|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Opinia sędziów n.t. nowych przepisów |
Autor |
Wiadomość |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-07-2015, 12:17
|
|
|
JCH napisał/a: | - jedzie np. z jedną przepaloną żarówką |
Oj takich to bym srogo karał a już na pewno za jazdę w nocy .
Ostatnio zwróciłem uwagę (kulturalnie) dwóm osobom o spalonej żarówce mijania to usłyszałem: wiem i zero reakcji z ich strony .
Dodam tylko, że nie były to kobiety . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 08-07-2015, 20:05
|
|
|
Znam modele aut gdzie wymiana żarówki zarówno w światłach mijania, drogowych jak i pozycyjnych wiąże się z wizytą w autoryzowanym serwisie i... resetowaniu kompa. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 08-07-2015, 20:28
|
|
|
Mussolini tak "wychuchał" totalitaryzm, że dla ludzi był meliotarywnym systemem, to, ze policjanci stoją susząc, sprawdzają trzeźwość, etc nie zawsze jest w tym zamysł obywatelski (wyniki i statystyki musża robić swoje) - mają w tym pewien zakres obowiązków. Jezeli jednak biorac pod uwagę fakt, że formacja ta działa ku dobru obywatelskiemu, całkowicie sprzeczny jest fakt, że jezeli jesteś w czymś poszkodowany i Tobie zalezy to musisz się za funkcjonariuszem ciągnąc jak smród po gaciach bo inaczej Twoje tematy sa mało istotne. Nie jest to zdrowe, nie jest to w porządku biorąc pod uwagę nagminnośc takiego procederu.
Owszem jestem za tym aby to było ku poprawie bezpieczeństwa ale z rozsądkiem. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
|
Wysłany: 08-07-2015, 20:59
|
|
|
JCH napisał/a: | Tak w skrócie, bo nie rozumiem Waszej dyskusji i nie mam pojęcia skąd czerpiecie wiedzę o całokształcie ruchu drogowego w Polsce |
A skąd byś chciał brać? Przecież już "ustalili", że
- wszelkie sondaże są do bo Duda wygrał
- wszelkie statystyki są do bo przecież na spacerze z psem masz średnio 3 nogi
Więc liczy się właśnie to:
Cytat: | "czubka własnego nosa" |
Tego akurat nauczyłem się na forum ostatnim czasem.
A osobiście poczekam na statystyki pewnie będą pozytywne to wszyscy rykną, że to przez te tysiące nowych dróg które PO i tak za mało oddało do użytku. A nie przez nazwijmy to roboczo "zmasowany atak policji na kierowców". |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
|
Wysłany: 08-07-2015, 21:25
|
|
|
JCH, krzychu, pewnych rzeczy nie rozumie, bo:
krzychu napisał/a: | Przecież już "ustalili", że
- wszelkie sondaże są do bo Duda wygrał
- wszelkie statystyki są do bo przecież na spacerze z psem masz średnio 3 nogi |
Sorry, bo kolejny raz dałem się mu sprowokować
Jestem za karaniem za popełnione wykroczenia, ale nie jestem za "pokazówkami" - w takim największym skrócie
Jestem za przestrzeganiem przepisów, ale jestem przeciwny tworzeniu nowych lub wymyślania jakiś dziwnych sposobów/narzędzi do ich egzekwowania.
Cały czas staram się wierzyć, że jednak prewencja jest na pierwszym najważniejszym miejscu. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
|
Wysłany: 08-07-2015, 21:36
|
|
|
swinks_UK napisał/a: | Znam modele aut gdzie wymiana żarówki zarówno w światłach mijania, drogowych jak i pozycyjnych wiąże się z wizytą w autoryzowanym serwisie i... resetowaniu kompa. |
Ale to nie tłumaczy stwarzania zagrożenia na drodze .
Swoją drogą w takich autach ludzie jeżdżą świadomie bo pewnie wali po oczach komunikat z deski . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
|
Wysłany: 08-07-2015, 21:37
|
|
|
mkm napisał/a: | Cały czas staram się wierzyć, że jednak prewencja jest na pierwszym najważniejszym miejscu. |
Ale "zagrożenie" odpowiedzialnością to jest właśnie prewencja. Jeśli wiesz, że Policja poluje na kierowców, że na drogach jest pełno patroli, radarów, fotoradarów, odcinkowych pomiarów prędkości, jeśli wiesz, że skończyła się taryfa ulgowa i praktycznie za byle wykroczenie możesz zostać pozbawiony prawa jazdy na krócej lub dłużej....wtedy jeździsz zgodnie z przepisami - czyli wolniej i zazwyczaj bezpieczniej.
