Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Skoda Superb V6
Autor Wiadomość
Dudo
[Usunięty]

Wysłany: 03-08-2008, 21:23   

Jechałem "służbową" SuperB do Budapesztu. Po 50 km (okło Małdyt) padł intercooler wróciłem powoli do Elbląga. W salonie wymienili na nowy- wzięli z fury która stała w salonie :D . po ok 3 godz. mogłem kontynuować podróż. Fura w sumie fajna, ale ta niespodzianka "zostawiła rysę".
A "misiek" jak "misiek" - dziś przedarłem sie przez polną, rozjeżdżoną, gliniastą i namokniętą drogę !!!! KIA Sportage stała pośrodku tejże drogi bez możliwości jakiego kolwiek manewru. Musiał "Amator" redukować biegi pośrodku "bagna". Spojrzenie za odjeżdzającym Lancerem "bezcenne.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-08-2008, 21:28   

Ja tez sie wypowiem po stronie SuperB (chodz teraz widze ze ceny porownywalne z Passaten sa ;( ) Bo moim zdaniem jak to ladnie zauwazyli w tym tescie z TG to auto bardzo komfortowe dla osob ktore nie potrzebuja rozglaszania sie ze swoja wielkoscia konta wkoncu to skoda przynajmniej dla wiekszosci, a ma niektore ciekawe rozwiazania (zdaje sie ze niektorych nie ma w passacie) imho ma bardziej tradycjonalny ksztalty a z tym silnikiem co sie tak uczepiliscie mysle ze na 2 pasmowce i tak niewiele aut jej podskoczy. Ale fakt to jednak sa auta to jazdy a nie legendy.... Chodz z cala pewnoscie wole ja od jakiegos franzuskiego C5 czy modeo (chodz mondeo jest ladne ale z kolei firma oszczedza na czym moze i jakos krążą słuchy ze fort traci plynosc finansowa zreszta jak ktos chce kupic forda pytajcie o rabaty przewaznie mozna duzo wynegocjowac)

Krzychu

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Wysłany: 04-08-2008, 09:44   

cóż powiedzieć mogę tylko, że superb jest najładniejszą z dotychczasowych skód, w końcu przestała być sztywno "passatowska"(czyli twarda i bez polotu), ale gdybym mnie było stać na superba to bym poczekał jeszcze troszke i kupił Citroena C6 :)

wezyr.pl 
Forumowicz

Auto: l200 instyle 167
Wysłany: 04-08-2008, 10:50   

rezon napisał/a:
Zrobiłem 135kkm na O1 i 60 kkm na O2 - faktycznie małoproblemowe autka

Zgodzę się z tym.Mam O1 z 2000r -1,8 turbo 150 kucyków,przjechane 105 kkm i zero
problemów technicznych.Moje wizyty w ASO były tylko po to,aby wymienić olej i inne tego typu rzeczy.Fakt mało miejsca zwłaszcza z tyłu.Wracając do superB uważam,że jest bardzo wygodnym i dobrym autkiem za taką cenę.A co do znaczka to wystarczy wymienić grill na inny np.kamei i po problemie. :) Ford?Może i ładny,ale te wszystkie plastiki w środku. :shock:

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 05-09-2008, 20:22   

patrzylem niedawno w ksiazke serwisowa superba nowego we firmie w ktorej pracuje i nie ma tam wzmianki o V6 sa tylko dwa diesle i tsi ...ale zapewne w przyszlosci cos wypchna na rynek :P

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 06-09-2008, 01:29   

cuuube napisał/a:
nie ma tam wzmianki o V6
W UK są dostępne V6

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2008, 06:48   

ale mowimy ciagle o nowym superbie tak ? bo w starym to byly 2.5tdi i 2.8 benka
widac nie dla psa kielbasa :lol:

[ Dodano: 16-10-2008, 18:16 ]
jezdzilem dzis nowym superbem

naped 4x4 i DSG powoduja ze nie czuc 260KM :P gazowanie na 'P' silnik kreci do 4 tys obr efekt dzwiekowy nie dorasta do piet Galowi V6

Odpowiedz do tematu