Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-01-2007, 20:56
Problem z komputerem
Autor Wiadomość
szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-04-2006, 09:24   

Hubeeert:
Odezwij się na priv - coś pomogę.
Swoją drogą jakim programem konwertowałeś?
Nieraz używałem polecenia "convert x: /fs:ntfs" i do tej pory nie miałem żadnych problemów.

Ostatnio zmieniony przez szczeslaw 24-04-2006, 09:26, w całości zmieniany 1 raz  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 24-04-2006, 10:10   

Paragon Hard Disk coś tam...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 24-04-2006, 12:28   

Easyrecovery proffesional tyle ze nie odzyskuje nazw katalogow no ale tu chyba nie o to chodzi :D
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Wysłany: 24-04-2006, 13:08   

Powiedzmy, że Easy Recovery Pro Hubeeert już dysponuje ;)
I ten program potrafi odzyskać nazwy katalogów i plików chociaż nie zawsze. W tym konkretnym przypadku powinno to być możliwe po skorzystaniu z opcji "Format recovery".

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 24-04-2006, 14:09   

Znalazł - trochę zdjęć, śmieci i archiwum gg. nie wiem tylko jak zrobić żeby nie próbował zapisać całych 1,5GB danych - w większości śmieci...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Wysłany: 24-04-2006, 15:17   

ERP na końcu tworzy drzewo katalogów, z którego możesz sobie wybrać co chcesz odzyskać, a czego nie.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 24-04-2006, 15:46   

Wybrałem ale i tak chciał wszystko ratować.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 24-04-2006, 22:31   

Lepiej wszystko niż nic.
Dziś oddałem do serwisu mobo Gigabyte GA-7NNXP, to moja 3 płyta tej firmy i pewnie nie ostatnia. Ale to pierwsza która padła, ciekawi mnie jak zachowa się serwis. Macie jakieś doświadczenia z tą firmą i jej serwisem ?

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2006, 23:28   

szybko usuneli usterke na mojej plycie glownej ale za to zrobili nastepna (stad ten topic)

dylirzans
[Usunięty]

Wysłany: 14-05-2006, 00:45   

Mam taki sam problem... :| komputer zawiesza misie i t przynajmniej 2 razy dziennie, przedtem zawieszal mi sie za kazdym razem jak uruchomilem jaksa gre (nawet w menu gry sie zawieszal). Okazalo sie w servisie ze trefny jest procek i to prawda bo jak gre uruchamialem to tylko wtedy sie zawieszal bo musial dawac wiecej mocy.
Procka wymienilem na Sempreona 2400+ mam go teraz i sie zawiesza dalej ale nie za kazdym razem.
Czytalem wczesniejsze posty i piszecie tam ze problemem moze byc plyta glowna Gigabyte ktora kloci sie z pamieciami kingstoana (mam plyte glowna gigabyte GA-7N400S(-L) na chpsecie nForce2 z 2 wejsciami na ddr2 i jednym na ddr, pamieci to Kingstony jedna kosc 512 400 Mhz.
Ktos wie w czym moze tkwic problem??

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 14-05-2006, 00:55   

Pozycz od kumpla jakis ram i sie pobaw na cudzym ramie 1-2 dni jesli efekt ten sam wiesz ze to plyta Oczywiscie przeskanuj kompa programami Spybot - Search & Destroy i Ad-Aware SE Personal. Wirusy tez takie patenty robia.

Ale to i tak chyba usterka mech.

Pitbull71

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 14-05-2006, 11:29   

..sprawdzcie progmar Drive Rescue..ja go uzywam jak mi coś sie wetnie lub na szybko cos skasuje i jest naprawde dobry

