Przesunięty przez: mkm 30-10-2011, 23:25 |
E39A Love Story cd.... |
Autor |
Wiadomość |
Ghauri
Nowy Forumowicz Miłośnik JDM

Auto: Galant E39A 2000 Dynamic4 '88
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-09-2012, 15:27
|
|
|
Przekładanie to nie problem. Mam ludzi chętnych do pomocy, którzy znają się na takich akcjach. Miejsce też już mam. Buda od razu idzie cała do malowania - wiadomo. Na dniach będę wiedział w jakim stanie jest ta karoseria ze Śląska - jak jest prosta i nie trzeba łatać za dużo to biorę. Poddam się dopiero wtedy, gdy nie będzie innej opcji... |
|
|
|
 |
moniaquba
Forumowicz UWAGA! OSZUST!
Auto: ZŁODZIEJ I OSZUST
|
Wysłany: 19-09-2012, 16:07
|
|
|
3mam kciuki tak jak ja jak i inni Mitsumaniacy
Działaj i zdawaj relacje:P Ta buda ze śląska jest gdzieś na necie? |
|
|
|
 |
Ghauri
Nowy Forumowicz Miłośnik JDM

Auto: Galant E39A 2000 Dynamic4 '88
|
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 19-09-2012, 20:41
|
|
|
no i pozamiatane. Aż żal czytać co się z nim stało. A tyle lat przejeździł w swoim życiu bez takich niespodzianek. Szkoda |
|
 |
moniaquba
|
Wysłany: 19-09-2012, 20:45
|
|
|
Serek myślę, że kolega wystarczająco cierpi.. Mogłeś auta nie sprzedawać jakiś czas temu.. może byłoby inaczej.. a teraz to trzeba go wesprzeć.. bo i tak nic nie zmienimy. Chociaż wiem że Ci żal.. - to jest jasne....... |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-09-2012, 20:58
|
|
|
no tak, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Z drugiej strony sam napisał, że pędził gdzieś chyba w terenie zabudowanym, co widać na zdjęciach, więc jak to się miało skończyć? Wpisem na forum "dziś zapieprzałem tym miskiem i wiecie co, trzyma się jak przyklejony.." ? Proszę, nie pisz że mogłem go nie sprzedawać bo bronisz go jak by to Twoja rodzina była a jak wiesz Mitsumaniaki nie popierają takiej jazdy, więc zbastuj i zachowaj te wpisy dla siebie.
P.S. Pamiętacie wybryk kolegi Crazy driver na spocie przy Magnolii?
Edit mkm: Da się bez kropek. |
Ostatnio zmieniony przez mkm 19-09-2012, 22:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 19-09-2012, 21:13
|
|
|
Serek napisał/a: |
P.S. Pamiętacie wybryk kolegi Crazy driver na spocie przy Magnolii? |
Wybryk a nie wybryki w gwoli wyjaśnienia. Panowie nie róbmy OT. Czekajmy i patrzmy co dalej z autkiem się stanie. |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
moniaquba
|
Wysłany: 19-09-2012, 21:16
|
|
|
Nie kolego. . . żadna rodzina, nie znam człowieka.. ale da to że wszyscy na niego wsiądziemy? Wyprostuje się ten dach?? Nadwozie? Ja myślę że na przyszłość pojedzie wolniej.. A Ty co? Błędów nigdy nie popełniłeś?? nie jechałeś szybko.. ?? No każdy z nas jest człowiekiem.. Ja czytałem Twoją historię i wiem że boli.. ale czy "wsiadanie" na niego pomoże? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 19-09-2012, 21:18
|
|
|
Naprawialne, jednakże nie na własną ręke tylko przez kogos co ma pojęcie o wykonaniu takich napraw, jezeli auto ma być naprawione metodami doświadczalnymi, to lepiej z nuta goryczy przełknąc strate i sprzedać to auto komuś co o nie zadba we właściwy sposób, zezłomować i rozszabrować to każde auto można |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Pomógł: 58 razy Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 5141 Skąd: Nowy Sącz/Winterthur
|
Wysłany: 19-09-2012, 21:18
|
|
|
Serek napisał/a: | więc zbastuj i zachowaj te wpisy dla siebie. | szczerze i obiektywnie: powinieneś to sam do siebie powiedzieć.
Ghauri, wie co zrobił źle, ma nauczkę i duży problem, więc naprawdę zbędne jest ciągłe jechanie po nim i nie tyczy się to tylko Ciebie Serek,
MM owszem nie popiera takiej jazdy, ale grunt że nikomu nic się nie stało, z drugiej strony uważam, że MM powinni się wspierać w biedzie, a nie kopać leżącego. |
_________________ Życie jest zbyt krótkie, by jeździć Dieslem
Gość --->"Rekińczyk"<---
"spotykając innego uzytkownika Gala to tak
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

|
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-09-2012, 21:34
|
|
|
Z mojej strony napiszę już na spokojnie:
1. moniaquba dzis poruszam się szybszym autem niż ten gal a mimo to nie myślę o tym, by spróbować tego co zrobił Ghauri - nawet napęd na cztery łapy nie zastąpi myślenia.
Przypomniał mi sie wypadek Salety we Wrocławiu, kiedy dla widzów wprowadzono mozliwośc przejażdżki na bocznym fotelu z Saletą za kierownicą WRC. Na pierwszym zakręcie auto wpadło na krawężnik i tyle było z jazdy, o aucie nie wspomnę
2. sveno oczywiście ze ma nauczkę. Raz na jakiś czas ktoś musi coś takiego przejść żeby było na kim psa powiesić i tyle.
Naprawdę szkoda autka mimo, że go sprzedałem. Tyle, że sprzedałem go Mitsumaniakowi co brał udział w rajdach i wie na co mozna sobie pozwolić.
To tyle żeby nie było OT. Mam nadzieję, że jeszcze zobaczę go na drodze. |
|
 |
moniaquba
|
Wysłany: 20-09-2012, 14:32
|
|
|
tomek84 słusznie zwrócił uwagę że do tej białej budy to nie przełożysz.. bo nie zarejestrujesz tego.. :/ |
_________________ UWAGA MA TEGO UŻYTKOWNIKA - OSZUST, OKRADAJĄCY UŻYTKOWNIKÓW PRÓBUJĄCYCH KUPIĆ OD NIEGO CZĘŚCI!!! |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-09-2012, 15:51
|
|
|
moniaquba napisał/a: | tomek84 słusznie zwrócił uwagę że do tej białej budy to nie przełożysz.. bo nie zarejestrujesz tego.. :/ |
Kupując budę z papierami kupujesz część zamienną i na podstawie jej papierów oraz swoich możesz zarejestrować samochód. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|