|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ceny czesci w ASO. Jak sa ustalane? |
Autor |
Wiadomość |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 24-02-2007, 00:35
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Ja swojego bede mial - a Ty? A co ja wrozka jestem |
a mnie sie wydaje ze ludzie jednak nie zyja tyle lat - jakby sie mialo zmienic to by sie zmienilo, a jakos przez ostatnie 7 lat jak mam carisme - nie zauwazylem nic |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-02-2007, 01:41
|
|
|
Mateusz stara Japonska zasada byznesowa mowi, ze podejmujac decyzje nalezy sie jej trzymac 7 lat. Moze czas na zmiany |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 24-02-2007, 11:29
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Mateusz stara Japonska zasada byznesowa mowi, ze podejmujac decyzje nalezy sie jej trzymac 7 lat. Moze czas na zmiany |
i tak Ci nie wierze - za duzy jestes na japonczyka
a tak ogolnie to i tak jeden misiek na pewno zostanie wiec poczekamy zobaczymy |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 24-02-2007, 16:19
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | ze max marze narzuca im MMC Car Poland |
Huubert niepotrzebnie się unosisz. Ja nigdzie nie napisałem, że mam pretensje do dilerów. To po pierwsze. Po drugie powyższe zdanie ja rozumiem tak: MMC Car Poland ustala górną cenę dla dilera. Czyli diler załóżmy kupuje część za 100zł i może maksymalnie ją sprzedać za 300. To są chyba widełki i od dilera zależy, czy sprzeda za 300, czy za 250zł. A zatem - oczywiste jest, że diler musi zarabiać i bardzo dobrze, że zarabia. Natomiast z drugiej strony to wygląda tak, że części do miśków są duuużo za drogie w ASO, bez względu na to, kto te ceny ustala. Jeśli się mylę to wyprowadź mnie z błędu. |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 24-02-2007, 16:28
|
|
|
macia napisał/a: | Po drugie powyższe zdanie ja rozumiem tak: MMC Car Poland ustala górną cenę dla dilera. Czyli diler załóżmy kupuje część za 100zł i może maksymalnie ją sprzedać za 300. To są chyba widełki i od dilera zależy, czy sprzeda za 300, czy za 250zł. |
Co bierzesz? Ja tez chce
Powazniej - jezeli wydaje Ci sie ze marza dealera wynosi 200% ceny hurtowej to zle Ci sie wydaje.
A podawanie takich przykladow jest czym MANIPULACJA
Jeszcze raz powtorze - nie Dealer, nie MMC Car Poland tylko MMC Europe jest tym co nabija ceny. Pretensje do nich. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 24-02-2007, 16:35
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | jezeli wydaje Ci sie ze marza dealera wynosi 200% ceny hurtowej to zle Ci sie wydaje. |
Hubeert mi się nic nie wydaje, ja tylko podałem przykład, żeby zobrazować swoje wątpliwości. Jak już pisałem nie mam do nikogo pretensji, a już na pewno nie do dilerów. Nie zakładam, że marże są 200% bo nie mam o nich zielonego pojęcia. Być może marża wynosi 10%, tego nie wiem. Stwierdzam tylko, że ceny są zbyt wysokie, nawet jeśli wina leży po stronie "wyższego szczebelka" tego łańcuszka. |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
Grayson76 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-02-2007, 17:51
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Pretensje do MMC Europe. Chcesz mail? Czy sam znajdziesz? |
Poczytaj mi mamo...
http://www.autokrata.pl/l...ochod_na_litwe/
a tam można?
Hubeeert napisał/a: | 1. Nie masz pojecia o czym piszesz a w tym co piszesz przebija sie przeswiadczenie, ze kazdy "prywaciarz" zdziera skore |
Po pierwsze!
Proszę nie pisać czegoś,czego nie napisałem.Domyślać się to można numerów w totolotku.
Po drugie!
Skąd możesz wiedzieć co ja wiem,a czego nie wiem.Wróżką jesteś?
Po trzecie!