kupujepolskieprodukty.pl

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 14-05-2006, 16:20   

dylirzans napisał/a:
mam plyte glowna gigabyte GA-7N400S(-L) na chpsecie nForce2 z 2 wejsciami na ddr2 i jednym na ddr
No mogę sie mylić oczywiście ale wydaje mi sie ze żadna płyta pod AMD nie ma jeszcze obsługi DDR2 bo kontroler tejże pamięci nie jest umieszczony na płycie tak jak w INTELU tylko w procu Sie znaczy inna technologia. Dopiero procki AMD od s940 które mają pojawić sie w 2 półroczu 2006 mają mieć kontroler DDR2. To że są 2 kolory tych podstawek pod RAM-em to nic innego jak 2-kanałowość (Dual Channel) pamięci w nForce 2 Ultra. Co do złej współpracy z modułami Kingstona to nie sądze żeby taka firma jak Gigabyte nie testowała swojego wyrobu z "dość" :) popularnymi pamięciami firmy Kingston. (sam kingston nie robi wszystkich swoich kości pamięci większość odkupuje i obsadza na listkach). Masz 1 kość więc odpada problem z 1 i 2 stronnymi modułami pamięciowymi. Problemów może byś kilka:
Zbyta stary bios do S2400+ nie przypuszczam.
Napuchnięte kondziory na płycie - troche za nowa ale czemu nie?
Mając dużo klamotów w środku typu HDD, Napędy optyczne, prądolubną k graficzną to może zbyt słaby lub zbyt kiepski zasilacz.
Źle dobrane sterowniki lub ich brak (tu przede wszystkim stery do chipsetu nF2 bez tego też działają kompy tylko troche słabo :) śmietnik w OSie
Wiele wiele innych o których trzeba by pisać do wieczora
No i przede wszystkim dla czego padł stary proc ? czy sie przegrzał czy ktoś go pokruszył czy może zasmarował pastą tak że pozwierał cache na procu, albo zapakował nie odpowiednią podkładke miedziana między procesorem a wentylatorem jesli wiedział że takowe istnieja albo albo.... Propozycja taka jak z autami jak sie nie za bardzo znasz i widzisz że twój serwis też to idź gdzie indziej. Lubuskie nie za daleko więc zapraszam :)
PS Zawiesza sie to znaczy reset czy "zamarza" czy błękitny ekran bo to też dość duża różnica. No i jeszcze jaka jest temp na procu sprawdź bo może jest mu zbyt ciepło. Pozdro

Jesli nie masz instr to znajdziesz ją TU
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Wysłany: 14-05-2006, 17:25   

Maciek napisał/a:
No mogę sie mylić oczywiście ale wydaje mi sie ze żadna płyta pod AMD nie ma jeszcze obsługi DDR2 bo kontroler tejże pamięci nie jest umieszczony na płycie tak jak w INTELU tylko w procu Sie znaczy inna technologia. Dopiero procki AMD od s940 które mają pojawić sie w 2 półroczu 2006 mają mieć kontroler DDR2.

Troszkę się mylisz :)
Rzeczywiście ta płyta nie ma DDR2 ale... Ten giga to płyta na NF2 400 pod socket A. W przypadku socket A kontroler pamięci znajduje się w chipsecie. Dopiero platforma AMD64 (s. 754, 939 i 940) ma kontroler pamięci w procu.
Socket 940 również chodzi na zwykłym DDR. To nic innego jak platforma (niby) serwerowa pod Opterony. DDR2 ma mieć dopiero oczekiwany Socket M2.
Maciek napisał/a:
Co do złej współpracy z modułami Kingstona to nie sądze żeby taka firma jak Gigabyte nie testowała swojego wyrobu z "dość" popularnymi pamięciami firmy Kingston.

Na pewno testują (chociaż niekoniecznie z danym modelem). U Boreckiego problemem była walnięta płyta, a nie to, że ten model nie działa wogóle z Kingstonami.
Maciek napisał/a:
ktoś go pokruszył czy może zasmarował pastą tak że pozwierał cache na procu

A jaki cache ty tam chcesz pozwierać? Cache jest w jądrze procka. Można ewentualnie pozwierać mostki :)

Dylirzans:
Posprawdzaj rzeczy wymienione wyżej.
I napisz dokładnie swoją konfigurację ze szczególnym uwzględnieniem modelu zasilacza.

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 14-05-2006, 17:58   

Pełna racja przyznaje co do kontr na nF2 i co do M2 (pomylone podstawki), natomiast była to bardziej podpowiedź na problem
dylirzans napisał/a:
Okazalo sie w servisie ze trefny jest procek
a nie jak u Boreckiego płyta.

[ Dodano: 14-05-2006, 18:07 ]
szczeslaw napisał/a:
Dylirzans:
Posprawdzaj rzeczy wymienione wyżej.
I napisz dokładnie swoją konfigurację ze szczególnym uwzględnieniem modelu zasilacza.

To fakt zapodaj pełniejsze dane to sie postara cosik zaradzić
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

Odpowiedz do tematu