|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
MPEG-4 w telewizorze czyli co nas czeka za rok ? |
Autor |
Wiadomość |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 14-04-2018, 14:06
|
|
|
Gwarancja była rozszerzona, wszystko zalatwiane w salonie zgodnie z zaleceniem sprzedawcy, wszystkie naprawy byly wykonywane przez serwis sony, do nich zgłaszane, jezeli nawet naprawial to niezalezny serwis to wzgledem zawartej umowy z sony, wszystko co bylo zepsute bylo naprawiane na zasadzie wymiany uszkodzonego elementu. Ogólem to jestem zawiedzony jakościa/trwaloscia podzespołów, jak na japonska marke troche słabo to wychodzi zwlaszcza na tle tego, że ten TV nie jest uzytkowany jakos intensywnie, nie gra całymi dniami, srednia w okolicy 30 godzin tygodniowo nie jest jakims szokujacym wynikiem. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 14-04-2018, 15:04
|
|
|
Tak no to są lokalne serwisy (osobne firmy naprawiające zazwyczaj wszystkie marki) autoryzowane, ale te lokalne nie cieszyły się dobrą opinią (ciężko wysyłać większe telewizory bez pudełek oryginalnych kurierami do centralnych serwisów)... W każdym razie no cóż też byłbym zawiedziony. Pocieszające jest że jednak gwarancja była dłuższa i telewizor nadal działa, a nie trzeba było kupować nowego. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 14-04-2018, 15:51
|
|
|
Ja nie widziałem problemu aby wysłac TV, bo oryginalny karton mam razem z piankami, zgłoszenie szło do Sony to oni podejmowali wybor czy ma byc kurier czy naprawa na miejscu, wiec debata czy to byl fabryczny serwis czy partner wzgledem tego ze TV nie byl reperowany, tylko dane czesci byly wymieniane - to duzo mniejsza filozofia. Zreszta usluga ma byc wykonana na pewnym standardzie i do tego, a raczej na sama usługe nie moge zglosic jakiegokolwiek sprzeciwu, bo psuły sie podzespoly. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3974 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 15-04-2018, 19:43
|
|
|
Jak już odkopaliście ten temat, to napiszę, że KDL32W5500 - 8 lat bez problemów.
Będzie wymiana, ale musze się zmieścić w szafce 96cm, czyli zostaje 40", aż szkoda że Sony nie robi... |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Pomógł: 68 razy Dołączył: 02 Cze 2005 Posty: 10686 Skąd: okolice Tczewa
|
Wysłany: 15-04-2018, 22:23
|
|
|
Dlaczego w pomorskim Tczew nie odbieram tych nowych kanałów. Zniknęło mi wp i takie tam. Za to netflix chodzi i reszta app na samsungu aż Milo. |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
|
|