|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] MITSUBISHI GALANT 2.5 V6 AVANCE - AUTOMAT - SEDA |
Autor |
Wiadomość |
BlueArrow91
Nowy Forumowicz
Auto: Nissan Primera P10
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-10-2018, 17:43
|
|
|
Klik
A ten egzemplarz? |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 21-10-2018, 18:04
|
|
|
Żarty sobie robisz? Tu już kogoś ostro fantazja poniosła
Ranty wstawione beznadziejnie, odcinka lakieru bije po oczach, zawieszenie wyje jak koza i kasa z księżyca.
Coraz więcej Januszy byznesu w temacie "Galant" |
|
|
|
 |
larelijux
Mitsumaniak

Auto: -
Pomógł: 14 razy Dołączył: 04 Paź 2015 Posty: 810 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 21-10-2018, 18:24
|
|
|
Polecam omijać wszelkie ogłoszenia, strony, portale ogłoszeniowe na których pojawia się za dużo haseł typu "klasyk", "youngtimer", "dla konesera", "dla pasjonata". Na start wchodzi przebitka 30% od prawidłowej ceny.
Nie żebym był jakiś anty, ale za 17k można kupić auta lepsze pod wieloma względami od Galanta, za tego z ogłoszenia można by dać z 12, nic specjalnego... Jak chcesz szukać egzemplarzy w tej cenie to szukaj takich z wieloletnią historią w Polsce i dokumentacją, najlepiej tutaj na forum |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 21-10-2018, 18:35
|
|
|
BlueArrow91 napisał/a: | A ten egzemplarz? | Przede wszystkim walony w tył (klapa tylna w ogóle nie licuje się z tylnym prawym błotnikiem) i widoczna konkretna korozja na dolnym rancie tylnych prawych drzwi. Podwozie bardzo ładne. larelijux napisał/a: | za 17k można kupić auta lepsze pod wieloma względami od Galanta | Niestety żadne nie dorośnie mu do pięt wyglądem, także coś za coś |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 21-10-2018, 18:36
|
|
|
BlueArrow91, pierwsza podstawowa sprawa - nie patrz kto sprzedaje i za ile sprzedaje - patrz z czym sobie dasz radę, a co puści Cię z torbami.
Kaźdy mechanik lubi być pierwszy - nie lubi po kimś poprawiać
Zwróć uwagę na szpary drzwi tył - błotnik (po obu stronach), popatrz na cofnięcie koła (lewy tył), wreszcie popatrz na różne odcienie lakieru.
Potem popatrz na dokumentację - zwłaszcza na kolor długopisu i charakter pisma.
Jak chcesz auto na pół roku to luz - targuj i kupuj - w najgorszym wypadku stracisz kilka tysięcy przy odsprzedaży, ale jak szukasz auta na dłużej to niestety z czasem będą koszty.
Niestety nie wybrałeś sobie "łatwego" w zakupie auta - zawsze o dobrego Galanta było ciężko, a teraz gdy najmłodszy ma 15lat i burzliwy żywot na drogach to wcale nie jest łatwiej
Patrzyłeś po portalach holenderskich, niemieckich? |
|
|
|
 |
larelijux
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-10-2018, 18:56
|
|
|
Hugo, kwestia gustu - o dziwo jest sporo ludzi, którym podoba się BMW X6 czy Merc GLE. Galant faktycznie urodą grzeszy, szczególnie z przodu, aczkolwiek nie jest jakimś niedoścignionym arcydziełem. Skupiając się jednak na kwestiach mniej subiektywnych, za 17k można kupić auto mniej rdzewiejące, z lepszym wyposażeniem, z ciekawszymi dostępnymi wersjami silnikowymi, świeższe. I również może się podobać swojemu właścicielowi na tyle, że będzie się za nim odwracał. Nie mówię, żeby nie brać Gala za 17 - bo może faktycznie być egzemplarz który jest tego warty i osoba, która chciałaby tyle na niego poświęcić. Ten z ogłoszenia na pewno nim nie jest |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 21-10-2018, 19:01
|
|
|
