|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
4x4 - jak dobrze by mieć ;-) |
Autor |
Wiadomość |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 30-09-2014, 00:12
|
|
|
dobrze kolega prawi,każdy system: SRS,ABS,ESP itp. są wyświetlane na desce,nie ma kontrolki nie ma systemu.Szkoda bo byłby idealny samochód,gdyby jeszcze dodać klima-tronik dwustrefowy to już całkiem,a 4x4 to już mistrzostwo świata:) Idzie zima i znowu czeka mnie ślizganie się przy ruszaniu i na zakrętach żenada |
|
 |
tresorex
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 2066 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 30-09-2014, 15:19
|
|
|
Kup dobre opony zimowe |
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 30-09-2014, 16:39
|
|
|
skull napisał/a: | Idzie zima i znowu czeka mnie ślizganie się przy ruszaniu i na zakrętach żenada | 90 procent to przeżywa, więc nie demonizuj.... Mimo bidy w Grandisie, to i tak fajny oryginalny statek... Choć, czy aż taki "bidny jest" ...w standardzie, el.szyby lusterka, klimatronik, radio, komputer, w większości kontrola trakcji... Może i nie ma kilku rzeczy które często występują, chociażby w Maździe 5 (ksenony, kamera cofania itp), ale grandis ma to coś, za co można go polubić. |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
kcn
Mitsumaniak Mitsatsubiszi

Auto: Grandis 2,4 mivec + LPG
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sie 2014 Posty: 183 Skąd: Błonie
|
Wysłany: 30-09-2014, 20:32
|
|
|
Jeszcze zimy grandiskiem nie jeździłem więc poczekamy i bede mógł conieco ocenić, mam TCL to i zapewne ESP z tego co czytam, mam wersję intense to ktoś tam wczesniej pisał że powinno być.
Póki co na asfacie zakręty jak przyklejony bierze |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

|
Wysłany: 30-09-2014, 21:21
|
|
|
Cytat: | 90 procent to przeżywa, więc nie demonizuj.... Mimo bidy w Grandisie, to i tak fajny oryginalny statek.... |
spoko loko już będzie moja trzecia zima Grandisem mimo tych braków lubię to autko |
|
 |
BTV
Forumowicz
Auto: Space Star 1.6, Grandis 2.4
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Wrz 2010 Posty: 144 Skąd: Puławy
|
Wysłany: 02-10-2014, 21:56
|
|
|
Lubię?
Ja mam go od 3 miesięcy i na wieczornym bezsensownym jeżdżeniu wszędzie czyli nigdzie przejechałem już spokojnie ze 2 tysiaki km ... Po prostu napatrzeć się na niego nie mogę i najeździć też nie Za rok pewnie zacznę szukać po NRD full opcji z 2009 albo VRX-a 4x4 po przekładce, he he ...
Ta buda, to skośnookie samurajskie spojrzenie, ta opadająca od góry dupencja z rozświetlonymi po bokach na czerwono biodrami... I do tego wzrost, no Wasza Wysokość ... Jak dla mnie to wszelkie nawet najnowsze cholerstwa typu Audi, Ford, BMK czy cokolwiek innego są totalnie kanciaste i czerstwe jak nieszczęście
No i zima u mnie też będzie pierwsza, do przetestowania wszystkie TCL, ABS i ESP będą, plus jak pisałem w innym wątku opony zimowe z rozmiarem na styk plus produkcja z 2008, zatem mnóstwo atrakcji przede mną |
|
|
|
 |
kcn

