Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
dealer Gdańsk
Autor Wiadomość
MaciekCi 
Forumowicz

Auto: Lancer '09
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-12-2010, 22:14   

mitsu00 napisał/a:
Dlaczego nie zrobiłeś tego samodzielnie? Instalacja polega na wpięciu wiązki Parrota w kostkę od radia. Plug'n Play. Klick i zrobione. Mnie w Outlanderze instalcja całego zestawu od podstaw zajęła 20 min.
Po pierwsze robiłem to razem z przeglądem, po drugie mechanik zamontował mi mikrofon w oryginalnym miejscu (pod dachem) , sam bym się tego nie podjął. ;) Ogólnie montaż miałem całkowicie za free i cena Parrota była niższa niż na Allegro, bo podobno mają zniżki i umowę z Parrotem, więc ? ;)

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 04-12-2010, 22:38   

MaciekCi napisał/a:

Po pierwsze robiłem to razem z przeglądem, po drugie mechanik zamontował mi mikrofon w oryginalnym miejscu (pod dachem) , sam bym się tego nie podjął. Ogólnie montaż miałem całkowicie za free i cena Parrota była niższa niż na Allegro, bo podobno mają zniżki i umowę z Parrotem, więc ?

Po pierwsze zejdź z tonu trochę kolego..... Nikt cię tu nie krytykuje tylko próbuje pomóc :wink: Po drugie nigdzie wcześniej nie podałeś że instalację miałeś za free. Po trzecie jeslipodpieli ci inicjalnie tylko pod 1 glośnik to zrobili jakąś mega prowizorkę, bo z wiązką Parrota dźwięk idzie od razu przez wszystkie glośniki auta, zgodnie z informacją producenta. I w końcu po czwarte współczuję z powodu Margo i rozczarowania, ale na przyszlość polecam lekture forum nt jakości obsługi w poszczegolnych ASO, zanim zlecisz cokolwiek i gdziekolwiek.

Dominik

MaciekCi 
Forumowicz

Wysłany: 04-12-2010, 22:54   

mitsu00 napisał/a:
Po pierwsze zejdź z tonu trochę kolego..... Nikt cię tu nie krytykuje tylko próbuje pomóc :wink: Po drugie nigdzie wcześniej nie podałeś że instalację miałeś za free. Po trzecie jeslipodpieli ci inicjalnie tylko pod 1 glośnik to zrobili jakąś mega prowizorkę, bo z wiązką Parrota dźwięk idzie od razu przez wszystkie glośniki auta, zgodnie z informacją producenta. I w końcu po czwarte współczuję z powodu Margo i rozczarowania, ale na przyszlość polecam lekture forum nt jakości obsługi w poszczegolnych ASO, zanim zlecisz cokolwiek i gdziekolwiek.
Ależ ależ, gdzie ja się unoszę/ mam zły ton ? ;) W swoim poście wstawiłem wyraźnie dwie emotki " :wink: ", nie uważam, że to był post w jakimś obniosłym tonie - jeśli tak zabrzmiało - wybaczcie, nie miało tak wyjść. :) Szczerze, to ja nie ogarnąłem, bo mechanik się mnie zapytał "montować pod jeden, czy pod wszystkie?" , a ja nie byłem świadomy, że Parrot ma wyjście USB , że będę mógł sobie muzykę z pendriva puścić, błąd na moje własne, nieprzemyślane życzenie. :) Teraz staram się to naprawić. ;)

W sumie mógłbym sam spróbować, ale jeszcze chciałbym uaktywnić trick z otwieraniem szyb z kluczyka, a tego bez softu z ASO chyba sam nie zrobię ? :roll: Nawet jeśli mam ten kabelek ?

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-12-2010, 23:08   

MaciekCi napisał/a:
Szczerze, to ja nie ogarnąłem, bo mechanik się mnie zapytał "montować pod jeden, czy pod wszystkie?" , a ja nie byłem świadomy, że Parrot ma wyjście USB , że będę mógł sobie muzykę z pendriva puścić, błąd na moje własne, nieprzemyślane życzenie. Teraz staram się to naprawić.
Jeśli mechanik zadał ci takie pytanie to na bank wpiął ci BT na krótko bez dedykowanej wiązki Parrota do konkretnego modelu auta. Juz sam taki fakt świadczy o profesjonalnym podejściu do montazu w niesewoim auci :evil: Jesli masz model 9100 to dodatkowo mozesz odtważać pliki z IPODA/Iphona z USB.
[ Dodano: 04-12-2010, 23:14 ]
MaciekCi napisał/a:
ale jeszcze chciałbym uaktywnić trick z otwieraniem szyb z kluczyka, a tego bez softu z ASO chyba sam nie zrobię ?
Nie da się. Domykanie jak najbardziej jeśli masz KOS-a.

Dominik

MaciekCi 
Forumowicz

Wysłany: 05-12-2010, 00:20   

mitsu00 napisał/a:
Jeśli mechanik zadał ci takie pytanie to na bank wpiął ci BT na krótko bez dedykowanej wiązki Parrota do konkretnego modelu auta. Juz sam taki fakt świadczy o profesjonalnym podejściu do montazu w niesewoim auci :evil: Jesli masz model 9100 to dodatkowo mozesz odtważać pliki z IPODA/Iphona z USB.
[ Dodano: 04-12-2010, 23:14 ]
Nie da się. Domykanie jak najbardziej jeśli masz KOS-a.

Czyli jak nie ma wiązki to ogólnie nic nie zrobię ?

Ojj, chyba się mylisz z tym otwieraniem. ;) Domykanie oczywiście działa, a zobacz, co napisał tutejszy Admin czy tam Junior Admin (niestety nie pamiętam który).

Cytat:
Panowie,
W każdym Lancerze CYxA, CXxA i Outlanderze CW#W (do 2011MY) można ustawić otwieranie (tylko przednich) szyb przy pomocy pilota. Zamykać można wszystkie i jest to opcja domyślna.
Jeśli serwis nie wie jak to zrobić to proszę dajcie taką instrukcję:
Wybierz
1.ETACS
2. Special Function
3. Customization
4. Na liście znajdź pozycję "Multi mode" i przy tej opcji wybierz z listy rozwijalnej "P/W: O&C" (Outlander P/W:O&C D/M: O&C)
5. Naciśnij OK

:)

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-12-2010, 00:28   

MaciekCi napisał/a:
Czyli jak nie ma wiązki to ogólnie nic nie zrobię ?

Zrobic mozna wszystko. Pytanie tylko czy się godzisz na kombinatorstwo ze strony ASO, czy na wykonanie tego by the book w/g wytycznych producenta :wink: Poniżej link jak przykładowa instalacja powinna zostać wykonana:
http://www.youtube.com/watch?v=Xep3_y63M8M

Dominik

Odpowiedz do tematu