Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
L200 początki...
Autor Wiadomość
adgaw
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2007, 10:22   

Kibloo napisał/a:
pozwinieneś mieć jeszcze dwa (LP) na wysokości końca nadkola i dwa na końcu burt

mam nadzieje ze sa pod kuweta ... bo jesli nie ma to ich odwiedze :minigun:

piotrek25
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2007, 10:49   

napewno masz je pod kuwetą, jest kilka rodzai kuwet i niektóre zasłaniają te haki.

wezyr.pl 
Forumowicz

Auto: l200 instyle 167
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-10-2007, 08:43   

gremisiek napisał/a:
I za oparciem znajdziesz specjalne mocowania na gasnice, trojkat, apteczke. Jest tez wystaczajaco miejsac na pare innych drobiazgow.

Wszystko się zgadza,tylko gaśnica powinna być długa i wąska,a przy odbiorze auta dostałem niską i grubą.Myślałem,że odbierając auto u dilera wszystko powinno być oryginalne.Niestety nie;moja jeździ pod siedzeniem pasażera z przodu. :roll:

adgaw
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2007, 09:26   

no ja gasnicy nie mialem ale kupilem wlasnie bardziej dluga i waska,
i udalo mi sie znalezc dla niej miejsce za tylnym siedzeniem kolo podnosnika

ale z kuweta to kicha bo okazuje sie ze chyba faktycznie mam te zaczepy pod kuweta i tylko te od kabiny sa widoczne :?

z innej bajki: ile moze kosztowac olej + filtr do L200
zrobilem juz 2k i mysle o tym co by wymienic jednak olej i filtr, w ASO zaspiewali mi ponad 6 stowek - troche duzo chyba ...

posmigalem w weekend po autostradzie do Berlina i tak jak w tamta strone sie pilnowalem to wracajac posprawdzalem konkretniej jak autko chodzi, i jestem zadowolony :-)
dochodzi bez problemu do 160, wedlug komputera pali przy wiekszych predkosciach (>130) 11 l/100 km
jedyne co wkurza to dzwonienie jakies nakretki przy predkosciach ponad 100 w okolicach blokady skrzynii biegow, ktora mi zamontowali przed wyjazdem, musze sprawdzic dokladnie i scignac gosci zeby poprawili - chyba ze to nie od tego :?:

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 09-10-2007, 09:34   

adgaw napisał/a:
w ASO zaspiewali mi ponad 6 stowek

Chyba to tak jest, musialbym sprawdzic na fakturze. Jesli masz obiekcje zadzwon do innego ASO. Ewentualnie sam zakup olej i popros o wymiane. Potem oczywiscie mozesz miec problemy w serwisie z gwarancja jesli odpukac cos piardnie w podzespolach zwiazanych z silnikiem.

wezyr.pl 
Forumowicz

Auto: l200 instyle 167
Wysłany: 09-10-2007, 10:38   

adgaw napisał/a:
w ASO zaspiewali mi ponad 6 stowek - troche duzo chyba ...

Ja zapłaciłem 500 PLN Brutto

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 10-10-2007, 09:11   

adgaw napisał/a:
no ja gasnicy nie mialem ale kupilem wlasnie bardziej dluga i waska,
i udalo mi sie znalezc dla niej miejsce za tylnym siedzeniem koło podnosnika

ale z kuweta to kicha bo okazuje sie ze chyba faktycznie mam te zaczepy pod kuweta i tylko te od kabiny sa widoczne :?

z innej bajki: ile moze kosztowac olej + filtr do L200
zrobilem juz 2k i mysle o tym co by wymienic jednak olej i filtr, w ASO zaspiewali mi ponad 6 stowek - troche duzo chyba ...

:?:

Do michy wchodzi 7,5 litra oleju Castrol o ile pamiętam, a filtr to pewnie ze stówa

razem pewnie ze 4-5 stówek ale nie chce kłamać bo nie mam faktury przed oczami

normalny przegląd to około 1100 PLN (taki co 20kkm), czyli te 6 stówek to w ASO chyba jednak realne, przy czym nie polecam wymiany poza ASO na gwarancji, bo mogą być bezwzględni, niestety

pozdro

Rafiki
[Usunięty]

Wysłany: 11-10-2007, 09:37   

Ja za przegląd po 20.000 w ASO w Poznaniu zapłaciłem ~900 pln (w tym dałem sobie wcisnąć filtr powietrza za 202 pln brutto, choć pewnie wystarczyłoby go przedmuchać).
Nie wydaje mi się to kwota zwalająca z nóg.
pzdr

Axer
[Usunięty]

Wysłany: 11-10-2007, 11:11   

Przegląd po 20 tys km ASO w Olsztynie
wymiana oleju,, filtry , przegląd auta + 5 l płynu do spryskiwacza - faktura Vat 735 zł brutto.

adgaw
[Usunięty]

Wysłany: 11-10-2007, 12:16   

no to widze ze jest ok
umowilem sie juz, wyjdzie cos kolo 550 brutto
wydawalo mi sie to duzo jak za kilka litrow oleju i filtr - no ale ... trzeba sie przyzwyczaic :-)

FABIO
[Usunięty]

Wysłany: 11-10-2007, 12:40   

Ja zaplacilem tylko 380 za filtr i olej ale nie wiem dlaczego skoro w nowym aucie taiki zapomnieli o uszczelnieniu silnika i olej wylecial po tygodniu

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 12-10-2007, 09:53   

:shock:

miczon 
Mitsumaniak

Auto: L 200 '08
Wysłany: 12-10-2007, 10:06   

Ja za swój pierwszy przegląd w JAPAN MOTORS, po zakupie samochodu używanego z 2003, zapłaciłem 1437,03 brutto. Z tym, że wymieniałem wszystkie filtry i oleje (silnik, skrzynie biegów, mosty). Dopiero później się zorientowałem, że wlali mi do silnika 7,4l oleju jak do DI-D, a nie 6,5 jak powinno być w 4d56 :?
FABIO napisał/a:
Ja zaplacilem tylko 380 za filtr i olej ale nie wiem dlaczego skoro w nowym aucie taiki zapomnieli o uszczelnieniu silnika i olej wylecial po tygodniu

U mnie zapomnieli dokręcić śrubę w tylnym moście i też olej wyciekał....

adgaw
[Usunięty]

Wysłany: 17-10-2007, 16:12   

no i pierwsze szramy sa :? , po galeziach ale sa ...

pozwiedzalem troche lak i krzakow i zostalo co nie co na pamiatke, ale autko jezdzi niezle ... ale nie zawsze miesci sie tam gdzie chcialbym ... trzeba bedzie sekator wozic ze soba ;-)

kusi mnie zeby wyrwac sie w jakis ciekawszy teren a nie laki w Krakowie - moze ktos zna ciekawe miejsca pod Krakowem ?

za przeglad dalem faktycznie 550, wiec nie bylo tak zle w ASO, tyle ze blokade skrzynii biegow zalozyli tak ze bedzie do poprawki - znowu pol dnia siedzenia i czekania

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 17-10-2007, 16:29   

adgaw napisał/a:
trzeba bedzie sekator wozic ze soba

Ja woze karczownik Fiskar'a. Zreszta bez szpeju i sam w teren sie nie wypuszczam.

Odpowiedz do tematu