Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA5x] Galant 2.5 Avance - przygotowanie przed podróżą
Autor Wiadomość
crushyna 
Nowy Forumowicz

Auto: Avance 2.5 V6 kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-03-2018, 12:03   

mah00ni napisał/a:
W przypadku kolegi crushyna, który ma do przejechania 3 tyś km (nie wiadomo czy w jedną stronę czy tam i z powrotem 3 tyś), te 250/350 km to małe pocieszenie. Nieważne to wszystko, dlatego że Miski się nie psują:)

Już liczone w dwie strony ;)

Ok, może trochę przesadzam(y) z tymi ubezpieczeniami, aczkolwiek przesiadłem się właśnie z Saaba, w którym niezawodność była na bardzo żenującym poziomie.

Wyjazd nad morze - martwy wysprzęglik
Wyjazd do Pragi - dziura w turbinie
Wyjazd w Sudety - martwa kaseta zapłonowa (na szczęście 2km od domu...)
Wyjazd nad jezioro (100km :rolleyes: ) - martwa pompa paliwa.

Więc no. Jestem przyzwyczajony do braku niezawodności :)

Wyjazd planowany jest na 10 dni, docelowo Słowenia, Chorwacja (najdalej do Dubrownika) i możliwe, że kawałek Bośni i Hercegowiny.
Co by w takim założeniu było najbardziej opłacalne?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 22-03-2018, 15:26   

crushyna napisał/a:
Saaba, w którym niezawodność była na bardzo żenującym poziomie
jest tu na forum parę osób, które pewnie by miały inne zdanie - w sensie, że przesiadając się z rekina na saaba odczuły poprawę niezawodności
a jedyne na co narzekały to na tandetną jakość plastików (które trzeba było rozebrać, podkleić filcem jak w Galancie i złożyć) oraz prawdziwie podłą jakość skór

crushyna 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-03-2018, 15:34   

Krzyzak napisał/a:
crushyna napisał/a:
Saaba, w którym niezawodność była na bardzo żenującym poziomie
jest tu na forum parę osób, które pewnie by miały inne zdanie - w sensie, że przesiadając się z rekina na saaba odczuły poprawę niezawodności
a jedyne na co narzekały to na tandetną jakość plastików (które trzeba było rozebrać, podkleić filcem jak w Galancie i złożyć) oraz prawdziwie podłą jakość skór

Wiesz, mój przez pierwsze pół roku też jeździł pięknie i niezawodnie ^^
A przez kolejne 3,5 roku władowałem w niego prawie 9000 zł - żeby jeździł (same naprawy!).
Co gorsza - usterki które wymieniłem w zasadzie unieruchamiają samochód xD

Oczywiście nowy nabywca mojego Saaba będzie miał spokój przez jakieś 2-3 kolejne lata, bo wszystkie klasyczne bolączki już naprawiłem :rolleyes:

larelijux 
Mitsumaniak

Auto: -
Wysłany: 22-03-2018, 22:53   

Znajomy też miał Saaba, psuło się tam wszystko co się dało. Poza tym, nikt nie chciał tego potem kupić i poszło za chyba 4000 pln. Pod koniec jeszcze wyszło, że miał zgniłe podłużnice :lol:

crushyna 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-03-2018, 16:05   

larelijux napisał/a:
Znajomy też miał Saaba, psuło się tam wszystko co się dało. Poza tym, nikt nie chciał tego potem kupić i poszło za chyba 4000 pln. Pod koniec jeszcze wyszło, że miał zgniłe podłużnice :lol:

Fakt faktem - przyjemność z prowadzenia niesamowita.
220 koni w samochodzie ważącym 1400kg i wielkości Opla Astry robi robotę.
Taka trochę wygodniejsza i lepiej wyposażona wersja Subaru Imprezy, tylko bez poziomego silnika i napędu na 4 koła ;)
A w trasie i w pełnym załadunku jechało taniej niż dowolna wersja 1.9TDI ;) (na LPG rzecz jasna).

Ale wracając do tematu:
Uwzględniając mojego wcześniejszego posta - z dystansem i celami podróży - u jakiego ubezpieczyciela szukać oferty?
Jakieś przybliżone kwoty, żeby się nie naciąć?

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 23-03-2018, 17:02   

Przejdź się po kilku agentach, popytaj. Zacznij od tego, gdzie kupowałeś OC do samochodu, bo w "swojej" firmie ubezpieczeniowej powinieneś mieć taniej (chociaż nie jest to regułą).
Po necie tez możesz poszukać.
Tu masz takie ogólne poradniki :
http://www.auto-swiat.pl/...sistance/zkcgdr
https://ubezpieczamy-auto.pl/ubezpieczenie-assistance/
http://www.odkrywamyubezp...ance-dla-siebie

Odpowiedz do tematu