Tisze jediesz dalsze budiesz
W tym wypadku cel uświęca środki. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
_Slawek_
Mitsumaniak

Auto: E-DE3A, 5FNRL
|
Wysłany: 08-07-2015, 21:48
|
|
|
Po pierwsze, odnosząc się do tablic rej., to podobno, tak tylko słyszałem I ujmę to delikatnie - "najmniej poprawnie" poruszają się pojazdy z rejestracjami LZA, LCH, LLU, LU itd
Po drugie, od zmiany przepisów faktycznie da się zauważyć pewne uspokojenie na drogach zarówno w terenie zabudowanym jak i poza nim, aczkolwiek ku mojemu zdziwieniu ostatni weekend na trasie LU-WAWA-LU pokazał, że wszyscy wariaci drogowi jednak jeszcze nie wyginęli Mając jednak okna 10m od 2-pasmówki, na której obowiązuje 50 km/h przyznaję, że zmiana przepisów spowodowała chociaż tyle, że ludzie przestali przekraczać tam 100 km/h
Po trzecie, tak już na marginesie, temat chyba ogólnie pomijany, osobiście jestem przeciwnikiem posiadania CB w aucie, bo dla sporej rzeszy ich użytkowników komunikat o braku miśków na najbliższych 10km oznacza, że można jechać 200 km/h i wyprzedzać gdzie się tylko chce i tylko do tego ten sprzęt im służy. Ale to i tak walka z wiatrakami, bo są teraz Janosiki, Ryśki i inne fajne chłopaki. Jedyna nadzieja w pozytywnym działaniu tych aplikacji, to trolowanie użytkowników informacjami o fałszywych patrolach co 5 km Było by taniej dla budżetu i przy okazji bezpieczniej
Po czwarte, trochę się rządzący zagubili w tej całej sprawie poprawy bezpieczeństwa na drogach... Produkujemy coraz bezpieczniejsze, nowocześniejsze i zdecydowanie coraz szybsze auta...
...po to żeby można było poruszać się nimi coraz wolniej
A te strefy 30 km/h to już jakaś kpina, może w ogóle zamieńmy centra miast w wielkie deptaki otoczone parkingami park & jedź sobie dalej na hulajnodze...
A poniżej jeden z naszych lokalnych absurdów, najpierw setki milionów na dojazd do obwodnicy, aby później postawić ograniczenie do 60 km/h... z powodu hałasu, który nie przekracza wcale norm
http://www.dziennikwschod...-za-glosno.html |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 09-07-2015, 10:39
|
|
|
mkm napisał/a: | JCH, krzychu, pewnych rzeczy nie rozumie | Kto nie rozumie |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
|
Wysłany: 10-07-2015, 04:09
|
|
|
Jacku chodziło mi o Krzycha, ale swoim pytaniem wpisałes się w to "nierozumienie"
Ja tez nie rozumiem... Miało byc lepiej i bezpieczniej...
Cytat: | Wstępny bilans czerwca to 2656 wypadków, 3315 osób rannych i 196 zabitych. W tym samym miesiącu przed rokiem doszło do 3229 wypadków (-573), w których rannych zostało 264 osób (-634), a 264 poniosło śmierć (-68). Jednak w zestawieniu z majem 2015 roku (ostateczny bilans) otrzymujemy o 1 zdarzenie mniej, o 47 poszkodowanych i o 2 zabitych więcej.
Już wstępne dane czynią czerwiec najniebezpieczniejszym miesiącem tego roku pod względem liczby wypadków i osób rannych. Do tej pory najwięcej osób (226) zginęło w marcu. Dane te jeszcze wzrosną po ostatecznym podsumowaniu, które będzie możliwe na koniec lipca. |
źródło: http://www.jedz-bezpieczn...15,20150701.php
a tu tak na marginesie tego, że na "zachodzie" tak jeździmy bezpiecznie, bo mandaty drakońskie
Guzik prawda...
Cytat: | W 2014 roku kierowcy na polskich tablicach rejestracyjnych spowodowali na europejskich drogach 46 681 szkód. To o ponad 2 tys. więcej niż rok wcześniej. |
źródło: http://regiomoto.pl/porta...tg_sport_polacy |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
|
Wysłany: 10-07-2015, 08:07
|
|
|
mkm napisał/a: |
Ja tez nie rozumiem... Miało byc lepiej i bezpieczniej... |
To przeczytaj to co zacytowałeś ze zrozumieniem. Może zrozumiesz, że mniej wypadków, rannych i co najważniejsze 68 więcej żywych to LEPIEJ
A porównując miesiąc do miesiąca zobacz jak było w poprzednich latach. Zawsze czerwiec od maja jest gorszy...
Od cała dyskusja z Tobą, nawet jak podajesz fakty to je odrzucasz...
mkm napisał/a: | a tu tak na marginesie tego, że na "zachodzie" tak jeździmy bezpiecznie, bo mandaty drakońskie
Guzik prawda... |
Posłużę się Twoją retoryką, jest kłamstwo, duże kłamstwo, a potem to już statystyka. |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
|
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 10-07-2015, 10:26
|
|
|
mkm napisał/a: | Jacku chodziło mi o Krzycha, ale swoim pytaniem wpisałes się w to "nierozumienie" | Stosuj zatem prawidłową interpunkcję jeśli chcesz być dobrze zrozumiany |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 10-07-2015, 10:27
|
|
|
A może by tak wrócić do tematu?
Pani poseł, która głosowała za zabieraniem praw jazdy ma zatrzymane uprawnienia:
http://www.tvn24.pl/wrocl...osc,558350.html
Padła ofiarą własnej intrygi. Teraz nikt nie ma immunitetu, nawet sędzia czy poseł, bo kara nakładana jest administracyjnie. |
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
|
Wysłany: 10-07-2015, 13:00
|
|
|
Cytat: | Jechałam na lotnisko. Chyba się zamyśliłam i nie zauważyłam, że przekroczyłam prędkość |
Jakim cudem można się tak "zagapić" Przekroczenie dozwolonej prędkości o 10-15km jestem w stanie zrozumieć gapiostwem, ale w sensie obserwacji drogi a nie prędkościomierza. Nie uwierzę w to, że 103km/h w terenie zabudowanym to gapiostwo, zrobiła to z premedytacją. |
_________________ Życie jest zbyt krótkie, by jeździć Dieslem
Gość --->"Rekińczyk"<---
"spotykając innego uzytkownika Gala to tak
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

|
|
|
|
 |
|
|