Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana sprzęgła
Autor Wiadomość
espes 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 93r. ; Colt czc 1.5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-08-2008, 22:12   

Witam

W moim Colcie CZC 1.5 turbo był identyczny objaw a na dodatek przy ruszaniu z większym obciążeniem ( często było to pod górkę) dodatkowo wydawało dziwne dźwięki. Ojciec pojechał na serwis i bez problemu wymienili.
Pozdrawiam

zbynio44
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2008, 16:57   

Dzwonilem do serwisu Colta ,pytając się czy jest jakaś akcja serwisowa dotycząca wymiany sprzęgła w rocznikach 2004 i 2005 odpowiedzieli że nic o tym nie wiedzą. Mam pytanie czy to co napisał marckos jest prawdą.

KAM
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2008, 17:02   

zbynio44 napisał/a:
Dzwonilem do serwisu Colta ,pytając się czy jest jakaś akcja serwisowa dotycząca wymiany sprzęgła w rocznikach 2004 i 2005 odpowiedzieli że nic o tym nie wiedzą. Mam pytanie czy to co napisał marckos jest prawdą.

Wczesniej podalem jakich numerow Colta dotyczy akcja serwisowa na podstawie informacji od serwisu Mitsubishi. Pozostale auto moga miec wymieniona tarcze sprzegla ale to zalezy tylko od zyczliwosci serwisu.

Obecnie jestem po wymianie calego sprzegla (brak mozliwosci zakupu pojedynczych elem), a mechanik stwierdzil iz wina zle pracujacej skrzyni byl element dociskowy sprzegla a nie tarcza sprzegla.

RgB 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 05 15 DiD
Wysłany: 29-07-2009, 15:32   

Witam
mam problem z moim coltem ( rocznik 05 1.5 DiD przebieg 80000km), którego kupiłem od poprzedniego właściciela w listopadzie 2008.
Mianowicie spod maski z okolic silnika dochodzi dźwięk chrobotania, buczenia (ciężko określić można by to opisać jako szczękot metalu albo ocieranie się szczotek) jest wyraźnie słyszalny przy prędkościach poniżej 30 km/h dźwięk jakby trochę ustępuje po naciśnięciu sprzęgła. I sugerując się waszymi odpowiedziami wnioskuję, że może być to coś z sprzęgłem bo też mam problem z wrzuceniem wstecznego (tak 1 na jakieś 20-30 wrzuceń)

Czy też miał ktoś taki problem ?

byłem już u trzech mechaników 1. powiedział że to koło dwumasowe(ale patrząc na koszta postanowiłem szukać dalej) 2. powiedział, że to nie koło dwumasowe ale może alternator albo coś z tego 3. że wg niego to właśnie coś ze sprzęgłem

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 29-07-2009, 21:45   

RgB, sprawdz poziom oleju w skrzyni biegów, możesz przy okazji go wymienić.
Pozdr.

RgB 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 31-07-2009, 09:13   

olej był wymieniany jakoś w grudniu ze względu na to że drążek nie powracał do pozycji środkowej

zoge 
Nowy Forumowicz

Auto: mazda 6, colt cz3
Wysłany: 28-08-2009, 15:35   

A u mnie sprzęgło piszczy, hmm. Przy wrzucaniu normalnych biegów. Zajadę obadam.

RgB 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-05-2011, 16:11   

Witam ponownie (troche czasu minęło)
problem z 2 postów wcześniej to było półoś, którą poprzedni właściciel uszkodził i jedno łożysko sie troche rozsypało i wpadało w rezonans na luzie.

Natomiast wracam z tematem koła dwumasowego.
Mianowicie od jakiegoś czasu dochodził do mnie nie przyjemny dźwięk spod maski gdy puszczało się pedał gazu i przy niższych obrotach(1500-2000) pewne szarpanie (delikatne).
Właśnie samochód jest w serwisie i potwierdzają, że jest to koło dwumasowe.

Pytanie teraz jest takie samochód już ma 6 lat (rocznik 2005) i czy teraz jakbym pojechał do ASO by wymienili mi to (w ramach tej akcji serwisowej) jeśli jest to przyczyna wadliwego elementu a nie zużycia ?

bo nowe koło kosztuje 1300 a używane to czuje że będzie ten sam problem po pewnym czasie

Odpowiedz do tematu