Przesunięty przez: Hubeeert 04-01-2007, 20:56 |
Problem z komputerem |
Autor |
Wiadomość |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 24-04-2006, 09:24
|
|
|
Hubeeert:
Odezwij się na priv - coś pomogę.
Swoją drogą jakim programem konwertowałeś?
Nieraz używałem polecenia "convert x: /fs:ntfs" i do tej pory nie miałem żadnych problemów. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
Ostatnio zmieniony przez szczeslaw 24-04-2006, 09:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-04-2006, 10:10
|
|
|
Paragon Hard Disk coś tam... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 24-04-2006, 12:28
|
|
|
Easyrecovery proffesional tyle ze nie odzyskuje nazw katalogow no ale tu chyba nie o to chodzi |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
szczeslaw

|
Wysłany: 24-04-2006, 13:08
|
|
|
Powiedzmy, że Easy Recovery Pro Hubeeert już dysponuje
I ten program potrafi odzyskać nazwy katalogów i plików chociaż nie zawsze. W tym konkretnym przypadku powinno to być możliwe po skorzystaniu z opcji "Format recovery". |
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 24-04-2006, 14:09
|
|
|
Znalazł - trochę zdjęć, śmieci i archiwum gg. nie wiem tylko jak zrobić żeby nie próbował zapisać całych 1,5GB danych - w większości śmieci... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
szczeslaw

|
Wysłany: 24-04-2006, 15:17
|
|
|
ERP na końcu tworzy drzewo katalogów, z którego możesz sobie wybrać co chcesz odzyskać, a czego nie. |
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 24-04-2006, 15:46
|
|
|
Wybrałem ale i tak chciał wszystko ratować. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 24-04-2006, 22:31
|
|
|
Lepiej wszystko niż nic.
Dziś oddałem do serwisu mobo Gigabyte GA-7NNXP, to moja 3 płyta tej firmy i pewnie nie ostatnia. Ale to pierwsza która padła, ciekawi mnie jak zachowa się serwis. Macie jakieś doświadczenia z tą firmą i jej serwisem ? |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2006, 23:28
|
|
|
szybko usuneli usterke na mojej plycie glownej ale za to zrobili nastepna (stad ten topic) |
|
|
|
 |
dylirzans [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2006, 00:45
|
|
|
Mam taki sam problem... komputer zawiesza misie i t przynajmniej 2 razy dziennie, przedtem zawieszal mi sie za kazdym razem jak uruchomilem jaksa gre (nawet w menu gry sie zawieszal). Okazalo sie w servisie ze trefny jest procek i to prawda bo jak gre uruchamialem to tylko wtedy sie zawieszal bo musial dawac wiecej mocy.
Procka wymienilem na Sempreona 2400+ mam go teraz i sie zawiesza dalej ale nie za kazdym razem.
Czytalem wczesniejsze posty i piszecie tam ze problemem moze byc plyta glowna Gigabyte ktora kloci sie z pamieciami kingstoana (mam plyte glowna gigabyte GA-7N400S(-L) na chpsecie nForce2 z 2 wejsciami na ddr2 i jednym na ddr, pamieci to Kingstony jedna kosc 512 400 Mhz.
Ktos wie w czym moze tkwic problem?? |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 14-05-2006, 00:55
|
|
|
Pozycz od kumpla jakis ram i sie pobaw na cudzym ramie 1-2 dni jesli efekt ten sam wiesz ze to plyta Oczywiscie przeskanuj kompa programami Spybot - Search & Destroy i Ad-Aware SE Personal. Wirusy tez takie patenty robia.
Ale to i tak chyba usterka mech.
Pitbull71 |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Pomógł: 10 razy Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 3205 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 14-05-2006, 16:20
|
|
|
dylirzans napisał/a: | mam plyte glowna gigabyte GA-7N400S(-L) na chpsecie nForce2 z 2 wejsciami na ddr2 i jednym na ddr | No mogę sie mylić oczywiście ale wydaje mi sie ze żadna płyta pod AMD nie ma jeszcze obsługi DDR2 bo kontroler tejże pamięci nie jest umieszczony na płycie tak jak w INTELU tylko w procu Sie znaczy inna technologia. Dopiero procki AMD od s940 które mają pojawić sie w 2 półroczu 2006 mają mieć kontroler DDR2. To że są 2 kolory tych podstawek pod RAM-em to nic innego jak 2-kanałowość (Dual Channel) pamięci w nForce 2 Ultra. Co do złej współpracy z modułami Kingstona to nie sądze żeby taka firma jak Gigabyte nie testowała swojego wyrobu z "dość" popularnymi pamięciami firmy Kingston. (sam kingston nie robi wszystkich swoich kości pamięci większość odkupuje i obsadza na listkach). Masz 1 kość więc odpada problem z 1 i 2 stronnymi modułami pamięciowymi. Problemów może byś kilka:
Zbyta stary bios do S2400+ nie przypuszczam.
Napuchnięte kondziory na płycie - troche za nowa ale czemu nie?
Mając dużo klamotów w środku typu HDD, Napędy optyczne, prądolubną k graficzną to może zbyt słaby lub zbyt kiepski zasilacz.
Źle dobrane sterowniki lub ich brak (tu przede wszystkim stery do chipsetu nF2 bez tego też działają kompy tylko troche słabo śmietnik w OSie
Wiele wiele innych o których trzeba by pisać do wieczora
No i przede wszystkim dla czego padł stary proc ? czy sie przegrzał czy ktoś go pokruszył czy może zasmarował pastą tak że pozwierał cache na procu, albo zapakował nie odpowiednią podkładke miedziana między procesorem a wentylatorem jesli wiedział że takowe istnieja albo albo.... Propozycja taka jak z autami jak sie nie za bardzo znasz i widzisz że twój serwis też to idź gdzie indziej. Lubuskie nie za daleko więc zapraszam
PS Zawiesza sie to znaczy reset czy "zamarza" czy błękitny ekran bo to też dość duża różnica. No i jeszcze jaka jest temp na procu sprawdź bo może jest mu zbyt ciepło. Pozdro
Jesli nie masz instr to znajdziesz ją TU |
_________________ Gal '00 EA5A 6A13 Avance ---ZBIR---MÓJ
Colt '98 CJ1A --------CoJOt--------SOLD
Gal '91 E32A EXE ---GALANCIOR--- SOLD
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========
 |
|
|
|
 |
szczeslaw