Pracowałem u prywaciarzy 6 lat i w tym czasie sie uczyłem(jak ktoś to przerabiał to wie o co chodzi).Także w tym temacie mam swoje zdanie i TY nie będziesz mi go narzucał(wiem że są małe wyjątki ale ja osobiście się nie spotkałem)
Hubeeert napisał/a: | 2. Nie zauwazyles, ze kazdy kto prowadzi prywatna firme chce osiagac zysk. Po co? Dlaczego? Bo to jest cel prowadzenia dzialalnosci gospodarczej. |
Jestem pełen podziwu... cóż za oszołamiająca retoryka.Naprawdę poczułem się jak uczniak...(niewolnictwo chyba już zniesiono...?)
Hubeeert napisał/a: | Co do cen w ASO.
UWAGA SKUP SIE
1. MMC sprzedaje czesci MMC Europe
2. MMC Europe sprzedaje czesci MMC Car Poland
3. MMC Car Poland sprzedaje czesc Dealerowi narzucajac mu jednoczesnie maksymalna marze. To znaczy mowiac mu za ile max moze ta czesc sprzedac. |
Dziękuję za wyjaśnienia.Faktycznie ci Dealerzy mają łeb do robienia interesów...
http://www.bydgoszcz.com/...=1&id_art=20565
Można...
Hubeeert napisał/a: | Nie maja tej samej ceny. Zreszta o ile mnie pamiec nie mysli Litwa + Rosja + Bialorus ciagna czesci i samochody bezposrednio z Japonii. Stad nizsze ceny. |
A Polak nie potrafi...!?A może nie chce...?
Sam kwiat elokwencji zostawiłem na koniec.
Hubeeert napisał/a: | Z calym szacunkiem na jaki mnie jeszcze stac |
Po pierwsze do twojej wiadomości.
Nie mień sie tutaj jako bohater absolutny który może każdego zgonić.
Po drugie.
Miej na względzie że nie każdy zgadza sie z twoimi opiniami.
Po trzecie.
Nie jestem dla ciebie chłopcem,nie piłem z tobą brudzia i nie mam mleka pod nosem
abyś pisał takie teksty.Widzę że bardzo siebie kochasz i masz manie wyższości ale mnie
to jakoś nie rusza.(stronka o tobie odpicowana!).(brakuje tam jeszcze kodu kreskowego)
Ps.Przepraszam wszystkich którzy przeczytali te moje "wypociny".Ale naprawdę niektórzy uważają się za pępek świata.I trzeba im przypomnieć że kiedyś "Memeto mori".
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 24-02-2007, 18:26
|
|
|
Grayson76, aleś się uniósł Spokojnie, Hubeeert, po prostu miał kontakt z ludźmi, którzy autentycznie robią co mogą żeby było taniej i dlatego ma nieco szersze spektrum tzw. kuchni. Ceny niestety nie zależą od MMC Poland ani niestety od dealera (oczywiście są pewne możliwości negocjacji ale nie takie jakich większość się spodziewa) Prawda jest nieco okrutna dla pośrednika (choćby dla mnie) marże sukcesywnie spadają a co za tym idzie opłacalność prowadzenia działalności (nie dotyczy tylko Miśków). Niemniej sprzedaż części oryginalnych wzrasta i to o dziwo większość idzie do prywatnych warsztatów (u mnie wzrost o ponad 13%, czyli dużo jak na moją dziurę). Tym samym domniemuję, że na rynku zamienników wcale nie jest tak różowo jak się to opisuje (być może związane jest to z jakością a nie ceną zamienników, nie wiem). Ze swojej strony mogę Was zapewnić, że ani MMC ani dealer nie zarabia jakiegoś mnóstwa kasy na częściach oraz, że ciągle są toczone ciężkie boje z MMC Europe o niższe ceny zakupu. Niestety ich tłumaczenie jest jedno:"Przy tym wolumenie sprzedaży? Bez żartów." Od kilku lat próbujemy własnymi siłami zwiększyć ilość zamawianych części, żeby być bardziej wiarygodnym i bardziej hurtowym odbiorcą ale przy tak niskim potencjale nabywczym (mówię o samochodach, co przekłada się później na części) proces ten jeszcze potrwa.
