progi i podwozie. Podłoga i podłużnice do sprawdzenia, bo jak sa pordzewiałe to ok, ale jak się blacha rozwarstwia to już koszta ratowania są wysokie.
Rozrząd do wymiany, bo patrząc na wiek i przebieg (zakładam że jest prawdziwy) to pasek jest już do wyrzucenia. Rozrządy bezpieczniej jest robić co 60 tys km żeby nie mieć niespodzianki, a temu właśnie minęło. Poza tym pewnie już dobija 5 lat więc wymiana ze względu na wiek też jest prawdopodobna.

Cytat:
silnik benzynowy 1.6 98km, nie myty, bez żadnych wycieków, niezwykle dynamiczny!
W porównaniu z cinquecento 700 to tak ;)

To handlarz (więc właśnie przestałem wierzyć w przebieg). Zobaczcie co się pojawia po wbiciu jego telefonu w google :)

https://www.google.pl/#sa...iw=1280&bih=842
http://www.gumtree.pl/cp-...-auta-476175619

keitek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-07-2013, 08:22   

ehhh, no właśnie ta słodka gadka zabrzmiała jak handlarz, więc dzięki za potwierdzenie :)

biorąc pod uwagę obecną cenę, to pewnie kupił go za jakieś 6-7k tak więc zakładam, że nie tylko rozrząd byłby do wymiany...

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 05-07-2013, 08:58   

Raczej tak. Do mnie też handlarze dzwonili z ceną 7-8 tys jak swojego sprzedawałem :)

keitek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-07-2013, 09:02   

to może jednak DID
http://tablica.pl/oferta/...html#c088d87ea2

ale radio na kasety w Comforcie z 2003?

Nalepki Mitsumaniaków?

kisian 
Mitsumaniak
kisian 00537

Auto: MSS 1.6 2003
Wysłany: 06-07-2013, 09:21   

Radio w polskich salonach było kasetowe, CD za dopłatą. 10 lat temu to nawet o dywaniki i chlapacze trzeba było się bić z salonem...

RaVciO 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-07-2013, 18:49   

kisian napisał/a:
Radio w polskich salonach było kasetowe, CD za dopłatą. 10 lat temu to nawet o dywaniki i chlapacze trzeba było się bić z salonem...

Wejdź na stronę mitsubishi i spróbuj skonfigurować sobie ASX, chlapacze to nadal wyposażenie dodatkowe, za bodajże 500zł, dywaniki tak samo.

marecki338 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 6, COLT
Wysłany: 06-07-2013, 20:29   

chcąc kupić auto bogato wyposażone najlepiej poszukać wersji Advance . ma najlepszy wypas i dobre audio (cd 4x40) . znalazłem swojego az w Bremen ale było warto.

Odpowiedz do tematu