|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kasowanie błędu SRS |
Autor |
Wiadomość |
mitsujan08
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis 2.0 did 2008
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-11-2014, 09:39
|
|
|
jasne, sorry, kontrolkę SRS. |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 11-11-2014, 19:15
|
|
|
mitsujan08 napisał/a: | Podobnie jak Ty, żadnego przełącznika dedykowanego wyjściu AUX, nie mam. Funkcja ukryta jest w przycisku CD- wystarczy przytrzymać go 2-3 sek i odtwarzacz przechodzi w tryb AUX, co potwierdzane jest informacją na wyświetlaczu;)
Zestaw który założyłem to Kinivo bt450 ( po długich poszukiwaniach), rewelacja jeśli chodzi o strumieniowanie muzyki- jakość rozmów również na dobrym poziomie.
Cała operacja z podciągnięciem zasilania i ukryciem wszystkich przewodów zajmuje nie wiecej niż pół godziny....a i uwaga nie odłączamy kontrolki ABS-u na panelu;)... przy właczonym zasilaniu;)
kcn - transmiter to skrót- kiepska jakość, dodatkowo przy opisanym powyżej rozwiązaniu zyskujesz jeszcze opcje 'hands free' | Myślisz,że przed lift też będzie wyposażony w aux? |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
mitsujan08
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-11-2014, 19:23
|
|
|
naturalnie, naciśnij i przytrzymaj przycisk CD;) |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-11-2014, 20:19
|
|
|
mitsujan08 napisał/a: | owszem jest, ale nie w postaci gniazda jack 3.5mm na przednim panelu, jak większości innych odtwarzaczy, tylko trzeba się wpiąć we wtyczkę z tyłu radia, wcześniej wypinając piny do zmieniarki Przewód do zmieniarki jest zakładany standardowo, we wszystkich wersjach auta-nawet tych bez zmieniarki.
Mam zwykły wyświetlacz- nie kolor a panel i radio po lifcie. | w ogóle to moderacja powinna scalić naszą konwersację i zrobić osobny wątek z niej, bo myślę, że wiele osób nie jest świadomych posiadania tej opcji w naszych Grandisach. A faktycznie po przytrzymaniu CD radyjko wchodzi w tryb AUX Mitsujan08 wielkie podziękowanie z mojej strony podpowiedz mi jeszcze czym mam się wpiąć (jakim przewodem z jaką końcówką) i w co dokładnie
[ Dodano: 12-11-2014, 20:51 ]
http://www.car-tronic.pl/...lant-p7212.html czy o takie coś chodzi?
[ Dodano: 13-11-2014, 06:02 ]
A to nr oryginału mz360135ex ? |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
kcn
Mitsumaniak Mitsatsubiszi

Auto: Grandis 2,4 mivec + LPG
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sie 2014 Posty: 183 Skąd: Błonie
|
Wysłany: 13-11-2014, 18:21
|
|
|
Ja właściwie korzystam z funkcji aux ponieważ mam zmieniarke na 10 płyt i u mnie jest po prostu 1 naciśnięcie CD gra płyta z radia 2-gi raz naciskam włącza się zmieniarka. Mimo wszystko brakuje jakiegoś usb lub czytnika kart pamięci. |
|
|
|
 |
mitsujan08
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-11-2014, 14:25
|
|
|
sorry, że dopiero teraz odpisuje:
Tak, MZ360135EX to jest nr oryginalnego przewodu...u dealera kosztuje..bagatela ok 200 pln;)
W linku do sklepu ta sama część, za ułamek ceny jednak jej zakup nie jest konieczny, bo jak pisałem wcześniej piny wtyczki odpowiedzialne za wyście AUX są uzbrojone i połączone z przewodem idącym do schowka w bagażniku (do zmieniarki).
Jako, że nie miałem na wyposażeniu zmieniarki, obciąłem przewody kilka centymetrów za wtyczką i dosztukowałem zwykły trój-żyłowy przewód zakończony wtyczką jack 3.5mm. koszt metrowego przewodu zakończonego 2 wtykami jack to jakieś 3-4 zeta dostępny praktycznie w każdym sklepie z podobnymi art.
Wtyczka z której 'wychodzą przewody to ta mniejsza biała, z lewej strony radia.
Przewód zakończony mini jackiem najłatwiej wyprowadzić w zamykanym schowku na środku deski rozdzielczej a do niego podłączyć, odtwarzacz MP3, tel..czy coś
innego
 |
Ostatnio zmieniony przez mitsujan08 18-11-2014, 11:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
maniek68
Forumowicz
Auto: Grandis 2.0 DI-D
|
Wysłany: 17-11-2014, 17:50
|
|
|
mitsujan08 napisał/a: | sorry, że dopiero teraz odpisuje:
Tak, MZ360135EX to jest nr oryginalnego przewodu...u dealera kosztuje..bagatela ok 200 pln;)
W linku do sklepu ta sama część, za ułamek ceny jednak jej zakup nie jest konieczny, bo jak pisałem wcześniej piny wtyczki odpowiedzialne za wyście AUX są uzbrojone i połączone z przewodem idącym do schowka w bagażniku (do zmieniarki).
Jako, że nie miałem na wyposażeniu zmieniarki, obciąłem przewody kilka centymetrów za wtyczką i dosztukowałem zwykły trój-żyłowy przewód zakończony wtyczką jack 3.5mm. koszt metrowego przewodu zakończonego 2 wtykami jack to jakieś 3-4 zeta dostępny praktycznie w każdym sklepie z podobnymi art.
