|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Carisma] Co po Carismie ? |
Autor |
Wiadomość |
Batmanikus
Mitsumaniak CHORY ALE NATCHNIONY

Auto: Galant VIII / C5
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Sie 2013 Posty: 530 Skąd: Trzcianka
|
Wysłany: 05-10-2017, 17:24
|
|
|
Ech... Co po Carismie... W sumie to widać w mojej stopce. Postanowiłem rozstać się z moją wypieszczoną Carismą (masę pracy i forsy w nią włożyłem), ponieważ była dla mnie za słaba. Na szczęście trafiła do rodziny więc nie zastanawiałem się by się jej pozbyć.
W zamian czekała na mnie Cytryna C5 po kumplu, który akurat też zmieniał pojazd. Citroen C5 kombi, 2.0 lpg 136 KM. Było w niej kilka rzeczy do zrobienia ale ogólnie fajny samochód. Hm... Czy było warto zmienić Carismę na C5? I tak i nie. Na tak - większy samochód, 100 x wygodniejszy (zawieszenie hydroaktywne) i mocniejszy. Na minus: większe spalanie (to oczywiste), kilka bolączek tego modelu, które mam (zacierające się zaciski hamulcowe, awaria światła stop, uszkodzona wiązka przycisku otwierania szyby klapy bagażnika). Dwie ostatnie to pierdoły ale zaciski mnie czekają i kilka groszy pochłoną. Niestety ostatnio szlag trafił piąty bieg i chyba czeka mnie wymiana skrzyni. Niemniej postanowiłem zostawić ten samochód i pozbyć się mojej spontanicznej miłości - amerykańca - Chryslera Neona. Powód? Prozaiczny - nie chcę mieć dwóch sedanów. A to dlatego, że właśnie stałem się właścicielem Galanta VIII 2.0 lpg. Choć rocznik porażający - 1996 to w bardzo dobrym stanie (także od rodziny). Także Galant i Neon w mojej stajni nie idą w parze. Mam zamiar zobić do końca C5, ponieważ planuję oba samochody mieć jeszcze przez 5 lat. Po tym czasie oba idą w świat i na chwilę obedną chciałbym nabyć albo Chryslera Voygera (3.3 lub 3.8) albo Pacyficę (oba w lpg) oraz Opla Frontierę (lub inną "pseudo" terenówkę Kia Sportage, Ford Maverick), ponieważ od niedawna mieszkam na wsi i raczej przyda się coś co stoi wyżej.
Takie plany. A jak będzie? Się poczeka, się zobaczy |
_________________ www.mOTO-batman.pl - moje przygody nie tylko z motocyklem
Mitsubishi Galant VIII 2.0 LPG (2017-...)
Citroen C5 X Break 2.0 LPG (2016-...)
Chrysler Neon II 2.0 SE LPG (2015-2018)
VW Polo II Coupe LPG (2015-2015†)
Mitsubishi Carisma II 1.6 LPG (2013-2016)
Yamaha TDM 900 (2011-2018 :[ )
Yamaha XJ 600 N (2009-2011)
Opel Vectra A 1.6 (2008-...)
Jawa TS 350 (2008-2009) |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 05-10-2017, 17:40
|
|
|
Dzięki takim stereotypom można kupić te autka za atrakcyjne pieniążki. |
|
|
|
 |
kkmaslowski
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 SOHC '97
|
Wysłany: 29-12-2017, 13:20
|
|
|
Ja Carismę wymieniłem na HondęFRV ('08, benzyna 1.8, 140KM). Bardzo praktyczny samochód. |
|
|
|
 |
douen
Forumowicz kierowca

Auto: Carisma II polift 1.8 GDI
|
Wysłany: 03-02-2018, 22:12
|
|
|
Ja jeszcze nie wymieniłem,
ale jeśli będę to robił to wezmę pod uwagę Hyundai i30 z 1.6 GDI-T.
Załóżmy że ładny, w miarę tani, jak na prawie nowe auto i ten 1.6 GDI-T
Zdjęcie zapożyczone z internetów.
PS. Mam jeszcze jeden typ z innej półki cenowej.
Fiat Bravo z silnikiem 1.4 T-jet. Prosta konstrukcja wzbogacona Turbem.
Może też być JTDm, mocowo podobnie jak mała benzyna. Z tą różnicą, że droższy serwis.
Turbo być musi. |
_________________ Gaz do dechy!!!
 |
|
|
|
 |
|
|