Wspomniano tu o cenach na Litwie, otóz tak jak napisał Hubeeert, są to bezpośrednie związki z Japonią. I fajnie, tyle, że gwarancja na części obowiązuje u sprzedawcy (Litwa) bo nie ma umów miedzy Litwą a MMC Europe w sprawie obrptu częściami. konsekwencją jest, że dochodzenie swoich praw z tytułu gwarancji na części można miedzy bajki włożyć - jeszcze się to nikomu nie udało
Mam nadzieję, że nieco rozjaśniłem temat i pax między chrześcijany.
Grayson76, Hubeeert już taki jest i między innymi za to go większość ceni - mówi otwartym textem i wierz mi, że nie chciał Cię urazić (gdyby chciał to byś o tym ZDECYDOWANIE wiedział
Pazdrawliajem |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 24-02-2007, 19:01 Ceny części zamiennych
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | 1. MMC sprzedaje czesci MMC Europe
3. MMC Car Poland sprzedaje czesc Dealerowi narzucajac mu jednoczesnie maksymalna marze. To znaczy mowiac mu za ile max moze ta czesc sprzedac. |
Chwila, bo tu jest chyba błąd pomiędzy pkt. 2 i 3. Skoro MMC Poland narzuca maksymalną marżę to mówi dealerowi po ile minimalnie może tę część sprzedać. Czyli nie taniej niż .....
Ale to i tak oznacza, że wina jest po stronie MMC Poland.
Jackie napisał/a: | ciągle są toczone ciężkie boje z MMC Europe o niższe ceny zakupu. Niestety ich tłumaczenie jest jedno:"Przy tym wolumenie sprzedaży? Bez żartów." | Droga jest jedna - obniżyć ceny, zaczniemy kupować więcej w ASO. Zwiększy się wolumen obrotu - będzie argument do negocjacji z MMC Europe. MMC Poland dostanie niższe ceny zakupu - będzie pole do tego aby zarabiać tyle samo tylko na niższym pułapie cenowym. Efekt zadowolony klient.
Zwiększy się też obrót na usługach w ASO, bo skoro już ktoś tam kupi części to i da je wymienić a nie kupować u japaneze i szukać "pana Kazia".
No chyba, że tego nie chcecie (dealerzy i MMC) - wyjątkowość marki - to powiedzcie to głośno i wyraźnie. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 24-02-2007, 19:11
|
|
|
JCH, ależ ceny części w dużej mierze spadły, vide specjalne rabaty dla samochodów powyżej 8 lat....faktem jest także, że niektóre ceny wzrosły jednakże globalnie ceny spadają tyle, że dość wolno. I tyle. Nie ma błędu w tym co napisał Hubeeert, cena nie WIĘKSZA niż, jak chcesz tracić na częściach - wolna wola możesz sprzedawać bez marży a nawet poniżej - tylko po co? Mam nadzieję, że już niedługo będzie nieco szybszy progres z uwagi na wprowadzenie modeli flotowych - nowy Lancer (ma być w extra cenie, więc wolumen się zwiększy) oraz nowy Outlander - już się sprzedaje jak świeże bułki, więc sprzedaż na poziomie 3 000sztuk nowych aut nie jest mżonką a to jest właśnie pułap, który pozwoli na obniżenie cen części. Poza tym pamiętaj, że sprzedaż nowych części relatywnie jest niska w Miśkach z uwagi na niską awaryjność aut (liderem teraz jest Nissan, który sprzedaje ponad 30% wolumenu kwotowego w stosunku do ilości sprzedanych sztuk) i tu, wbrew pozorom, też jest ból - gdyby miśki sypały się bardziej - byloby taniej. Paranoja, nie?
pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 24-02-2007, 19:23 Ceny części zamiennych
|
|
|
Jackie napisał/a: | i tu, wbrew pozorom, też jest ból - gdyby miśki sypały się bardziej - byloby taniej. Paranoja, nie? | Nie dotyczy to "części eksploatacyjnych" - filtry, klocki, płyny, paski ..... sam wiesz lepiej, że to wynika z przebiegu a nie z psucia się auta.