Wtyczka z której 'wychodzą przewody to ta mniejsza biała, z lewej strony radia. Zaraz gdzieś wrzucę jej rysunek, bo chyba na forum nie ma możliwości dodawania zdjęć.
[ Dodano: 17-11-2014, 14:33 ]
rysunek wtyczki:
http://www.fotosik.pl/pok...31e0757a49.html
A w którym miejscu powinna byś ta zmieniarka w którym schowku.
przewód zakończony mini jackiem najłatwiej wyprowadzić w zamykanym schowku na środku deski rozdzielczej a do niego podłączyć, odtwarzacz MP3, tel..czy coś innego |
|
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-11-2014, 19:05
|
|
|
mitsujan08 napisał/a: | sorry, że dopiero teraz odpisuje:
Wtyczka z której 'wychodzą przewody to ta mniejsza biała, z lewej strony radia. Zaraz gdzieś wrzucę jej rysunek, bo chyba na forum nie ma możliwości dodawania zdjęć.
[ Dodano: 17-11-2014, 14:33 ]
rysunek wtyczki:
http://www.fotosik.pl/pok...31e0757a49.html
przewód zakończony mini jackiem najłatwiej wyprowadzić w zamykanym schowku na środku deski rozdzielczej a do niego podłączyć, odtwarzacz MP3, tel..czy coś innego | Czaję wszystko. Dzięki. A jeszcze podpowiedz , bo pisałeś wcześniej o jakimś Blotooth, czy czymś co on daje, jak działa, czy muzykę, też przez niego...?Czy tylko telefon. Za ile kupiłeś i gdzie? trochę może wścipski jestem |
 |
|
|
|
 |
kcn
Mitsumaniak Mitsatsubiszi

Auto: Grandis 2,4 mivec + LPG
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sie 2014 Posty: 183 Skąd: Błonie
|
Wysłany: 17-11-2014, 21:01
|
|
|
a w tym kablu do zmieniarki było więcej przewodów czy tylko 3?
Jeśli było więcej to całkiem możliwe że można mieć i zmieniarkę i aux, ponieważ u siebie mam tak jak pisałem tam kilka postów wyżej raz guzik "CD" gra cd z odtwarzacza, 2-gi raz naciskam guzik "CD" włącza się zmieniarka, natomiast jak przytrzymam guzik włącza się AUX i jest cisza na sali |
|
|
|
 |
mitsujan08
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-11-2014, 09:07
|
|
|
jak pisałem wyżej - kinivo btc450, zestaw bluetooth spisuje się rewelacyjnie, nie chce spamować, ale kupiłem na niemieckim amazonie za 30 euro z przesyłka. ma przycisk 'satelitkę', którym, można przełączać/przewijać utwory, odbierać/kończyć połączenia tel i wybierać ostatni nr.
Automatycznie paruje sie z telefonem i np. wznawia ostatnio słuchany utwór. Całość bardzo dyskretna i estetyczna;)
Upgrade samochodu o co najmniej 5 lat;)
kcn - tak, przewodów jest więcej, tak jak piszesz prawdopodobnie można tak zrobić, u większości jednak dylemat odpada, bo nie mają zmieniarek |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-11-2014, 11:29
|
|
|
mitsujan08 napisał/a: | jak pisałem wyżej - kinivo btc450, zestaw bluetooth spisuje się rewelacyjnie, nie chce spamować, ale kupiłem na niemieckim amazonie za 30 euro z przesyłka. ma przycisk 'satelitkę', którym, można przełączać/przewijać utwory, odbierać/kończyć połączenia tel i wybierać ostatni nr.
Automatycznie paruje sie z telefonem i np. wznawia ostatnio słuchany utwór. Całość bardzo dyskretna i estetyczna;)
Upgrade samochodu o co najmniej 5 lat;)
| A w jaki sposób on jest podłączony do AUX-a ? |
 |
|
|
|
 |
mitsujan08
Nowy Forumowicz
|
|
|
|
 |
maniek68
Forumowicz
|
Wysłany: 18-11-2014, 20:04 zmieniarka cd
|
|
|
mitsujan08 napisał/a: | owszem jest, ale nie w postaci gniazda jack 3.5mm na przednim panelu, jak większości innych odtwarzaczy, tylko trzeba się wpiąć we wtyczkę z tyłu radia, wcześniej wypinając piny do zmieniarki Przewód do zmieniarki jest zakładany standardowo, we wszystkich wersjach auta-nawet tych bez zmieniarki.
Mam zwykły wyświetlacz- nie kolor a panel i radio po lifcie. | Witam gdzie mam szukać tego przewodu od zmieniarki,przeszukałem te dwa schowki w trzecim rzędzie siedzeń i nic nie znalazłem. |
|
|
|
 |
mitsujan08
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-11-2014, 20:09
|
|
|
chodzi o schowek po lewej stronie, ten otwierany, wyjmowałeś go?
radziłbym jednak tematem zająć się od strony radia. |
|
|
|
 |
maniek68
Forumowicz
|
Wysłany: 18-11-2014, 23:30
|
|
|
Witam wymontowałem radio i są podłączone dwie wtyczki ,jak patrzę na tył radia to od prawej strony jest gniazdo okrągłe na 12 lub 15 pinów obok jest wtyczka na 14 pinów taka bardziej kwadratowa i jest tam podłączne 4 przewody od prawej strony i dalej w lewą stronę jest druga wtyczka taka bardziej prostokątna i chyba wychodz 13 przewodów i teraz gdzie mam się wpiąć z przewodami do AUX. |
|
|
|
 |
|
|