|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gumy stabilizatora przedniego |
Autor |
Wiadomość |
Łysy88
Mitsumaniak Pasjonata

Auto: Mitsubishi Galant EA5W Avance!
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Kwi 2013 Posty: 592 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 29-11-2013, 00:11
|
|
|
Tak, SH dolny prosty - obydwie sztuki zmieniane (lewa i prawa). Ostatnio jak zrzucałem skrzynie to nawet sprawdzałem jak się mają sworznie i jest wszystko ok. Pewnie wykracze i jutro zdechną ja mam takie szczęście. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21955 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 29-11-2013, 07:47
|
|
|
Łysy88 napisał/a: | Pewnie wykracze i jutro zdechną ja mam takie szczęście. | To dokłądnie tak jak ja. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24341 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 29-11-2013, 07:52
|
|
|
U mnie oba proste i oba banany to SH. W kombi oba banany.
Najważniejsze to - jak pisałem - założyć porządną gumę osłaniającą sworzeń. Czyli te ori Hyundai od Japaneze na przykład.
Na zestawie SH też zrobiłem z 20 tkm i jest spoko. Kilka razy nawet pokonałem na nim Włocławek. |
|
|
|
 |
Witek vel Mysza
Forumowicz Artysta rzeźbiarz

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 16v '97
Pomógł: 12 razy Dołączył: 24 Wrz 2013 Posty: 587 Skąd: Płock
|
Wysłany: 29-11-2013, 17:23
|
|
|
Ja się zawsze bałem, że guma osłaniająca sworzeń kulisty rwie się po montażu o nierówną powierzchnię zwrotnicy. Jak zmieniałem w swoim banany, to wyszlifowałem tę powierzchnię wokół otworu na lustereczko i posmarowałem, zaś pod gumę dołożyłem smaru bo dają go fabrycznie prawie nic, no i zamalowałem denko sworznia farbą, żeby się woda nie dostawała przez tę wprasowaną blaszkę na łączeniu. Póki co przejechane 15 tys po płockich dziurach i banany żywe, a za szczęśliwej produkcji nie są, bo denckerman... |
_________________ LPG niszczy silniki! Tylko tym którzy na nim nie jeżdżą...
Mitsumaniaku, zobacz mojego GALANTA!
 |
|
|
|
 |
|
|