[ALL] Stukot przy skręcaniu |
Autor |
Wiadomość |
iza_kulpan
Mitsumaniak Kocham Mitsubishi :)

Auto: Colt C50 GLXi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-02-2009, 15:04
|
|
|
Jeśli tak mają wyglądać zaloty to ja się na to nie piszę
A lać go nie będę bo szkoda mi rąk Czekam aż spotkam go na mieście gdzieś przed sobą i mu wjadę w tył auta |
_________________ Jedyna moja miłość - Mitsubishi |
|
|
|
 |
Qbatcz
Mitsumaniak life is good!!

Auto: colt cj0
|
Wysłany: 21-02-2009, 15:48
|
|
|
jak mu wiedziesz w tył to Ty będziesz miała większe straty... lepiej jedź przed nim i ostro zahamuj nie dość że szkody duże to jeszcze pewnie z jego winy tak jest prawie zawsze, jak ktoś wiedzie w tył to jest jego wina bo nie zachował bezpiecznej odległości |
_________________ jak mogę to pomogę.. jak nie.. to nie
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
Makos
Mitsumaniak Panzermeister

Auto: Renault Megane Classic '97
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Lip 2008 Posty: 189 Skąd: Świebodzin
|
Wysłany: 21-02-2009, 16:11
|
|
|
Ale wtedy będzie, że znowu to on wjechał w izę, już czwarty raz A wracając do tematu to ja też stawiam, że przegub jest do wymiany. Stuki tak jak mówi Hugo, do wymiany mogą się kwalifikować gumowe tuleje wahacza, przy okazji można od razu sworznie wymienić skoro wahacz będzie na wierzchu i na dłuższy czas spokój |
|
|
|
 |
iza_kulpan

|
Wysłany: 21-02-2009, 16:26
|
|
|
Hyhy ja już mu dam taką bezpieczną odległość że będzie mnie do końca życia unikać Dziewczyny też potrafią pokazać pazurki W ogóle fajny tekst Makos "Ale wtedy będzie, że znowu to on wjechał w izę, już czwarty raz " ;);)
Ale chyba da się jeździć z tym stukotem co ? |
|
|
|
 |
Makos
Mitsumaniak Panzermeister

Auto: Renault Megane Classic '97
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Lip 2008 Posty: 189 Skąd: Świebodzin
|
Wysłany: 21-02-2009, 16:32
|
|
|
Jeździć się da, pytanie tylko jak długo Jak mi zawieszenie stukało to nie czekałem tylko wymieniałem od razu, strasznie mnie to wkurzało, tym bardziej że z dnia na dzień się pogarszało. A po wymianie komfort jazdy nie do porównania. |
|
|
|
 |
iza_kulpan

|
Wysłany: 21-02-2009, 17:47
|
|
|
Dla mnie samym komfortem jest jeżdżenie autem Jakoś na wiosnę będę musiała to naprawić Tylko szkoda że dokładnie nie wiem co to może być bo ja zawsze sama wszystko wymieniam |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 522 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21959 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 21-02-2009, 18:14
|
|
|
iza_kulpan napisał/a: | Tylko szkoda że dokładnie nie wiem co to może być bo ja zawsze sama wszystko wymieniam | Trudno nam będzie powiedzieć Tobie przez internet co to stuka na 100%, wiec może podjedź do mechanika, niech weźmie kawał łoma i posprawdza czy nie ma luzów na tulejach wahaczy i sworzniach.
P.S. Chciałbym zobaczyć jak kobieta wykonuje wyżej opisaną naprawę w aucie |
|
|
|
 |
iza_kulpan

|
Wysłany: 21-02-2009, 20:15
|
|
|
Hugo napisał/a: | P.S. Chciałbym zobaczyć jak kobieta wykonuje wyżej opisaną naprawę w aucie |
Jak na kobietę dużo potrafię zrobić Ale wszystko zawsze było na metodzie prób i błędów Ale za wymianę przegubu to chyba bym się nie wzięła Choć u mnie to różnie bywa |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 522 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21959 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 21-02-2009, 21:04
|
|
|
iza_kulpan napisał/a: | Jak na kobietę dużo potrafię zrobić Ale wszystko zawsze było na metodzie prób i błędów Ale za wymianę przegubu to chyba bym się nie wzięła Choć u mnie to różnie bywa | Niesamowite. |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2009, 05:05
|
|
|
karolgt napisał/a: | zgrzyt jak pękającej deski ? (drewna ) jeśli tak, to jak u mnie - zwrotnica (piasta) do wymiany. |
chyba jestem kolejny... ale ten dźwięk pojawia trochę kiedy indziej mianowicie jak mocno zahamuje na wstecznym, albo bardzo mocno przy jeździe na wprost lecz nie jest to cały czas tylko w momęcie kiedy auto już prawie stoi, taka ostatnia faza hamowania, wtedy sobie zgrzytnie i spokój, nie wiem jeszcze czy na zimnych hamulach też tak jest ale jutro zbadam sprawę... aha auto idzie jak po sznurku, zgrzyt jest tylko z lewej strony, a w zawieszeniu nie wymieniałem jeszcze tylko amorka, sprężyny i mocowania amorka. oba wahacze nowe, tak samo końcówki drążków, drążki, łączniki stabilizatora. stare zostały tylko zwrotnice... heh... może na początek jednak samo łożysko kupić ? |
|
|
|
 |
|