|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Otwarty przez: Owczar 07-01-2010, 16:05 |
[FAQ] Rozrząd i serwis w Galancie EAxx |
| Autor |
Wiadomość |
TomekN1977
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.0 benzyna
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: Wczoraj 19:00
|
|
|
| właśnie rozbieram rozrządu w autku 2.0 benzyna 2002 i utknąłem na śrubie wału korbowego jest mocno dokręcona. macie jakieś pomysły jak sobie z nią poradzić? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Pomógł: 652 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24498 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: Wczoraj 20:28
|
|
|
Klucz udarowy, mocny. Inna opcja - już opisywana - zdjąć małą osłonę od dołu między skrzynią biegów a silnikiem, założyć tam jakiś gruby wkrętak aby zaparł się wieniec koła zamachowego o obudowę skrzyni i wtedy użyć sporo siły kluczem ręcznym. Tak samo możesz dokręcić.
Ta osłona skrzyni to 2 śrubki jak dobrze pamiętam - 10 i 14 mm łeb. |
|
|
|
 |
TomekN1977
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.0 benzyna
|
Wysłany: Wczoraj 21:52
|
|
|
Poszło kluczem udarowym ale już straciłem trochę nadzieję musiałem pożyczyć pożądny kompresor taki który przynajmniej do 10 bar nabija. Dzięki bardzo za podpowiedź, działam dalej. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Pomógł: 652 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24498 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: Dzisiaj 20:47
|
|
|
| Polecam taki millwauke 1800 Nm na 1/2" - tylko kosztuje dość sporo, zatem nie do jednorazowego użytku... |
|
|
|
 |
|
|
|