|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Matejko 10-04-2006, 13:36 |
bulgotanie w nagrzewnicy |
Autor |
Wiadomość |
endriu [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2006, 09:21
|
|
|
... a jeśli chodzi o dalsze dochodzenie, to czy pomiar ciśnienia na cylindrach coś mi uświadomi w tej kwestii? (czy to ta cholerna uszczelka???)
Co do panewek, pewnie masz rację, natomiast u mnie ubytki są baardzo niewielkie i nawet jeśli płyn idzie w olej, to raczej jest spalany z paliwem, ponieważ nie przybywa mi poziom na miarce oleju - jest stały...od 10 tys.
Ale w kwestii mechaniki samochodowej, a tym bardziej jeśli chodzi o mitsubishi jestem totalnym laikiem!!!
Pozdro! |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 23-03-2006, 09:57
|
|
|
Nie. Pomiar cisnienia cos powie, jak jest katastrofa. Przy delikatnych ubytkach pewnosc uzyskasz dopiero ciscnieniowo testujac glowice i wymieniajac uszczelke.....
Plyn chlodzacy odparowuje z oleju, osady zapychaja filtr, a pod korkiem robi sie maselko..... Odrobina maselka ma prawo zrobic sie w zimne i wilgotne dni na zimnym silniku (kondensacja pary wodnej z powietrza) - ale maselko przy goracym silniku to ewidentny objaw problemow..... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
endriu [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2006, 11:12
|
|
|
... o właśnie! ... masełka nie było latem! a teraz jest wilgoć i tu masz zapewne racje ale zawsze jest to tylko polemika i można zgadywać...
Jednak, jeśli nie było objawu "masełka", a wystąpiło to dopiero teraz, to już coś można wnioskować.
Bartek, z jakiej dzielnicy jesteś, czy Wola jest Ci bliska? |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 23-03-2006, 13:05
|
|
|
W Srodmiesciu pracuje, mieszkam za Praga .... Ale Wola to nie problem |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
|
|
|
 |
endriu [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2006, 16:36
|
|
|
Pracuję na Kasprzaka kończę ok.15.30 mogę podjechać do śródmieścia w jakiś pasujący Ci dzień - może byś coś podpowiedział...
Pozdro! |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Pomógł: 10 razy Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 3205 Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 24-03-2006, 08:40
|
|
|
Zapraszam, moze dzis, ale przed wyjazdem dzynknij do mnie (tel. na privie) |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
|
|
|
 |
endriu [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2006, 16:07
|
|
|
Sorry ale dziś kurde nie mogę.
Jakoś się zdzwonimy w tygodniu po weekendzie...
Pozdro!
P.S.
Byłem dziś w serwisie i popytałem troszkę... (bez wizji lokalnej)
Nie bardzo chcą uwierzyć w uszczelkę-raczej stawiają na pompę, gdzieś od spodu ...jakieś kanaliki, coś, gdzieś...miewają takie przypadki...
Muszę wjechać gdzieś na kanał i obejrzeć spód, ale trochę jeszcze jest zimnawo... |
|
|
|
 |
nakla [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2006, 18:27
|
|
|
Troche stary temat. Ale co do pytania czy jest jakiś korek do odpowietrzania, u mnie jest. Jest taki czerwony korek w przewodzie gumowym który wchodzi przez grodź do kabiny. Kiedyś tez miałem problemy z nagrzewnicą. Jak podniesiecie maske i staniecie przy kole przednim od pasażera to go znajdziecie. Troche go wykręciłe, powietrze zeszło i wszyskto było ok. |
|
|
|
 |
|
|