Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxx] Zderzak tylny w galancie EA [FAQ]
Autor Wiadomość
wilk88 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant EA6W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-04-2009, 22:43   

Tata lakiernik! :D Dzisiaj na spocie, jak już pojechałeś, pytałem się czy ktoś zna jakiegoś lakiernika ;) Jakby co to będę mógł się do Ciebie zgłosić?
Którymi oczy byś wydłubał za pięć złotych na klatce..."

(EX)-Toyota Corolla E8 DX- pierwszy samochód,wielki sentyment ;)

-Mitsubishi Galant EA6W

Borys232 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6
Wysłany: 05-04-2009, 22:53   

Hehe :P

A tata jest w Anglii i jak przyjdzie to zrobi moją furkę i myślę, że raczej nie będzie miał chęci i ochoty robić innych robótek. Bo w końcu przyjdzie odpocząć ... :)

Mógłbym Ci polecić dobrego lakiernika, ale z nim jest różnie, bo lubi sobie wypić i nie raz robota się przeciąga ... ale jak go doglądasz co jakiś czas i nie dasz mu kasy prędzej (na farbę, materiały itp) to powinien bardzo dobrze zrobić :)

wilk88 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant EA6W
Wysłany: 05-04-2009, 22:57   

Jak tak to jasna sprawa, sam byłem w Anglii i wiem co to znaczy urlop :P Co do tego drugiego to pewnie się skuszę, ale to już obgadamy na PW bo najpierw trzeba to wyprostować :) Dzięki
Którymi oczy byś wydłubał za pięć złotych na klatce..."

(EX)-Toyota Corolla E8 DX- pierwszy samochód,wielki sentyment ;)

-Mitsubishi Galant EA6W

Borys232 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6
Wysłany: 05-04-2009, 23:10   

Właśnie mi sie przypomniało, coś mi ostatnio wuja wspominał, że będzie prowadził usługi lakiernicze, proponował mi malowanie mojego autka po stłuczce. On jest z Bydgoszczy to nie musiałbyś tyle jeździć, przedzwonię jutro do niego i się zapytam czy by dał rade zrobić :)

A zderzak wyprostować - nie prostszego :)

Rozbierasz - wystawiasz na mocne słońce, powinien sam się zrobić, jak nie to spróbuj suszarką do włosów, albo jak masz to opalarką, tak robili na lakierni w UK i nie mam pojęcia jak ale się prostowało :)

kkkarol 
Mitsumaniak
nie ma amatorki

Auto: Galant 2,5 V6 1998
Wysłany: 12-06-2009, 21:24   montaz zderzaka

Mam pytanie co do tylniego zderzaka. Czy on posiada wzmocnienie czy tylko belka i karoseria.

kkkarol 
Mitsumaniak
nie ma amatorki

Auto: Galant 2,5 V6 1998
Wysłany: 13-06-2009, 08:18   

WOW pieknie dziekuje

Wiec te dwie dziury z tyłu to sa na belke ale tylko do zamontowania haka. Moze jednak warto taka belke zamontowac bez haka dla ratowania samochodu przed wariatami z tyłu bez hamulcy?

[ Dodano: 21-06-2009, 15:24 ]
xor napisał/a:
otóż...NIE !!
też myślałem, że powinien pasować, kupiłem, i kupa. Po bokach na dole on ma inny kąt spadu, niż 'stary' zderzak, i nie pasują do blachy tylnych błotników.

Myślę, że jeszcze potrzebne są dodatkowe plastikowe, przykręcane z tyły nadkoli na dole 'dokładki'/'progi'/błotniki :)
W moim SE są tylko takie małe, obejmujące tylko sam dół nadkola.
Tu są potrzebne na całą długość od nadkola do zderzaka.

Tak myślę, bo nie sądzę, że całe blachy błotników do tych zderzaków są inne...

Jest dokładnie tak jak napisałes. Jak jednak zamontowac te dokładki/progi? Ze zdjec widze ze sa one przykrecane od dołu na dwie sruby niestety przy moim modelu nie ma od dołu zadnych otworów. Te progi sa tak wyprofilowane ze chyba trzeba ciac blache od spodu, ktos przerabial ten tema i podzieli sie dobra rada czy odpuscic wogole ten zderzak?

t.o 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5W 2.5 V6 SE
Wysłany: 20-09-2009, 11:32   [EA5A/W 2.5] Zderzak tylni SE.

