L200 początki... |
Autor |
Wiadomość |
adgaw [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2007, 10:22
|
|
|
Kibloo napisał/a: | pozwinieneś mieć jeszcze dwa (LP) na wysokości końca nadkola i dwa na końcu burt |
mam nadzieje ze sa pod kuweta ... bo jesli nie ma to ich odwiedze |
|
|
|
 |
piotrek25 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2007, 10:49
|
|
|
napewno masz je pod kuwetą, jest kilka rodzai kuwet i niektóre zasłaniają te haki. |
|
|
|
 |
wezyr.pl
Forumowicz
Auto: l200 instyle 167
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-10-2007, 08:43
|
|
|
gremisiek napisał/a: | I za oparciem znajdziesz specjalne mocowania na gasnice, trojkat, apteczke. Jest tez wystaczajaco miejsac na pare innych drobiazgow. |
Wszystko się zgadza,tylko gaśnica powinna być długa i wąska,a przy odbiorze auta dostałem niską i grubą.Myślałem,że odbierając auto u dilera wszystko powinno być oryginalne.Niestety nie;moja jeździ pod siedzeniem pasażera z przodu. |
|
|
|
 |
adgaw [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2007, 09:26
|
|
|
no ja gasnicy nie mialem ale kupilem wlasnie bardziej dluga i waska,
i udalo mi sie znalezc dla niej miejsce za tylnym siedzeniem kolo podnosnika
ale z kuweta to kicha bo okazuje sie ze chyba faktycznie mam te zaczepy pod kuweta i tylko te od kabiny sa widoczne
z innej bajki: ile moze kosztowac olej + filtr do L200
zrobilem juz 2k i mysle o tym co by wymienic jednak olej i filtr, w ASO zaspiewali mi ponad 6 stowek - troche duzo chyba ...
posmigalem w weekend po autostradzie do Berlina i tak jak w tamta strone sie pilnowalem to wracajac posprawdzalem konkretniej jak autko chodzi, i jestem zadowolony
dochodzi bez problemu do 160, wedlug komputera pali przy wiekszych predkosciach (>130) 11 l/100 km
jedyne co wkurza to dzwonienie jakies nakretki przy predkosciach ponad 100 w okolicach blokady skrzynii biegow, ktora mi zamontowali przed wyjazdem, musze sprawdzic dokladnie i scignac gosci zeby poprawili - chyba ze to nie od tego |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-10-2007, 09:34
|
|
|
adgaw napisał/a: | w ASO zaspiewali mi ponad 6 stowek |
Chyba to tak jest, musialbym sprawdzic na fakturze. Jesli masz obiekcje zadzwon do innego ASO. Ewentualnie sam zakup olej i popros o wymiane. Potem oczywiscie mozesz miec problemy w serwisie z gwarancja jesli odpukac cos piardnie w podzespolach zwiazanych z silnikiem. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
wezyr.pl
Forumowicz
Auto: l200 instyle 167
|
Wysłany: 09-10-2007, 10:38
|
|
|
adgaw napisał/a: | w ASO zaspiewali mi ponad 6 stowek - troche duzo chyba ... |
Ja zapłaciłem 500 PLN Brutto |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 10-10-2007, 09:11
|
|
|
adgaw napisał/a: | no ja gasnicy nie mialem ale kupilem wlasnie bardziej dluga i waska,
i udalo mi sie znalezc dla niej miejsce za tylnym siedzeniem koło podnosnika
ale z kuweta to kicha bo okazuje sie ze chyba faktycznie mam te zaczepy pod kuweta i tylko te od kabiny sa widoczne
z innej bajki: ile moze kosztowac olej + filtr do L200
zrobilem juz 2k i mysle o tym co by wymienic jednak olej i filtr, w ASO zaspiewali mi ponad 6 stowek - troche duzo chyba ...
|
Do michy wchodzi 7,5 litra oleju Castrol o ile pamiętam, a filtr to pewnie ze stówa
razem pewnie ze 4-5 stówek ale nie chce kłamać bo nie mam faktury przed oczami
normalny przegląd to około 1100 PLN (taki co 20kkm), czyli te 6 stówek to w ASO chyba jednak realne, przy czym nie polecam wymiany poza ASO na gwarancji, bo mogą być bezwzględni, niestety
pozdro |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
Rafiki [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2007, 09:37
|
|
|
Ja za przegląd po 20.000 w ASO w Poznaniu zapłaciłem ~900 pln (w tym dałem sobie wcisnąć filtr powietrza za 202 pln brutto, choć pewnie wystarczyłoby go przedmuchać).
Nie wydaje mi się to kwota zwalająca z nóg.
pzdr |
|
|
|
 |
Axer [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2007, 11:11
|
|
|
Przegląd po 20 tys km ASO w Olsztynie
wymiana oleju,, filtry , przegląd auta + 5 l płynu do spryskiwacza - faktura Vat 735 zł brutto. |
|
|
|
 |
adgaw [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2007, 12:16
|
|
|
no to widze ze jest ok
umowilem sie juz, wyjdzie cos kolo 550 brutto
wydawalo mi sie to duzo jak za kilka litrow oleju i filtr - no ale ... trzeba sie przyzwyczaic |
|
|
|
 |
FABIO [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2007, 12:40
|
|
|
Ja zaplacilem tylko 380 za filtr i olej ale nie wiem dlaczego skoro w nowym aucie taiki zapomnieli o uszczelnieniu silnika i olej wylecial po tygodniu |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 12-10-2007, 09:53
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
miczon
Mitsumaniak

Auto: L 200 '08
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 12-10-2007, 10:06
|
|
|
Ja za swój pierwszy przegląd w JAPAN MOTORS, po zakupie samochodu używanego z 2003, zapłaciłem 1437,03 brutto. Z tym, że wymieniałem wszystkie filtry i oleje (silnik, skrzynie biegów, mosty). Dopiero później się zorientowałem, że wlali mi do silnika 7,4l oleju jak do DI-D, a nie 6,5 jak powinno być w 4d56
FABIO napisał/a: | Ja zaplacilem tylko 380 za filtr i olej ale nie wiem dlaczego skoro w nowym aucie taiki zapomnieli o uszczelnieniu silnika i olej wylecial po tygodniu |
U mnie zapomnieli dokręcić śrubę w tylnym moście i też olej wyciekał.... |
|
 |
adgaw [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2007, 16:12
|
|
|
no i pierwsze szramy sa , po galeziach ale sa ...
pozwiedzalem troche lak i krzakow i zostalo co nie co na pamiatke, ale autko jezdzi niezle ... ale nie zawsze miesci sie tam gdzie chcialbym ... trzeba bedzie sekator wozic ze soba
kusi mnie zeby wyrwac sie w jakis ciekawszy teren a nie laki w Krakowie - moze ktos zna ciekawe miejsca pod Krakowem ?
za przeglad dalem faktycznie 550, wiec nie bylo tak zle w ASO, tyle ze blokade skrzynii biegow zalozyli tak ze bedzie do poprawki - znowu pol dnia siedzenia i czekania |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 17-10-2007, 16:29
|
|
|
adgaw napisał/a: | trzeba bedzie sekator wozic ze soba |
Ja woze karczownik Fiskar'a. Zreszta bez szpeju i sam w teren sie nie wypuszczam. |
 |
|
|
|
 |
|