Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ceramizer i jego dzialannie
Autor Wiadomość
turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-09-2008, 18:51   

Moją Cari GDI 170 kkm zalałem Mobilem 5W50 + ceramiżer ze wzgl. na klepanie popychaczy w czasie rozruchu i kilka sekund po nim.Co jakiś czas na kilka sekund odzywał też się jeden na ciepłym silniku.Zaskoczenie było już przy pierwszym uruchomieniu po nocnym postoju.Cisza, cisza i cisza.
Tak jest do dziś czyli po przejechaniu 2 kkm i mam nadzieje że tak pozostanie.
Jak na razie jestem naprawdę pod wrażeniem tego środka.Chyba że jak u Akbiego po 4 kkm znowu się odezwą.

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 16-09-2008, 20:44   

turek61, obawiam sie, ze Twoja "cisza" jest nie tyle spowodowana zastosowaniem ceramizera, co zwykla wymiana oleju. Po wymianie oleju rowniez w wiekszosci przypadkow nastepuje cisza na okres przebiegu 4-6 tys km

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 16-09-2008, 21:50   

a tu figiel, Akbi, u mnie po wymianie oleju klepalo dosc glosno a teraz, po 5kkm sie wyciszyl i tylko jak zimny to troche dzwoni a cieply czesto cichutko pracuje, czaeem cyknie chwilke...ale dzieje sie tak od czasu jak sie ochlodzilo, wiec moze to wplyw pogody (juz ktos pisla na forum o podobnych obserwacjach)

turek61 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-09-2008, 20:31   

akbi, najpierw był wymieniony olej.Nie zalewałem ceramizera od razu żeby zobaczyć czy będzie różnica między Elfem a Mobilem.
Po wymianie przy rannym rozruchu przez kilka dni klepanie dalej było.
Dopiero po zalaniu specyfika ucichły.

fck 
Forumowicz

Auto: Galant Sport Edition
Wysłany: 12-07-2009, 15:02   

niechce zakladac nowego tematu, tak wiec odgrzewam stary.
Mam zamier zastosowac ceramizer w swoim galu, tylko niech ktos kto korzystal i chwali sobie napisze jakiej marki ceramizer zostal uzyty w jego aucie
Ostatnio zmieniony przez fck 12-07-2009, 20:57, w całości zmieniany 1 raz  

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 12-07-2009, 16:09   

fck u mnie ceramizer Auto Repair z Allegro. Produkt polski.

berti
[Usunięty]

Wysłany: 23-07-2009, 14:11   

Ja pomino stosunkowo nieweilkiego przebiegu (realne 160 tys km) od pół roku też zmagałem się z dzwoniącymi popychaczami. Początkowo było je słychać tylko przy rozruchu, ale ostatnio już stukały non-stop (na moje ucho 3 szt).
Z regóły jestem sceptyczny, jeśli chodzi o takie "cudowne" środki, ale po lekturze forum zdecydowaem się mimo tego na zastosowanie ceramizera (tego z www.ceramizer.pl).
Zalałem wczoraj. Moje zdziwienie sięgnęło zenitu, kiedy stuki zupełnie ustały już po ok 4-5 min pracy. Od tamtej pory nie zaklekotało ani razu. Mam nadzieję, że efekt będzie trwały.
PS. nie wymieniłem przy okazji oleju, bo ok 4tys. wcześniej zalałem świeżutki Castrol Magnatec (5W40).
Mogę więc z czystym sumieniem polecić specyfik :)
Pozdrawiam wszystkich MM
Bartek

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 24-07-2009, 23:48   

dokładnie specyfik cos ma w sobie :) ostatnio miałem zalany ELF 5W40 i też klepały zawory po jakimś czasie postanowiłem dolać ceramizera (zadziałał).Ostatnio była zmiana oleju na Mobil 1 5W50 i po samej zmianie jeździłem bez stosowania żadnych specyfików, ale niestety popychacze odezwały się po paru dniach. Strasznie nie cierpię tego klepania zalałem więc ceramizera i na razie cieszę się ciszą :) Jak długo to nie wiem :wink:

turek61 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-07-2009, 15:13   

turek61 napisał/a:
Moją Cari GDI 170 kkm zalałem Mobilem 5W50 + ceramiżer ze wzgl. na klepanie popychaczy w czasie rozruchu i kilka sekund po nim.Co jakiś czas na kilka sekund odzywał też się jeden na ciepłym silniku.Zaskoczenie było już przy pierwszym uruchomieniu po nocnym postoju.Cisza, cisza i cisza.
Tak jest do dziś czyli po przejechaniu 2 kkm i mam nadzieje że tak pozostanie.
Jak na razie jestem naprawdę pod wrażeniem tego środka.Chyba że jak u Akbiego po 4 kkm znowu się odezwą.

