Przesunięty przez: swinks_UK 08-02-2009, 01:59 |
6A13TT CO? JAK, GDZIE, KIEDY??? |
Autor |
Wiadomość |
Nevman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2007, 22:17
|
|
|
Całokształt. U mnie w firmie każdy zarabia zgodnie ze swoim stanowiskiem a nie narodowością a pracuje u nas około 50 - 70 polaków.
Co prawda jak już wspomniałem Londyn to inna sprawa, tam naprawdę zarabia się więcej ale koszty sa nieporównywalne. Wynajęcie mieszkania 2 sypialnie + salon kosztuje 1000Ł + . Im bliżej centrum tym drożej. Tam naprawdę wszystko jest droższe. Różnica jest nawet większa niż między średnim polskim miastem a Warszawą.
Średnio pracująca osoba fizyczna nie ma szans zarobić 2000Ł netto, chyba że naprawdę pracuje po 12h/dzień + weekendy na rusztowaniu i do tego "na lewo" (tam akurat dobrze płacą ) |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2007, 22:21
|
|
|
Wszedzie prawie tak jest w "wielkim świecie". Ja mieszkałem w Usa i płaciłem 100$ za tydzień za pokoj z łazienką i kuchnia Koszty utrzymania wieksze ale zarabia sie tez wiecej i nie ma co przeliczac na złotówki to bo wszystko nie ma odniesienia
Inny świat, inne pieniądze, inne realia
W staanch jezdzilem kilkoma samochodami- Mitsu Eclipsem, Fordem Bronco i explorerem i płaciłem za galon 1,50 przed wyjazdem była po 2,40$ za galon - jezdziłem autem i nie miałem zielonego pojecia ile palą na 100km bo paliwo było tanie
I tak jak napisał Krzyżak- zarabiasz $ ale i wydajesz $, zarabiasz funty wydajesz funty |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24264 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 10-05-2007, 12:03
|
|
|
Nevman1, dyskusja troche odbiegla od pierwotnego tematu, ale wez tez pod uwage, ze jak sie liczy srednia krajowa pensje, to bierze sie pod uwage caly kraj. U nas jest to jakies 2600 zl brutto i nikt Warszawy (w ktorej zarabia sie najwiecej, bo jest stolica jak Lodnyn) nie odlicza. To nic, ze moi znajomi zarabiaja po 10 000 brutto, a inni po 1500 brutto. Liczy sie srednia. To, ze srednia zarobkow lekarzy w UK wynosi 120 tys Ł rocznie (a max. zarobki siega cwierc miliona) tez liczy sie do ich sredniej krajowej. Minimalna placa wynosila tam ponad 850 Ł miesiecznie w 2006 r. To sa dane statystyczne. A srednia placa w UK to 2900 Ł miesiecznie - sprawdz w internecie jak nie wierzysz. |
|
|
|
 |
Nevman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 12:15
|
|
|
kwota zgadza się z tym że brutto a to robi sporą różnicę a statystyka niestety nie oddaje rzeczywistości. Myślę że naprawdę odbieglismy od tematu i nie ma co dalej tego ciągnąć. Mieszkam tu juz sporo czasu i wiele widziałem a konkluzją tego jest to że na paliwo do furki starcza |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 13:01
|
|
|
Cytat: | to robi sporą różnicę a statystyka niestety nie oddaje rzeczywistości |
W Polsc jest tak samo. Nigdy średnia nie odzwierciedla rzeczywistości. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24264 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 10-05-2007, 13:08
|
|
|
ale jakies dane do porowniania musimy wziac - stad wzialem srednie zarobki brutto w Polsce i srednie zarobki brutto w UK |
|
|
|
 |
Nevman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 15:16
|
|
|
Zgadza się tylko powiedz szczerze ilu znasz ludzi którzy zarabiają średnią krajową + ???
Bo ja niewielu czy tu czy tam. |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 10-05-2007, 21:59
|
|
|
Nevman1, ten egzemplarz co masz był do niedawna na e-bay'u za 8,999 paund prawda |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
Nevman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 22:08
|
|
|
roch_27 napisał/a: | Nevman1, ten egzemplarz co masz był do niedawna na e-bay'u za 8,999 paund prawda |
Mozliwe, nie wiem. Nie kupiłem z ebay-a (nigdy chyba nie kupiłbym auta z aukcji )
Kupiłem z komisu i oddałem w rozliczeniu swoją Hondę (Accord 2.0l VTEC).
Po auto jechałem okolo 200km ale było warto
Wiem ze jest do sprzedania jeszcze jeden za podobną cenę ale bordowy i mimo iz sprzedawca utrzymuje że to tez RalliArt to jednak jest to auto ze "zwykłym" wnetrzem. |
|
|
|
 |
wisnia2204 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2007, 22:43
|
|
|
to prawda ze zarobki w angli nie sa takie super wszysko zalezy od rodzaju pracy stopnia jezyka i calej reszty i glownie szczescie co do zycia koledzy maja racje londyn za drogi ale place ida powoli w dol dlatego ze jest nas tu obcych coraz wiecej i jak nie ma na chleb to sie robi za cokolwiek mieszkam tu troche i znam zycie tu i wam powiem zeby zyc tu z rodzina na poziomie to te 2000funtow wam zabraknie ale to mowie z wlasnego doswiadczenia lecz nie ukrywam lepiej tu, jak u kaczorow zreszta wpadnijcie tu popracujcie i sie przekonacie jak tu jest piszmy o fajnych furach a nie o zyciu bo az glowa peka |
|
|
|
 |
Nevman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2007, 22:53
|
|
|
Dokładnie Wiśnia!
Wszyscy mówią "wy tam dużo zarabiacie". I faktycznie dużo w przeliczeniu na PLN ale jeśli trzeba się tu za to u3mać to robi się mało. Sam wiesz ile kosztuje wynajęcie mieszkania. Moznaby wynająć taniej alew takich warunkach nie da się długo mieszkać, szczególnie z rodziną.
Do kaczoruf natomiast i tak nie wracam
Faktycznie szkoda na to marnować forum. Powrócmy do fur. Wisnia jedziesz może na JapFest w Castle Combe?
Więcej info w dziale zloty.
Pozdro |
|
|
|
 |
wisnia2204 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2007, 23:02
|
|
|
nevman 1 jak masz skype do wal tera moj to wisnia2204 |
|
|
|
 |
Nevman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2007, 23:26
|
|
|
OK napisałem ale i tak siedze na skype bardzo rzadko. |
|
|
|
 |
DamianBlue
Mitsumaniak vel FURIAN

Auto: Galant'97 2,5 V6 24V Automat
|
Wysłany: 13-05-2007, 23:47
|
|
|
Czy mi się wydaje, czy VR-4 mam heble od Porsche??? |
_________________ Polonez Caro Plus'97 1,6 GLI ]:->
Galant'97 2,5 V6 Automat |
|
|
|
 |
Nevman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2007, 00:00
|
|
|
W standardzie nie natomiast wielu właścicieli a szczególnie ci którzy jeżdżą autami na tor (ja również niedługo jak uzbieram troche kasy) wymienia standardowe zaciski na cztero- lub sześciotłoczkowe brembo od EVO lub podobnej klasy.
Od Porsche natomiast jest automatyczna skrzynia z tiptronicem. |
|
|
|
 |
|