Zamknięty przez: Marcin-Krak 08-08-2011, 08:15 |
Do Wszystkich Typujących |
Typer składkowy ? |
Tak - kazdy chetny wplaca 10 pln |
|
26% |
[ 4 ] |
Tak - kazdy chetny wplaca dowolna kwote |
|
6% |
[ 1 ] |
Nie - gramy bez zadnej kasy |
|
60% |
[ 9 ] |
Mi tam bez roznicy |
|
6% |
[ 1 ] |
|
Głosowań: 15 |
Wszystkich Głosów: 15 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-07-2007, 13:58
|
|
|
Inferno:
Majac glownie na mysli dobro typera i zabawe w nim ( a wiadomo ze im wiecej ludzi tymbardziej przy nowej punktacji tym ciekawiej ) mysle ze jednak ucierpi. Ci co graja od poczatku i udzielaja sie aktywnie na forum beda grali nie wazne co by sie dzialo. Jednak reszta a przede wszystkim nowi moga sie teraz nie zdecydowac.
Sruba napisał/a: | jezeli nawet fundusz zarobilby w skali tych kilk miesiecy 3 zl to warto bo 103, to wiecej niz 100. |
To jeszcze trzeba zaplacic zdaje sie 19% podatku od tych 3zl
Nie wiem jak jest w przypadku funduszy bo ja sie bawie w akcje, ale jeszcze prowizja kupna/sprzedazy |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
|
Wysłany: 29-07-2007, 14:02
|
|
|
harpagan napisał/a: | ale jeszcze prowizja kupna/sprzedazy |
nie ma
napisalem o tym w poprzednim poscie.
[ Dodano: 29-07-2007, 14:02 ]
co do reszty - harp 100 % poparcia. |
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2007, 14:06
|
|
|
Po przemyśleniu jednak tez jestem na nie. To tylko może wprowadzic niepotrzebne kłutnie. Np tak jak ostatnio z walkowerem jednej z druzyn, nie moglismy dojśc do porozumienia jaki wynik uznać za słuszny, a tu jeszcze dojdzie myśl o kasie. To może się skończyć zamieszkami na stadionie
Teraz też jestem na nie. |
|
|
|
 |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
|
Wysłany: 29-07-2007, 14:10
|
|
|
Ficu865 napisał/a: | tak jak ostatnio z walkowerem jednej z druzyn, nie moglismy dojśc do porozumienia |
teraz takie rzeczy ustalimy przed sezonem |
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2007, 14:29
|
|
|
Cytat: | Harpagan: nic podobnego. Bawimy sie jak do tej pory, a to male wsparcie z naszej strony jest niejako przy okazji. Moim zdaniem warto i nikt na tym nie ucierpi - przeciwnie. Bawiac sie, zrobimy cos pozytecznego. I nie ma co spekulowac, czy ktos sie wystraszy czy tez nie - po to wlasnie robimy ankiete. |
No ja sie zgdzam z Inferno no ale skoro nie to nie - to ma byc przyjemność i zabawa............ zadecyduje większość. |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
|
Wysłany: 30-07-2007, 21:13
|
|
|
ehhh Panowie ktoś napisał że jesteśmy tutaj wielką rodziną wiec powinnismy się darzyć zaufaniem...z tego co czytam to boimy się przekażać symboliczą złotówkę na cele dobroczynne...zamiast kupić browarka możemy komuś pomóc...te pieniądze możemy wpłacić dopiero po zakończeniu typera i w tym samym dniu przelać na jakiś konto np. domu dziecka wiec % nie urosną... co do odstraszania ludzi to chyba lekka przesada, przez te kilka miesięcy raczej zdołamy uzbierać te 10 zł czy na ile ustalimy kwotę...ale nie bede się narzucał... skoro nie zbieramy kasy to proponuje zamknąć temat bo do niczego nie doprowadzi ...pozdrawiam |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
inferno
Mitsumaniak Jednostka aspołeczna

Auto: Volvo S80 '01 2,4
|
Wysłany: 31-07-2007, 07:23
|
|
|
Ankieta jeszcze trwa. Co do zbierania kasy - mysle, ze dramatyzujecie. Klotnie o co? Pretensje o co? Przeciez nikt nie bedzie sie czul wyalienowany tylko z tego powodu, ze nie wplacil. Podkreslam raz jeszcze, ze podstawa jest zabawa, a ze przy okazji chetni mogliby komus pomoc - co w tym zlego?
Glosy na temat tego, ze ludzie sie zniecheca to moim zdaniem czysta spekulacja.
Gdybysmy zorganizowali taka akcje obok typera - na pewno nie byloby takiego zainteresowania i tylu chetnych do wplacenia, poniewaz w tym wypadku dochodzi jeszcze element wspolzawodnictwa i mozliwosc zadecydowania samemu, komu przekaze sie uzbierana pule. |
_________________ 1. Volvo S80 '00 /B5244S/
2. Volvo S80 '01 /B5244S/
3. Mitsubishi Galant E55A '93 /4G63/
4. Mitsubishi Galant E52A '93 /4G93/
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 31-07-2007, 09:39
|
|
|
Ja też uważam, że trochę za bardzo podchodzicie emocjonalnie.
10zł to niewiele aby dać tyle na cały sezon ... z drugiej zaś strony, jeśli ktoś nie chce, bo np wie, że nie będzie zawsze typował (czyli nie będzie miał szans na zwycięstwo) to nie musi nic płacić, ale tym samym nie bierze się pod uwagę takiej osoby do uzyskania wygranej. Lista osób, która wpłaciła kasę wcale nie musi być znana wszystkim graczom i powinna być do wiadomości jedynie "skarbnikowi". Na forum może być podana jedynie kwota o jaką się gra.
harpagan napisał/a: | Moze zabrzmi to tak ze jestem materialista, ale przyznam szczerze ze nie podoba mi sie ten pomysl. Uwazam ze nie spowoduje to zadnego dreszczyka emocji. |
Muszę przyznać rację Harpaganowi. Ja też tak uważam, niemniej jednak, aby też nie było tak jak pisze Rafał, że kasa będzie ..."przepita" to proponuję ...3 możliwość:
Zwycięzca będzie zobligowany do przeznaczenia wygranej na rzecz swojego auta ( dołożenie do zakupu opon, oleju, wymiany rozrządu czy czegokolwiek)
Mój głos - opcja 1 |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
arek 69 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-07-2007, 15:32
|
|
|
tak piszecie o tej wygranej jakby wszyscy typerzy nic tylko chlali za zarobione pieniadze.
|
|
|
|
 |
|