Zapomniałem juz o tym temacie ale skoro się znowu na niego natknąłem to muszę przyznać racje Arkowi.
Po ok. 5000 przejechanych kilometrów popychacze znowu się odezwały,Czyli było tak jak Arek napisał.
Dziś nie mam tego problemu bo zmieniłem olej na dedykowany dla GDI.Nie wiem czy też za jakiś czas się nie odezwą ale jak na razie mam wrażenie, że mam nowy silnik pod maską.

Ginger1021 
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI
Wysłany: 26-07-2009, 21:50   

Ja się przemogłem i zaaplikowałem ceramizer marki XADO. www.xado.pl Na razie czekam na efekty. Minimalną różnicę już słyszę ale może to być również po wymianie oleju.
Jakoś ten środek okazałem zaufaniem gdyż chyba najdłużej pracują w tym temacie, dłużej niż firma Vdiar od ceramizera. Kiedyś współpracowali. Mają na stronie dokładnie opisane testy i badania z tym środkiem i dlatego się skusiłem.
Gość z allegro sprzedający ten środek: http://moto.allegro.pl/it...rzymaj_moc.html
generalnie zna się na rzeczy z dziedziny tribologii. Nawet po zakupie trochę z nim pisałem na maila, skory do rozmów i posiadający dużą wiedzę techniczną. Podobno jakąś pracę dyplomową robił na Politechnice Krakowskiej w temacie "tribotechniki".
Jeśli ktoś ma jakieś pytania odnośnie ceramizerów warto z nim o tym podyskutować.
Kontakt znajdziecie na allegro.

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 01-08-2009, 10:58   

no i stało się też użyłem ceramizera :wink:

przed wymianą oleju popychacze cykały , po wymianie oleju przestały , po przejechaniu 10 tyś. km. znowu zaczeły klekotać :|

w tym tygodniu zakupiłem ceramizer : http://www.ceramizer.pl/s.../products_id/51 taki oto zestaw :wink: , następnego dnia to dostałem .... i po rozpakowaniu paczki byłem zły że mnie oszukali ... dlaczego .... bo nie mogłem uwierzyć że taka mała strzykaweczka coś pomoże ...... ale co ... kupiłem to musiałem zalać .... odpaliłem galusia i zostawiłem go an 10 min . ... wróciłem i chodził cicho ( to akurat normalne bo się rozgrzał ) ... pojechałem do domu i zostawiłem go pod blokiem z przekonaniem że 70 zł poszło się wypłukać :wink: . Jakie zdziwko maiłem rano gdy odpaliłem auto :shock: zero cykania , silnik cicho i delikatnie sobie chodzi .... do dzisiaj gdy rano odpalam jest cisza .... nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale jestem zadowolony że taki mały pojemniczek uciszył popychacze :twisted:

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 01-08-2009, 11:36   

też zadziwia mnie to że te 5ml tak skutecznie działa, nie na zawsze ale długo :wink:

kama 
Nowy Forumowicz

Auto: mitshubishi galant99
Wysłany: 13-08-2009, 17:51   

bokciu, NO I JAK CI SIE AUTKO SPISUJE NA TYM CERAMIZERZE PATRZĄC Z PERSPEKTYWY CZASU

[ Dodano: 13-08-2009, 18:15 ]
Witam mam pytanko.Mianowicie chce zastosować ceramizer do skrzyni wchodzi czasem z zgrzytem drugi bieg.Muj gal jest zakupiony stosunkowo nie dawno i olej po sprawdzeniu czyściutki wiec czy mogę wlac ceramizer do starego oleju.Proszę o odpowiedz

tucci 
Mitsumaniak
TWIERDZA WROCLAW

Auto: EA5A '01
Wysłany: 13-08-2009, 18:55   

kama napisał/a:
bokciu, NO I JAK CI SIE AUTKO SPISUJE NA TYM CERAMIZERZE PATRZĄC Z PERSPEKTYWY CZASU

[ Dodano: 13-08-2009, 18:15 ]
Witam mam pytanko.Mianowicie chce zastosować ceramizer do skrzyni wchodzi czasem z zgrzytem drugi bieg.Muj gal jest zakupiony stosunkowo nie dawno i olej po sprawdzeniu czyściutki wiec czy mogę wlac ceramizer do starego oleju.Proszę o odpowiedz

najlepiej dolac przy wymianie oleju, w zasadzie njalepszym rozwiazaniem byloby nie dodawac tego srodka tylko naprawic usterke.

Zolar 
Forumowicz

Auto: EA5A 2,5 V6 Elegance sedan A/T
Wysłany: 29-11-2013, 20:34   

Czy warto użyć specyfiku Liqui Moly Ceratec? Czy ktoś może zalał tym silnik i zauważył jakąś poprawę kultury pracy itp.? :-k

Odpowiedz do tematu