Witam wszystkich,

mam dylemat:
czy zderzak tylni od Galanta KOMBI 97-03
będzie pasował do Galanta KOMBI Sport Edition z '98r.?

Czy są jakieś różnice w SE czy akurat tylne zderzaki są takie same?

Z góry dzięki za pomoc.

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 20-09-2009, 11:58   

z tego co mi wiadomo, to tylnie zderzaki w SE i ze zwyklej wersji sa dokladnie takie same, wiec wszystko bedzie pasowac

dziejo
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2009, 15:44   [EA3A/W 2.4] Demontaz zderzaka tyl w galant kombi- ea3w

Musze zdemontowac zderzak tyl w celu jego naprawy.
Dokladny przepis demontazu, dla laika, mile widziany.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 17-11-2009, 16:45   

dziejo, trzymaj:
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

dziejo
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2009, 17:53   

Dzieki za rysunek
Przydaloby sie jednak jakies wprowadzenie dla laika.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 17-11-2009, 18:18   

dziejo, zeby Cie nie wprowadzic w blad opisze to tak jak widze w kolejnosci na rysunku, gdyz w EAxA nie sciagałem zderzaka, ale instrukcja pisze nastepujace kroki:
1. sciagamy listwe plastikowa bagaznika (element nr 3) ktora jest zamocowana na kolkach, aby kolki wyciagnac trzeba plaskim srubokrecikiem wyciagnac ich srodek, a nastepnie caly kolek
2. kolejno trzeba zdemontowac tylne lampy i pod lampaki tez sa takie same kolki (element nr 2)
3. na dole zderzak przykrecony jest na 3 srubki i powinny tam tez sie znajdowac takie same koleczki (element nr 5 i 6)
4. trzeba odchylic tylne boczki (prawy i lewy), po pod nimi znajduje sie mocowanie boczne zderzaka do karoserii, mocowane na nakretki, kluczych bodajze 10 3 albo 4 nakretki na strone (element nr 4)

I to powinno byc wszystko
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

argun 
Forumowicz

Auto: Galant Kombi 2.0 benzyna 136KM
Wysłany: 01-07-2013, 22:51   

Witam
Ja mam pytanie co do emblematów / znaczków w wersji kombi moze mi ktos wyjasnic dlaczego niektore maja listwe z napisem nazwy modelu - Galant inne Logo i tak odpowiednio na dole znaczek marki + mitsubishi ew jak na listwie znaczek to na dole emblemat modelu ? moze zamotalem ale zapewne kazdy wie ocb.Dlaczego tak sie rozni czy to w zaleznosci czy byly przed FL czy po czy tez jaka inna przyczyna? i czy zawsze bylo logo + mitsubushi jak na listwie byl galant?
Pzdr

pompec 
Mitsumaniak
misiu-maniak

Auto: EA5W Avance'02 tiptronic
Wysłany: 01-07-2013, 23:14   

przed pierwszym liftingiem kombi miały w lewym dolnym rogu diamenty i napis "Mitsubishi", w lewym dolnym rogu oznaczenie GLS (2,0) lub V6-24 (2,5), a na listwie pod szybą napis Galant... po pierwszym liftingu (99) diamenty wywędrowały na listwę, napis Galant poszedł w lewy dolny róg, a w prawym dolnym w przypadku wersji Avance było był znaczek "Avance", w przypadku 2,4 był napis GDI... po drugim lifcie (2001) diamenty i napis Galant bez zmian, a z dolnego prawego rogu zniknął znaczek Avance... nie wiem jak jest z GDI...

argun 
Forumowicz

Auto: Galant Kombi 2.0 benzyna 136KM
  Wysłany: 02-07-2013, 08:10   

Dzięki :!: za wyjaśnienie jeszce mam pytanko diamenty te z pierwszej wersji przy napisie mitsubishi jakich powinny byc wymiarów na alle są rożne a latac z miarka przy zaparkowanych troszke glupio...
Na czym polegaly oba lifty?

Odpowiedz do tematu