|
Wysłany: 02-10-2014, 22:22
|
|
|
BTV napisał/a: | Lubię?
Ja mam go od 3 miesięcy i na wieczornym bezsensownym jeżdżeniu wszędzie czyli nigdzie przejechałem już spokojnie ze 2 tysiaki km ... Po prostu napatrzeć się na niego nie mogę i najeździć też nie Za rok pewnie zacznę szukać po NRD full opcji z 2009 albo VRX-a 4x4 po przekładce, he he ...
Ta buda, to skośnookie samurajskie spojrzenie, ta opadająca od góry dupencja z rozświetlonymi po bokach na czerwono biodrami... I do tego wzrost, no Wasza Wysokość ... Jak dla mnie to wszelkie nawet najnowsze cholerstwa typu Audi, Ford, BMK czy cokolwiek innego są totalnie kanciaste i czerstwe jak nieszczęście
No i zima u mnie też będzie pierwsza, do przetestowania wszystkie TCL, ABS i ESP będą, plus jak pisałem w innym wątku opony zimowe z rozmiarem na styk plus produkcja z 2008, zatem mnóstwo atrakcji przede mną |
podzielam entuzjazm z kolegą, również jestem zauroczony tym samochodem, poprostu auto dla indywidualistów... nie wyobrażam sobie teraz sie przesiąść do np. zafiry czy innej alhambry |
|
|
|
 |
skrool
Nowy Forumowicz
Auto: Zafira, Grandisa 2,4 aut. + lp
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Sie 2014 Posty: 14 Skąd: Pyrzyce
|
Wysłany: 02-10-2014, 22:32
|
|
|
No ja właśnie przesiadłem się z zafiry do Grandisa i bardzo się cieszę z tej decyzji. czasem jest kłótnia w domu, kto ma prowadzić grandisa a kto zafirę, bo jeszcze została w domu. |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

|
Wysłany: 02-10-2014, 23:14
|
|
|
to elegancko,że przybywa fanów Grandisa Ja też jakoś nie widzę następcy dla Grandisa,Japończycy filozofię swoją zawarli w projekcie Grandisa,jest gdzieś na necie artykuł cały na ten temat. |
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-10-2014, 07:50
|
|
|
skull napisał/a: | to elegancko,że przybywa fanów Grandisa . |
Fakt, że od niedawna trochę się zaczyna ruszać w tematach Grandisa...Może osiągnął wiek i cenę odpowiednią |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
kcn

|
Wysłany: 03-10-2014, 08:19
|
|
|
gołąb napisał/a: | skull napisał/a: | to elegancko,że przybywa fanów Grandisa . |
Fakt, że od niedawna trochę się zaczyna ruszać w tematach Grandisa...Może osiągnął wiek i cenę odpowiednią |
Może wiek to niespecjalnie przyciąga ale niższa cena, a i owszem hehehe
z tegi co czytałem to za grandisa to prawie 2 zafiry można było kupić więc nie dziwie się że ich u nas nie było... chociaż ja mam egzemplarz z polskiego salonu |
|
|
|
 |
skrool
Nowy Forumowicz
Auto: Zafira, Grandisa 2,4 aut. + lp
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Sie 2014 Posty: 14 Skąd: Pyrzyce
|
Wysłany: 03-10-2014, 10:10
|
|
|
kcn napisał/a: | gołąb napisał/a: | skull napisał/a: | to elegancko,że przybywa fanów Grandisa . |
Może wiek to niespecjalnie przyciąga ale niższa cena, a i owszem hehehe
z tegi co czytałem to za grandisa to prawie 2 zafiry można było kupić więc nie dziwie się że ich u nas nie było... chociaż ja mam egzemplarz z polskiego salonu |
Nie do końca tak jest. Szukając następcy mojej Zafiry A, oczywiście sprawdzałem Zafirę B. Są znacznie droższe niż Grandis w tym samym roczniku. |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-10-2014, 11:32
|
|
|
skrool napisał/a: |
Nie do końca tak jest. Szukając następcy mojej Zafiry A, oczywiście sprawdzałem Zafirę B. Są znacznie droższe niż Grandis w tym samym roczniku. | Kolega kcn, myślę, że mówił o tym jak grandis był w salonach... kosztował bodajże od 120 tyś. w górę. Teraz masz oczywiście rację, ale myślę, że bardziej wynika to z "egzotyki" Grandisa |
 |
|
|
|
 |
NUFI
Forumowicz
Auto: RVR 2.0 4x4, Chrysler T&C
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Sty 2009 Posty: 121 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 820 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20967 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 08-10-2014, 16:34
|
|
|
Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam taką pogodę . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
|
|