larelijux napisał/a: | za 17k można kupić auto mniej rdzewiejące, z lepszym wyposażeniem, z ciekawszymi dostępnymi wersjami silnikowymi, świeższe. |
Zgodzę się tylko ze stwierdzeniem "świeższe".
Co do rdzy to i tak nie jest źle. Jak widzę auta pogniłe z roczników od 2010 - to uwierz mi, że Galant zły nie jest
Przewaga "nowszych" jest taka, że rdzę widać dopiero na podnośniku, bo to co widoczne ma śliczne plastikowe maskownice |
|
|
|
 |
larelijux
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-10-2018, 19:14
|
|
|
mkm, według mnie jednak jest słabo, błotniki czy progi dałoby się przeżyć, ale gnicie kielichów to trochę zbyt wiele. Nie wątpię, że nowsze samochody gniją bardziej, aczkolwiek w latach bliższych 2000 wychodziły auta z bardziej trwałą blachą. A czemu nie zgodzisz się z wyposażeniem? Już w tamtych czasach choćby podstawowe komputery pokładowe zdarzały się dość często, nawigacja z ekranem, bagażnik na przycisk na pilocie, moduły komfortu z domykaniem szyb czy lusterek. Niby pierdoły, ale życie to trochę ułatwia. Nie wiem czemu nie zgodzisz się też z ciekawszymi wersjami silnikowymi, choćby "nudne" francuzy wychodziły z 3.0 V6. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 21-10-2018, 19:37
|
|
|
larelijux, no właśnie jest słabo. Weź pod uwagę, że nawet ten srebrny Galant na pierwszy rzut oka powinien być super, ajak się przyglądniesz...
W innych markach jest jeszcze "ciekawiej".
Spróbuj kupić dobrze wysposażoną E39-tkę, Mercedesa "okulara", Audi A6, Alfę 156 lub z japończyków Accorda, Primerę, Avensisa
Nie jest różowo |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 21-10-2018, 20:16
|
|
|
wersja 'avans' - kiedy do avance brakuje chociażby dużego garba na masce...
ogólnie auto dość ładne, trochę ta rdza na kielichu psuje efekt bo to jest na już do zrobionia
poza tym duży pakiet startowy z wymianą wszystkiego eksploatacyjnego, trzeba liczyć ze 3-4 tys zł
nigdy bym nie kupił auta z tymi szmatami zamiast skóry, czarnej skóry |
|
|
|
 |
misza116
Mitsumaniak
Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
|
Wysłany: 21-10-2018, 21:05
|
|
|
Po roku szukania następcy gala V6 w tiptronicu - zakupiłem wczoraj kolejnego gala w tiptronicu.
Przy budżecie do 15 tys. wszelkie próby zmiany kończą się tym, że zataczam koło i wracam do gala
Styrane E39, loteria z multitronicami w Audi, słabe skrzynie w V70, a rozsądny Accord VII w tej cenie raczej nie istnieje
Do 15 tys. - uderzałbym w gala, ale powyżej można już znaleźć ciekawszą alternatywę.
Ciekawszą, nie oznacza niestety ładniejszą |
|
|
|
 |
Ajron
Forumowicz

Auto: EA5A 1999 AT i EC5W 1997 AT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2018 Posty: 193 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22-10-2018, 16:59
|
|
|
Tego Galanta z Sandomierza, Avance, który był stuknięty w klapę, widziałem jeszcze przed naprawą - nie ma się co bać, tylko klapa miała wgniotkę. Z tego, co mi wiadomo, to cena też jest do negocjacji, generalnie sprzedawcę polecam, a o samym aucie nie mogę się wiele więcej wypowiedzieć - wymieniona klapa to nie tragedia, za to ręczę |
|
 |
BlueArrow91
Nowy Forumowicz
Auto: Nissan Primera P10
|
Wysłany: 23-10-2018, 08:03
|
|
|
A może jest tutaj jakiś MitsuManiak, który w najbliższym czasie planuje rozstać się ze swoim Galantem? Ja szukam auta do kupienia w okolicach kwietnia, bo wtedy stare autko rusza w swoją ostatnią podróż |
|
|
|
 |
Ajron
Forumowicz

Auto: EA5A 1999 AT i EC5W 1997 AT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2018 Posty: 193 Skąd: Warszawa
|
|
|