Sorry, że tak Ciebie bombardujemy ale miał być ktoś z MMC (Adam się deklarował czy mi się zdaje ), jest nawet Dział specjalny - tam byśmy wylewali swoje żale. Tylko po co jak tego nikt nie czyta |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 24-02-2007, 19:38
|
|
|
Jackie napisał/a: | Wspomniano tu o cenach na Litwie, otóz tak jak napisał Hubeeert, są to bezpośrednie związki z Japonią. I fajnie, tyle, że gwarancja na części obowiązuje u sprzedawcy (Litwa) bo nie ma umów miedzy Litwą a MMC Europe w sprawie obrptu częściami. konsekwencją jest, że dochodzenie swoich praw z tytułu gwarancji na części można miedzy bajki włożyć - jeszcze się to nikomu nie udało |
jacek, a ue nie zmienila tego stanu rzeczy? tj. "albo jestes z nami albo przeciw nam"?
myslalem ze z kupionym autem na litwie i jego gwarancja nie bedzie problemu tu w polsce. |
|
|
|
 |
Grayson76 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-02-2007, 20:57
|
|
|
Jackie napisał/a: | Grayson76, Hubeeert już taki jest i między innymi za to go większość ceni - mówi otwartym textem i wierz mi, że nie chciał Cię urazić (gdyby chciał to byś o tym ZDECYDOWANIE wiedział |
Spoko!Niestety mój charakter też nie jest zbytnio pokojowy jak ktoś mi ciśnienie podwyższa... .Mam zbyt nerwowy zawód
.PEACE!
Ps.Załatwiłem sobie zniżkę u Dealera? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 24-02-2007, 21:09
|
|
|
Przeczytaj ze zrozumieniem co napisal Jackie. 2 razy.
Grayson76 napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | 1. Nie masz pojecia o czym piszesz a w tym co piszesz przebija sie przeswiadczenie, ze kazdy "prywaciarz" zdziera skore |
Po pierwsze!
Proszę nie pisać czegoś,czego nie napisałem.Domyślać się to można numerów w totolotku.
Po drugie!
Skąd możesz wiedzieć co ja wiem,a czego nie wiem.Wróżką jesteś?
Po trzecie!
Pracowałem u prywaciarzy 6 lat i w tym czasie sie uczyłem(jak ktoś to przerabiał to wie o co chodzi).Także w tym temacie mam swoje zdanie i TY nie będziesz mi go narzucał(wiem że są małe wyjątki ale ja osobiście się nie spotkałem) |
Dalej uwazam ze Twoje traumatyczne przezycia z pracy u "prywaciarzy" przenosisz na ten temat. Jak rowniez uwazam, ze nie bardzo rozumiesz o czym mowa.
Grayson76 napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | 2. Nie zauwazyles, ze kazdy kto prowadzi prywatna firme chce osiagac zysk. Po co? Dlaczego? Bo to jest cel prowadzenia dzialalnosci gospodarczej. |
Jestem pełen podziwu... cóż za oszołamiająca retoryka.Naprawdę poczułem się jak uczniak...(niewolnictwo chyba już zniesiono...?) |
Co masz na mysli? Bo ja zauwazylem pretensje do Dealera, ze sprzedaje czesci wedlug Ciebie za drogo i zarabia na tym wor kasy. Ergo - zdziera z biednego Klienta. Zeby nabic sobie kabze. Powtarzam - przeczytaj jeszcze raz temat.
Grayson76 napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | Co do cen w ASO.
UWAGA SKUP SIE
1. MMC sprzedaje czesci MMC Europe
Dziękuję za wyjaśnienia.Faktycznie ci Dealerzy mają łeb do robienia interesów...
http://www.bydgoszcz.com/...=1&id_art=20565
Można... |
Herr M. Sadze, ze na jego temat mogloby sie pare osob wypowiedziec. Mysle, ze powody dla ktorych MMC rozwiazalo z nim umowe mowilyby same za siebie. Niestety nie jestem upowazniony do przedstawienia ich tu na forum.