|
Wysłany: 14-05-2006, 17:25
|
|
|
Maciek napisał/a: | No mogę sie mylić oczywiście ale wydaje mi sie ze żadna płyta pod AMD nie ma jeszcze obsługi DDR2 bo kontroler tejże pamięci nie jest umieszczony na płycie tak jak w INTELU tylko w procu Sie znaczy inna technologia. Dopiero procki AMD od s940 które mają pojawić sie w 2 półroczu 2006 mają mieć kontroler DDR2. |
Troszkę się mylisz
Rzeczywiście ta płyta nie ma DDR2 ale... Ten giga to płyta na NF2 400 pod socket A. W przypadku socket A kontroler pamięci znajduje się w chipsecie. Dopiero platforma AMD64 (s. 754, 939 i 940) ma kontroler pamięci w procu.
Socket 940 również chodzi na zwykłym DDR. To nic innego jak platforma (niby) serwerowa pod Opterony. DDR2 ma mieć dopiero oczekiwany Socket M2.
Maciek napisał/a: | Co do złej współpracy z modułami Kingstona to nie sądze żeby taka firma jak Gigabyte nie testowała swojego wyrobu z "dość" popularnymi pamięciami firmy Kingston. |
Na pewno testują (chociaż niekoniecznie z danym modelem). U Boreckiego problemem była walnięta płyta, a nie to, że ten model nie działa wogóle z Kingstonami.
Maciek napisał/a: | ktoś go pokruszył czy może zasmarował pastą tak że pozwierał cache na procu |
A jaki cache ty tam chcesz pozwierać? Cache jest w jądrze procka. Można ewentualnie pozwierać mostki
Dylirzans:
Posprawdzaj rzeczy wymienione wyżej.
I napisz dokładnie swoją konfigurację ze szczególnym uwzględnieniem modelu zasilacza. |
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Pomógł: 10 razy Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 3205 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 14-05-2006, 17:58
|
|
|
Pełna racja przyznaje co do kontr na nF2 i co do M2 (pomylone podstawki), natomiast była to bardziej podpowiedź na problem dylirzans napisał/a: | Okazalo sie w servisie ze trefny jest procek | a nie jak u Boreckiego płyta.
[ Dodano: 14-05-2006, 18:07 ]
szczeslaw napisał/a: | Dylirzans:
Posprawdzaj rzeczy wymienione wyżej.
I napisz dokładnie swoją konfigurację ze szczególnym uwzględnieniem modelu zasilacza. |
To fakt zapodaj pełniejsze dane to sie postara cosik zaradzić |
_________________ Gal '00 EA5A 6A13 Avance ---ZBIR---MÓJ
Colt '98 CJ1A --------CoJOt--------SOLD
Gal '91 E32A EXE ---GALANCIOR--- SOLD
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========
 |
|
|
|
 |
|