|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
dealer Gdańsk |
Autor |
Wiadomość |
MaciekCi
Forumowicz

Auto: Lancer '09
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-12-2010, 22:14
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Dlaczego nie zrobiłeś tego samodzielnie? Instalacja polega na wpięciu wiązki Parrota w kostkę od radia. Plug'n Play. Klick i zrobione. Mnie w Outlanderze instalcja całego zestawu od podstaw zajęła 20 min. | Po pierwsze robiłem to razem z przeglądem, po drugie mechanik zamontował mi mikrofon w oryginalnym miejscu (pod dachem) , sam bym się tego nie podjął. Ogólnie montaż miałem całkowicie za free i cena Parrota była niższa niż na Allegro, bo podobno mają zniżki i umowę z Parrotem, więc ? |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 04-12-2010, 22:38
|
|
|
MaciekCi napisał/a: |
Po pierwsze robiłem to razem z przeglądem, po drugie mechanik zamontował mi mikrofon w oryginalnym miejscu (pod dachem) , sam bym się tego nie podjął. Ogólnie montaż miałem całkowicie za free i cena Parrota była niższa niż na Allegro, bo podobno mają zniżki i umowę z Parrotem, więc ? |
Po pierwsze zejdź z tonu trochę kolego..... Nikt cię tu nie krytykuje tylko próbuje pomóc Po drugie nigdzie wcześniej nie podałeś że instalację miałeś za free. Po trzecie jeslipodpieli ci inicjalnie tylko pod 1 glośnik to zrobili jakąś mega prowizorkę, bo z wiązką Parrota dźwięk idzie od razu przez wszystkie glośniki auta, zgodnie z informacją producenta. I w końcu po czwarte współczuję z powodu Margo i rozczarowania, ale na przyszlość polecam lekture forum nt jakości obsługi w poszczegolnych ASO, zanim zlecisz cokolwiek i gdziekolwiek. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
MaciekCi
Forumowicz

|
Wysłany: 04-12-2010, 22:54
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Po pierwsze zejdź z tonu trochę kolego..... Nikt cię tu nie krytykuje tylko próbuje pomóc Po drugie nigdzie wcześniej nie podałeś że instalację miałeś za free. Po trzecie jeslipodpieli ci inicjalnie tylko pod 1 glośnik to zrobili jakąś mega prowizorkę, bo z wiązką Parrota dźwięk idzie od razu przez wszystkie glośniki auta, zgodnie z informacją producenta. I w końcu po czwarte współczuję z powodu Margo i rozczarowania, ale na przyszlość polecam lekture forum nt jakości obsługi w poszczegolnych ASO, zanim zlecisz cokolwiek i gdziekolwiek. | Ależ ależ, gdzie ja się unoszę/ mam zły ton ? W swoim poście wstawiłem wyraźnie dwie emotki " ", nie uważam, że to był post w jakimś obniosłym tonie - jeśli tak zabrzmiało - wybaczcie, nie miało tak wyjść. Szczerze, to ja nie ogarnąłem, bo mechanik się mnie zapytał "montować pod jeden, czy pod wszystkie?" , a ja nie byłem świadomy, że Parrot ma wyjście USB , że będę mógł sobie muzykę z pendriva puścić, błąd na moje własne, nieprzemyślane życzenie. Teraz staram się to naprawić.
W sumie mógłbym sam spróbować, ale jeszcze chciałbym uaktywnić trick z otwieraniem szyb z kluczyka, a tego bez softu z ASO chyba sam nie zrobię ? Nawet jeśli mam ten kabelek ? |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 04-12-2010, 23:08
|
|
|
MaciekCi napisał/a: | Szczerze, to ja nie ogarnąłem, bo mechanik się mnie zapytał "montować pod jeden, czy pod wszystkie?" , a ja nie byłem świadomy, że Parrot ma wyjście USB , że będę mógł sobie muzykę z pendriva puścić, błąd na moje własne, nieprzemyślane życzenie. Teraz staram się to naprawić. | Jeśli mechanik zadał ci takie pytanie to na bank wpiął ci BT na krótko bez dedykowanej wiązki Parrota do konkretnego modelu auta. Juz sam taki fakt świadczy o profesjonalnym podejściu do montazu w niesewoim auci Jesli masz model 9100 to dodatkowo mozesz odtważać pliki z IPODA/Iphona z USB.
[ Dodano: 04-12-2010, 23:14 ]
MaciekCi napisał/a: | ale jeszcze chciałbym uaktywnić trick z otwieraniem szyb z kluczyka, a tego bez softu z ASO chyba sam nie zrobię ? | Nie da się. Domykanie jak najbardziej jeśli masz KOS-a. |
Dominik |
|
|
|
 |
MaciekCi
Forumowicz

|
Wysłany: 05-12-2010, 00:20
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Jeśli mechanik zadał ci takie pytanie to na bank wpiął ci BT na krótko bez dedykowanej wiązki Parrota do konkretnego modelu auta. Juz sam taki fakt świadczy o profesjonalnym podejściu do montazu w niesewoim auci Jesli masz model 9100 to dodatkowo mozesz odtważać pliki z IPODA/Iphona z USB.
[ Dodano: 04-12-2010, 23:14 ]
Nie da się. Domykanie jak najbardziej jeśli masz KOS-a. |
Czyli jak nie ma wiązki to ogólnie nic nie zrobię ?
Ojj, chyba się mylisz z tym otwieraniem. Domykanie oczywiście działa, a zobacz, co napisał tutejszy Admin czy tam Junior Admin (niestety nie pamiętam który).
Cytat: | Panowie,
W każdym Lancerze CYxA, CXxA i Outlanderze CW#W (do 2011MY) można ustawić otwieranie (tylko przednich) szyb przy pomocy pilota. Zamykać można wszystkie i jest to opcja domyślna.
Jeśli serwis nie wie jak to zrobić to proszę dajcie taką instrukcję:
Wybierz
1.ETACS
2. Special Function
3. Customization
4. Na liście znajdź pozycję "Multi mode" i przy tej opcji wybierz z listy rozwijalnej "P/W: O&C" (Outlander P/W:O&C D/M: O&C)
5. Naciśnij OK |
|
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 05-12-2010, 00:28
|
|
|
MaciekCi napisał/a: | Czyli jak nie ma wiązki to ogólnie nic nie zrobię ? |
Zrobic mozna wszystko. Pytanie tylko czy się godzisz na kombinatorstwo ze strony ASO, czy na wykonanie tego by the book w/g wytycznych producenta Poniżej link jak przykładowa instalacja powinna zostać wykonana:
http://www.youtube.com/watch?v=Xep3_y63M8M |
Dominik |
|
|
|
 |
|
|