Grayson76 napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | Nie maja tej samej ceny. Zreszta o ile mnie pamiec nie mysli Litwa + Rosja + Bialorus ciagna czesci i samochody bezposrednio z Japonii. Stad nizsze ceny. |
A Polak nie potrafi...!?A może nie chce...? |
A Polak nie moze. Gdybys nie zauwazyl MMC Car Poland jest firma Japonska - wlasnoscia MMC. To, ze pracuja w niej Polacy nic nie zmienia. Co do dealerow - nie sadze zeby dlugo byli dealerami gdyby probowali kupowac czesci na przyklad w Japonii. Umowa sa zobligowani do zakupu czesci w MMC Car Poland.
Grayson76 napisał/a: | Sam kwiat elokwencji zostawiłem na koniec.
Hubeeert napisał/a: | Z calym szacunkiem na jaki mnie jeszcze stac |
Po pierwsze do twojej wiadomości.
Nie mień sie tutaj jako bohater absolutny który może każdego zgonić.
Po drugie.
Miej na względzie że nie każdy zgadza sie z twoimi opiniami.
Po trzecie.
Nie jestem dla ciebie chłopcem,nie piłem z tobą brudzia i nie mam mleka pod nosem
abyś pisał takie teksty.Widzę że bardzo siebie kochasz i masz manie wyższości ale mnie
to jakoś nie rusza.(stronka o tobie odpicowana!).(brakuje tam jeszcze kodu kreskowego)
Ps.Przepraszam wszystkich którzy przeczytali te moje "wypociny".Ale naprawdę niektórzy uważają się za pępek świata.I trzeba im przypomnieć że kiedyś "Memeto mori".
Pozdrawiam! |
Nie mienie sie bohaterem absolutnym - swoja droga ciekawe sformulowanie. Nie chce Cie ani zgonic ani zgnoic. Chce zebys zrozumial, ze nie masz racji. Twoje posty (choc agresywne nie zawieraja prawdy) odbijaja poglady duzej czesci uzytkownikow samochodow marki Mitsubishi. Otoz mylicie sie.
Czy obecna sytuacja mi sie podoba? NIE
Czy obecna sytuacja wg mnie kwalifikuje sie jako rodzaj patologii - TAK.
Tak jak Jackie powiedzial - mam na ten temat troche szersze spojrzenie poniewaz mialem okazje poznac nie tylko Jackiego - dealera z Bialegostoku ale rowniez paru innych. Oraz pracownikow MMC Car Poland. Rozmawialismy miedzy innymi na te,at czesci i zdanie, ktore padlo tu, ze czesci i samochody tansze spowoduja wzrost sprzedazy padlo juz w rozmowach 2 lata temu. Niestety zmiany sa powolne jak widac. Choc ceny juz spadly - kto ma dostep do cennika ten wie.
A teraz pare slow prywatnie ode mnie.
Nie traktuje Cie jak chlopca tylko kogos kto nie rozumie.
Nie pilem z Toba brudzia ale na forum internetowym jak rowniez na czatach obowiazuje formula zwracania sie do siebie per "Ty". Przykro mi ale jesli tego nie rozumiesz/nie akceptujesz - Twoj problem
Nie sadze zebys mial mleko pod nosem - nie w Twoim wieku. Zreszta mleko dobra rzecz - ja lubie.
Stronka o mnie ? O czym mowisz? Jaki kod kreskowy?
Teraz jeszcze chcialbym Ci cos przypomniec - ZASADY FORUM - sprawy prywatne zalatwiamy przez PW.
PS
Memento mori - pamietaj o smierci. Jaki ma zwiazek ze mna? Nie wybieram sie na tamten swiat |
Just think...
. |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 24-02-2007, 21:54 Ceny części zamiennych
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Choc ceny juz spadly - kto ma dostep do cennika ten wie | Kto ma dostęp do cennika
Jedno Auto GT prezentuje ceny serwisu - może wprowadzić to jako standard w sieci Mitsu, prosiliśmy już o to |
 |
|
|
|
 |
|
|